סוף שנה עגום: מדד ת"א 25 צנח ב-18% השנה
בסיכום שנתי ת"א 100 איבד 20%. ירידות שערים ביום המסחר האחרון של 2011: ת"א 25 השיל 2.5% ומדד הבנקים ירד ב-2.9%. במסחר במט"ח עלה הדולר ל-3.81 שקלים
יום המסחר האחרון לשנת 2011 בבורסה בתל אביב ננעל (ה') בירידות שערים.
מדד תל-אביב 25 ירד ב-2.49% ל-1,085.59 נקודות. מדד תל-אביב 100 ירד ב-2.07% ל-978.49 נקודות. מדד נדל"ן ירד ב-0.58% ל-267.13 נקודות. מדד בלו-טק ירד ב-1.35% ל-269.91 נקודות. מדד הבנקים ירד ב-2.85% ל-926 נקודות.
במסחר במט"ח עלה הדולר ב-0.55% ושערו היציג נקבע על 3.81 שקלים. האירו ירד ב-0.96% ושערו היציג נקבע על 4.914 שקלים.
סיכום שנתי: שנה גרועה בבורסה
בסיכום שנתי זו לא הייתה השנה של הבורסה בתל אביב: מדד ת"א 25 איבד 18% ומדד ת"א 100 השיל 20%. מדד ת"א 75 איבד 26%, מדד יתר 50 השיל 26% ומדד נדל"ן 15 צנח ב-23%.
פתיחה אנגלית ופקיעה סוערת
אופציות המעו"ף פקעו ברמה של 1,089.93 נקודות - ירידה של 2%. המחזור בפקיעה עמד על כ-1.5 מיליארד שקל.
"הייתה פקיעה מאוד סוערת, למרות ששבוע המסחר הקודם לו היה שבוע שקט מאוד עם פוזיציות פתוחות נמוכות יחסית ואינטרסים נמוכים יחסית ותנודתיות נמוכה יחסית. החוזים הסינטטיים נסחרו באופטימיות, כשהחוזים הסינטטיים לינואר נסחרו ברמה גבוהה מהחוזים לדצמבר שלא איפשר לתעודות הסל לגלגל את החוזים שברשותם. תעודות הסל הגיעו לפקיעה עם כמיליארד שקל ביקוש, אך מולם מכרו גופים גדולים סחורה גדולה תוך שהם מנצלים את ימי הפקיעה להקטנת החשיפה לשוק המניות", אמר זיו פניני, משנה למנכ"ל מגדל שירותי בורסה.
עוד הוסיף פניני: "אם לא הייתה פתיחה אנגלית היינו רואים ירידה חדה יותר, אפילו של מעל ל-3% ברגע הפקיעה. אי-הרצון לאזן את ההיצעים התבטא בכך שכשהמדד פקע באזור 1,090 החוזים הסינטטיים נסחרו מעל ל-5 נקודות ברמה של 1,095. סטיית התקן בינואר קפצה בחזרה לכיוון 25.5% כשהפחד חוזר למשקיעים לקראת סוף השנה".
"זה מאוד מסוכן שעניין התספורות מתחיל להיות דבר רגיל, זה צריך להיות יוצא מן הכלל - רק כשאין ברירה. אני מוטרד מאוד כשאני רואה שכל אחד רץ לתת תספורות. כשזה לא חיוני אני מעדיף שהתופעה הזו לא תהיה" - כך אמר אמש נגיד בנק ישראל, הפרופ' סטנלי פישר בראיון בערוץ 2, בהתייחסו לנושא התספורת בשוק ההון ולאנשי עסקים שלא מחזירים חוב.
המסחר בבורסה בת"א ננעל אתמול בירידות לקראת פקיעת אופציות המעו"ף מחר בבוקר. מחזור המסחר הסתכם ב-933.6 מיליון שקל בלבד.
סוכנות דירוג האשראי מודי'ס החליטה להותיר את דירוג האשראי של ישראל ברמה של A1. "הדירוג מראה את היציבות הכלכלית של התעשיה בישראל והכח של המגזר הפיננסי במדינה" נכתב בדוח של הסוכנות. "היצוא במגזר ההיי-טק מעיד על המשך צמיחה במשק, עם זאת תנודות בכלכלה העולמית יכולות לגרום לפגיעה ביצוא" ציינו שם.
"סביר להניח שבמהלך המחצית השנייה של 2012 מצב השווקים והכלכלות יתייצב, וייתכן אף שנראה סימנים ברורים להתאוששות", אומר הכלכלן הראשי של בנק הפועלים ליאו ליידרמן בראיון ל"כלכליסט", ומקפיד לצרף את ההסתייגות הנדרשת: "עם זאת, המחצית הראשונה צפויה להיות קשה, גם ברמה הגלובלית וגם אצלנו. לכן אני סבור שלמרות שיש מקום לדאגה ולזהירות, אין צורך להיתפס לפסימיות הרחבה שמאפיינת גורמים עסקיים במשק בימים אלה".
"מניסיוני, תמיד כשיש משברים, מגיעים בסוף גם לתסריט הכי שחור שיש. אבל גם אם זה באמת נכון, בדיוק בתקופות האלה מגיעות ההזדמנויות הכי גדולות", כך מסבירה רבקה אלגריסי, מנכ"לית פעילים, אחת מחברות ניהול התיקים הגדולות בישראל, בראיון מיוחד ל"כלכליסט" לקראת השנה החדשה.
מניות במרכז
בעלי האג"ח של טאו תשואות שבשליטת אילן בן דב שלחו אתמול מכתב לבנק לאומי באמצעות משרד עורכי הדין קליר בנימיני, לפיו הם דורשים מהבנק לשאת בכל הנזקים שנגרמו ושיגרמו למחזיקי האג"ח של החברה.
מניתוח "כלכליסט" שמתפרסם הבוקר פתר את שאלת מימון קציר המלח והתמלוגים העתידיים שתשלם כיל (ירדה ב-3.3%) למדינת ישראל. אלא שכעת נותרו על השולחן ארבע סוגיות מרכזיות, שעוד עשויות לשבש את החגיגה.
אבנר ( איבדה 0.5% ) ודלק קידוחים ( ירדה ב-0.7% ) פרסמו אמש התייחסות רשמית ראשונה לדיווח של נובל אנרג'י אודות תוצאות הקידוח ב"בלוק 12" שבקפריסין. שתי השותפות הישראליות, המחזיקות כל אחת באופציה ל-15% מהזכויות בקידוח, ציינו כי הממצאים של נובל אנרג'י אינם על דעתן.