נשיאת ארגנטינה לקתה בסרטן, תנותח עוד שבוע
הגידול בבלוטת התריס של כריסטינה פרננדס התגלה בבדיקה רפואית שגרתית, עוד לפני שהמחלה התפשטה בגופה. היא תנותח בשבוע הבא, ואז סגנה ימלא את מקומה ל-20 יום
שנה לאחר ששכלה את בעלה, נשיאת ארגנטינה נאבקת על בריאותה. דובר הממשלה הודיע היום (ד') כי הנשיאה כריסטינה פרננדס דה-קירשנר לקתה בסרטן בלוטת התריס ותחל בשבוע הבא בטיפולים הרפואיים. עם זאת, הוא הרגיע והבהיר כי המחלה אותרה בזמן וטרם התפשטה בגופה.
החדשות האחרונות מארגנטינה ב-ynet:
17 שנה לפיגועים: ארגנטינה מתקרבת לאיראן
תת שר ארגנטיני נמצא תלוי בבית מלון: "התאבד"
טיסה לא חלקה: ניסה להעלות 247 זוחלים למטוס
במסיבת עיתונאים שארגן, אמר הדובר כי הגידול התגלה במהלך בדיקה רפואית שגרתית לפני כשבוע, ורק אתמול נודע לנשיאה כי מדובר בסרטן. לדברי הדובר, הגידול נמצא בצדו הימני של צווארה של פרננדס, ועוד לא פיתח גרורות. פרננדס, בת 58, צפויה לעבור ניתוח להסרת הגידול ב-4 בינואר בבית חולים בבואנוס איירס ולאחר מכן תצא לחופשת מחלה בת 20 יום, במהלכה ימלא את מקומה סגן הנשיאה, אמאדו בואדו.
הבשורה מעיבה ודאי על השמחה מבחירתה לכהונה שנייה כנשיאת ארגנטינה. פרננדס, שהושבעה בתחילת החודש לכהונה נוספת, היא האשה הראשונה באמריקה הלטינית שנבחרה מחדש לעמוד בראש מדינה. אף שזכתה לאחוזי תמיכה מועטים במהלך כהונתה, בבחירות שנערכו בחודש שעבר גרפה הנשיאה יותר ממחצית הקולות ולא נזקקה לסיבוב נוסף כדי להכריז על ניצחונה התקדימי. הזינוק בפופולאריות של פרננדס מיוחס גם למותו של בעלה, הנשיא הקודם נסטור קירשנר, שהלך לעולמו מהתקף לב בגיל 60 באוקטובר שעבר.
דובר ממשלת ארגנטינה הבהיר עוד כי עד מועד הניתוח, תמשיך הנשיאה את
שגרת יומה ותשתתף באירועים כמתוכנן. סוג הסרטן שבו לקתה פרננדס נחשב יחסית נוח לטיפול, וסיכויי ההחלמה ממנו גבוהים. אופן הטיפול המקובל במקרים כאלו הוא ניתוח להסרת הגידול עד כמה שניתן, ולאחר מכן סבב הקרנות וכימותרפיה. עם זאת, המטופלים נדרשים לקחת תרופות למשך שארית חייהם, שיחליפו את ההורמון שייצרה בלוטת התריס.
פרננדס אינה היחידה בקרב מנהיגי דרום אמריקה שהודיעו באחרונה שהם סובלים מהמחלה. גם הנשיאים פרננדו לוגו מפרגאווי, הוגו צ'אבס מוונצואלה ודילמה רוסף הברזילאית עברו טיפולים רפואיים לטיפול בסרטן.