שתף קטע נבחר
 

איך בוחרים את הטובה מבין שתי הצעות עבודה?

לא רק צרות מגיעות בצרורות: התקבלתם לשתי עבודות? ברכותינו. מדריך בשלושה שלבים לעשות את ההחלטה הנכונה

כשמחפשים עבודה השאיפה היא לקבל כמה שיותר התייחסות ממעסיקים – שהטלפון יצלצל ושנזומן לכמה שיותר ראיונות עבודה. כדי להשיג זאת, מחפשי עבודה נוהגים לשלוח קורות חיים לכמה גורמים ולהתראיין במקביל בכמה מקומות שונים. ואכן, כך מוגדר חיפוש עבודה אקטיבי - סדר יום פעיל הכולל חיפוש במודעות הדרושים, שליחת קורות חיים למשרות רלוונטיות והגעה לראיונות עבודה רבים.

 

 

אך מי לא מכיר את המצב הזה, שבו ממתינים בתחנה לאוטובוס שמאחר וכשזה נזכר להופיע, מגיעים שניים? והרי לא נוכל לעלות על שניהם... כך גם בתהליך חיפוש עבודה: ייתכן מצב שבו תהיו מועמדים לכמה משרות, ואם הלך לכם טוב, אולי תקבלו אפילו שתי בשורות טובות. אך איך בוחרים מבין שתי הצעות עבודה?

 

שלב ראשון להחלטה: מתבוננים פנימה

נתחיל מזה שמצבכם טוב, כי מעוניינים בכם בשני מקומות עבודה. אך ההתלבטות אינה פשוטה ולכן כדאי לנצל את המצב להתבוננות ולבירור פנימי, דבר שגם ככה לא יזיק לעשות אחת לכמה שנים. הרי, אם לא היינו עוצרים מדי כמה שנים כדי לשאול "הקריירה שלנו, לאן?", היינו ממשיכים לנוע מכוח האינרציה. בצומת דרכים כזו, קיימת הזדמנות פז להתבוננות פנימה, שתקל ותיתן כלים גם בעתיד לקבל החלטות לגבי הקריירה שלכם.

 

  • שאלות מנחות - מה אתם באמת אוהבים לעשות? לכל אדם יש דברים אהובים יותר ופחות, אך לא תמיד אנו מודעים להם. לבירור האהבות האמיתיות שלכם בחיים, היעזרו בשאלות הבאות: "מה אני אוהב לעשות בשעות הפנאי?", "מה אני אוהב בעבודה שלי או מה אהבתי בעבודות קודמות?". יש גם את שאלת השאלות: "בעולם ללא גבולות וללא כורח כלכלי או אחר: איזה מקצוע הייתי בוחר?" וכמובן, "מדוע דווקא את המקצוע הזה?"

 

  • הגדירו לעצמכם - גורמי סיפוק ומוטיבציה. הוסיפו לשאול את עצמכם: באילו תפקידים שביצעתם בעבר הרגשתם סיפוק? או אם אתם בתחילת דרככם המקצועית, בחנו את השירות הצבאי ואת העבודות שעשיתם בתקופת הלימודים. מה הסב לכם סיפוק באותם תפקידים?

 

שלב שני להחלטה: להשוות בין המשרות

ערכו רשימה של מאפייני שתי המשרות, עם חלוקה לשלושה פרמטרים עיקריים:

 

  • התנאים - מסקר שערכנו לאחרונה, 43% מהאנשים בוחרים תפקיד על פי שכר והטבות. מה מציע כל אחד ממקומות העבודה? הכניסו להשוואה גם פרמטרים כמו ביטוח מנהלים, קרנות השתלמות ואפילו את מערך הרווחה של החברה. למיקום הגיאוגרפי יש גם משקל בבחירת מקום עבודה – כמה זמן תבלו בנסיעות בכל יום? וכמובן, איזו הצעת עבודה מאפשרת שעות עבודה נוחות יותר, גמישות בשעות או אפילו עבודה מהבית בעת הצורך?

 

המקום – האם אתם מעוניינים בחברה בעלת מוניטין (מבחינה עסקית וערכית) שתתן לכם שורה יקרה בקורות החיים שלכם? או שמא תעדיפו חברה קטנה, בהם הכללים קצת פחות ברורים אך האווירה אינטימית ומשפחתית? בדקו האם האווירה הארגונית, סביבת העבודה הפיזית והאנשים בארגון מתאימים למה שאתם מחפשים.

 

  • אתם - העניין בתפקיד הנוכחי הוא הדבר שיעורר בכם מוטיבציה. בנוסף, אפשרויות להתפתחות מקצועית ולקידום אישי ומקצועי הינם שיקול חשוב. בנוסף, אל תקלו ראש במידת ההלימה בין התפקיד לערכים האישיים שלכם – מה שימנע התנגשויות בינכם לבין עצמכם ובינכם לבין מקום העבודה.

 

שלב שלישי: התאמה לחיים, להווה, לכם

האדם הממוצע עובד כ-40 שנה, במהלכן חלים שינויים רבים בסדרי העדיפויות, כתוצאה טבעית מנסיבות החיים המשתנות: גיל, מצב משפחתי, מצב כלכלי ופרמטרים נוספים.

 

ככל שהעבודה שלנו תסב לנו סיפוק גדול יותר, כך נביא לידי ביטוי את נקודות החוזק שלנו, נתרום יותר לתפקיד וככל הנראה גם נתקדם ונתפתח במקום העבודה.

 

לחלק מאתנו יש קושי לבחור, לעיתים דעות ואמונות מעוורות את הרצון האמיתי שלנו: אני ממליצה לעשות בחירה מהמקום הכי אמיתי ונכון עבורנו – כאן ועכשיו, במצב הנוכחי של החיים שלנו.

 

יעל פרימק היא מאמנת אישית ומנחת סדנאות לניהול קריירה ב-AllJobs דרושים

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ככה באו לי צרות טובות
צילום: Index Open
צילום: אילן בשור
יעל פרימק
צילום: אילן בשור
מומלצים