נחת לאמא: אחותו של אחמדינג'אד רצה לפרלמנט
5,395 מועמדים נרשמו לבחירות לפרלמנט באיראן שייערכו ב-2 במרס, אך מי שבולטת מעל כולם היא פרבין אחמדינג'אד, חברת מועצת העיר טהרן. מה היא חושבת על אחיה?
הפוליטיקה הישראלית ידעה בעבר בני משפחה ששימשו בתפקידים ציבוריים יחדיו (אריאל ועמרי שרון, דני ואהוד יתום) ואולי נזכה בקרוב למחזה דומה גם ברפובליקה האיסלאמית: 5,395 מועמדים נרשמו לבחירות לפרלמנט באיראן שייערכו ב-2 במרס. בין המועמדים 428 נשים בלבד, בהן לא אחרת מאשר אחותו של הנשיא מחמוד אחמדינג'אד. פרבין אחמדינג'אד, שמכהנת כיום כחברת מועצת העיר טהרן, תרוץ לבחירות כמועמדת מטעם מחוז סמנאן בשם העיר גורמסהר, הסמוכה לכפר שבו נולד אחמדינג'אד.
חדשות נוספות מהעולם הגדול :
- הודו: מת לאחר שעכברושים נשכו את איבר מינו
בתשובה לשאלת עיתונאים השיבה האחות הנאמנה כי היא מתנגדת להדחת אחיה מהנשיאות, כפי שניסה לעשות הפרלמנט האחרון מספר פעמים באחרונה. "אני חושבת שהנשיא שלנו שוחר צדק ופועל לקדם את המשטר", אמרה אחותו של הנשיא.
בקרוב תחליט מועצת שומרי החוקה מי מהמועמדים רשאי להתמודד בבחירות ומי נפסל. בשנים עברו פסלה המועצה, שבה יושבים אנשי דת ומשפטנים, מאות מועמדים של מפלגות הרפורמיסטים.
השנה הודיעו המפלגות הרפורמיסטיות הגדולות כי הן מחרימות את הבחירות. מועצת שומרי החוקה הזו גם מפקחת על הליך הבחירות ותוצאותיהן.
כיצד בוחנת המועצה את המועמדים? עליהם לעמוד באמות המידה שנקבעו מראש ועליהם להיות בגיל המתאים, 30-75. חשוב מכך, עליהם להיות נאמנים לחוקה ולהכיר בסמכותו הבלעדית של המנהיג העליון, אייתוללה עלי חמינאי. כמו כן עליהם להיות בעלי השכלה גבוהה ולהחזיק בתואר שני לפחות.
רבים מהרפורמיסטים שנפסלו בעבר טענו כי המועצה פסלה אותם על רקע פוליטי משום שהם לא הראו מספיק תמיכה בשלטון האייתוללות. רק מעטים מהם נרשמו לבחירות הקרובות. כמו כן, מועמדים שנחשדו כלא מספיק נאמנים למרותם של האייתוללות נפסלו כבר בשלב המועמדות ולא יכלו כלל להתמודד בבחירות.
הפרלמנט הנוכחי, וקרוב לוודאי גם זה שבא אחריו, נשלט על ידי הזרם השמרני באיראן. לקראת הבחירות לא הצליחו השמרנים לגבש רשימה אחת מוסכמת ולכן הם ירוצו ברשימות נפרדות.
הבחירות לפרלמנט במרס יהיו הבחירות הראשונות מאז נערכו הבחירות השנויות במחלוקת לנשיאות ב-2009, שבהן זכה אחמדינג'אד בכהונה שנייה. לטענת מתנגדיו של הנשיא, תוצאות הבחירות זויפו ובעקבות כך יצאו המונים לרחובות כדי להפגין נגד הבחירות. עשרות בני אדם נהרגו בידי כוחות הביטחון במשבר הפוליטי החמור ביותר שידעה הרפובליקה האיסלאמית מאז המהפכה ב-1979.