שתף קטע נבחר
 

"אני לא אוהבת סקס. החדירה כואבת לי"

כאבים כרוניים המלווים בצריבה, דקירות או גירוד בעת קיום יחסי מין אינם גזרה משמיים. מדובר בתופעה המכונה "ווסטיבוליטיס". הבשורה הטובה היא שבעזרת טיפול נכון ניתן להגיע לשיפור משמעותי עד החלמה מהירה

הן מכירות 1000 דרכים לספק את בן הזוג ללא צורך בחדירה, הן דוחות את המפגש המיני המלא מפגישה לפגישה כדי לא להיחשף בכאבן, הן בוחרות בן זוג לא מיני במיוחד ואם אפשר, אז כזה שלא מוכן להתמודד עם הבעיות המיניות שלו עצמו. הן בטוחות שהן פגומות כמאהבות, הן מזמן וויתרו על הסיכוי ליהנות מסקס, והן כבר נבדקו אצל כמה וכמה רופאים שאמרו להן שהכל בראש.

 

עוד על סקסולוגיה בערוץ יחסים:

מדברים על זה: בעיות בתפקוד המיני

"אין דבר כזה, גבר לא מסוגל להפסיק באמצע"

במקום חרדת ביצוע, צא לגלות יבשת חדשה

"אני לא מצליח לגמור"

 

אבל הצריבה היא מוחשית, והכאב לא מאפשר חדירה ותנועות הלוך ושוב של איבר המין. עשרות אלפי נערות ונשים בארץ ומיליונים בעולם, סובלות מכאב חד בזמן החדירה. לתופעה הזאת קוראים: ווסטיבוליטיס.

 

 

מה זה ווסטיבוליטיס?

מדובר דלקת באזור הכניסה לנרתיק, שמלווה בכאב כרוני שמתאפיין גם בהרגשת צריבה, דקירות או גירוד. כתוצאה מהדלקת נוצרים קשיים או רתיעה מקיום יחסי מין. בנוסף, בשל אופי התחושות והמיקום, מתגלה אי נוחות בלבישת בגדים הדוקים או בגדים העשויים מבדים קשים או מחוספסים כדוגמת ג'ינס, וכן, מתגלה קושי בישיבה ממושכת.

 

לרוב הסובלות מהמחלה הן נשים בהירות, בגילאי 20-30 בנות מעמד הביניים, לעיתים גם נשים שחוו תקיפה או טראומה מינית וכן נשים 'אטופיות' (בעלות נטייה לסבול מאלרגיות) ונשים שסבלו וסובלות מדלקות חוזרות ונשנות.

 

מי שלוקה בתסמונת זו סובלת מתסמינים פיזיולוגיים קשים וברורים, אך ההשלכות הרגשיות שמגיעות כתוצאה מאופי המחלה הן שעושות אותה קשה מאוד. נשים שחוות כאב וצריבה באיבר המין - אם הן בקשר זוגי, מתקשות לתפקד במערכת הזוגית, ואם הן רווקות הן מתקשות למצוא זוגיות, או נמנעות מכניסה למערכת זוגית חדשה. נשים כאלו גם לוקות בתפקודים חברתיים באופן כללי, בשל הקושי להרגיש חופשיות ומשוחררות.

 

תקופה ארוכה של סבל, פחד מיחסי מין ובדידות מובילה נשים אלו להכרה והשלמה עם הכאב כמציאות חייהן והן פשוט מוותרות על הרצון והצורך בהנאה ממין.

בנוסף, כתוצאה מאופי הכאב ומיקומו, החולות מתקשות להתרכז בתחומי חיים נוספים מה שהופך אותן לעצבניות, חסרות סבלנות ולא תקשורתיות בעליל, יחד עם חוסר היכולת לשתף חברות או עמיתים, הבעיה הופכת אותן למבודדות ובודדות עוד יותר.

 

כאמור, זוהי מחלה שהופכת את הבעיה הפיזיולוגית לבעיה תפקודית חמורה, לעיתים יותר מהבעיה המקורית, והכאב שמלבה אותה יותר אפילו, הוא חוסר האמפטיה מצד הסביבה הנותנת לה להאמין כי "הכול בראש שלה", ובעצם הכאב והקושי שהיא חווה לא קיים במציאות.

 

אבחון וטיפול

עיקר האבחון נעשה ע"י רופא סקסולוג מנוסה, שע"י בדיקה גניקולוגית שטחית, יכול לאתר את מקום הכאב המדויק. בעזרת מקלון שנראה כמו מקל לניקוי אוזניים הרופא מאבחן האם הכאב הוא כתוצאה מחתך או נקודה ספציפית - ואז זה ווסטיבוליטיס. עוד מאבחן הרופא שמדובר אכן בווסטיבוליטיס ולא בכיווץ שרירים בלתי רצוני ודיפוזי, שהגדרתו הקלינית היא 'ווגיניזמוס'.

 

הבשורה היא שלמרות הקושי באבחון, ניתן לטפל בבעיה תוך זמן קצר יחסית ובמרבית המקרים ניתן להגיע לשיפור משמעותי עד להחלמה מלאה. הגישה המיטבית לטיפול הנה גישה הוליסטית (שלמה וכוללת), בשיתוף רופא סקסולוג ופיזיותראפיסטית מומחית ברצפת האגן. כך מרפאים את הווסטיבוליטיס גם מבחינה פיזית-תפקודית וגם מנטאלית.

 

 

האספקט הפיזי (הדלקת) מטופל באמצעות תרופות למצבי דלקת ובעיות נוספות. האספקט התפקודי משתמש בטכניקות של פיזיותרפיה או ביופידבק לתרגול של שליטה והרפיית השרירים, שכן הבעיה לרוב לא נפתרת לאחר הטיפול התרופתי בלבד, וזאת למרות שהדלקת כבר לא קיימת. בנשים שלקו בווסטיבוליטיס נשאר הפחד והכאב, שמלווה במתח שרירים שפוגע בתפקוד המיני.

 

גם באספקט המנטאלי מטפלים במכלול הבעיות שנוצרו בעקבות המחלה, להשבת הביטחון התפקודי גם בחיים האינטימיים וגם בחיים החברתיים.

 

אל תוותרו על זכותכן ליהנות מחיי מין. פנו לטיפול.

 

בריאות וחיים טובים.

 

אהבתם את הכתבה? ספרו לנו בפייסבוק של ערוץ יחסים

 

 

ד"ר דניאל דריי – רופא, סקסולוג ומטפל מיני וזוגי. מנהל "תורת היחסים" – פורטל מיניות וזוגיות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גבי מנשה
ד"ר דניאל דריי
צילום: גבי מנשה
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים