מש' הבריאות: שתלי PIP התקינים לא מסוכנים ואין להוציאם
כל עוד לא מתגלה קרע או דליפה בשתלי הסיליקון מתוצרת PIP, אין צורך להוציאם בניתוח, כך הודיע משרד הבריאות בעקבות הפניות הרבות שהתקבלו בנושא. אם השתל תקין - אין בו סכנה
צפירת הרגעה בפרשת הסיליקון: משרד הבריאות בישראל הודיע בימים האחרונים, לאחר התייעצות עם איגוד הפלסטיקה והרפואה האסתטית, כי שתלי הסיליקון מתוצרת PIP המשמשים להגדלת חזה אינם מסוכנים כשלעצמם ואין להוציאם, אלא אם נתגלו דליפה או קרע בשתל.
לאור זאת, משרד הבריאות אינו קורא לנשים באופן גורף להוציא את השתלים מגופן, אלא במקרה שבו מתעוררת בעיה ומאותרת בבדיקה אצל הרופא המטפל.
סערת הסיליקון - כל הכתבות:
- הערכה: 300 אלף שתלי סיליקון נוספים מסוכנים
בשנה שעברה הורה משרד הבריאות בצרפת על סגירת שעריו של מפעל PIP, אחד משלושה היצרנים הגדולים בעולם של שתלי הסיליקון, לאחר שנתגלה שיעור גבוה של קרעים ודליפות בשתלים מתוצרתו.
לפני כשבועיים קרא שר הבריאות בצרפת ל-30 אלף נשים לגשת להוצאת השתל, מחשש לדליפה אפשרית של סיליקון בגופן. בתוך כך נמסר על שמונה נשים שלקו בסרטן לאחר שבגופן דלף הסיליקון.
בהולנד התברר כי מכירת השתלים נמשכה תחת שם אחר, M-implant, והערכת משרד הבריאות שם היא כי כ-300 אלף יחידות כאלה הושתלו בגופן של עשרות אלפי נשים ברחבי העולם.
בישראל הורה מנכ"ל משרד הבריאות כי במקרים שבהם המליץ הרופא המטפל להחליף שתל מסוג PIP בשל דליפה או קרע, הוצאת השתל והחלפתו יוכלו להתבצע במסגרת בתי חולים ממשלתיים ובבתי חולים של קופות החולים. הוצאת השתל וימי האשפוז הכרוכים בכך ימומנו על ידי קופות החולים, כך על פי החלטת משרד הבריאות, אך אישה המעוניינת בשתל חלופי תישא בעלות השתל.
משרד הבריאות ביקש מהרופאים הכירורגים להעביר את שמות המטופלות שבגופן שתלים מסוג PIP, ואף לדווח על סוג השתל, על הביקורות התקופתיות שנעשו ועל מקרי הדליפה שהתגלו עד כה.