שתף קטע נבחר

ביזנס אנד פלז'ר: העבודות הכי שוות באתרי סקי

ממדריכי סקי, דרך מארחים בבקתות סקי ועד למלווים של קבוצות בחופשה – כולם זוכים לחיות עונה שלמה באתר סקי, לגלוש ולבלות. קבלו הצצה לכמה מהעבודות הכי שוות בעולם הסקי והתחילו לשפץ את קורות החיים

אם זכיתם בדרכון של האיחוד האירופי (וגם אם לא), בוערת בכם אהבה גדולה לשלג ויש לכם חורף פנוי, יכול להיות שעבודה באתר סקי מתאימה לכם בוּל. מדובר בעבודה עונתית בת 5-6 חודשים בלבד, שעבור חובבי גלישה – שבארץ בד"כ לא מצליחים לצאת ליותר משבוע סקי בשנה – זה כמו חלום שמתגשם.

 

אתרים, ציוד, טיפים ועוד - היכנסו לערוץ הסקי של ynet

 

עובדים שמגיעים לבלות עונה באתר סקי לא עושים את זה בשביל הכסף, אלא בשביל החוויה והאפשרות לגלוש מספר דו ספרתי גבוה של ימים בעונה. "מבחינתי העבודה הזו מושלמת", אומר אסף גביש (24) מקדומים, שעובד בתור מלווה של חברת תיירות סקי בוואל טורנס שבצרפת. "היא נותנת לי לחוות מגורים בארץ אחרת, אפשרות ללמוד שפה ותוך כדי זה להכיר הרבה אנשים ולגלוש. מה עוד אפשר לבקש?".

 

כפיצוי על שכר לא מזהיר, נהנים העובדים העונתיים משפע הטבות: סקי פס עונתי, הנחות בקנייה והשכרת ציוד, שיעורי גלישה מוזלים והטבות בברים ומסעדות ברחבי האתר. חלק ממקומות העבודה מסייעים לעובדים במציאת דיור. יש מקומות בהם קיים חוק לא רשמי, לפיו בימים בהם יש יותר מ-15 ס"מ של פאודר טרי משמרות הבוקר מפורקות לחלקים, על מנת שכל העובדים יוכלו ליהנות קצת מהשלל.


"מבחינתי העבודה הזו מושלמת". אסף גביש (צילום: אביב ספיר)

 

אז מה בעצם אפשר לעשות באתר סקי? הנה כמה משרות בולטות:

 

הכי נחשקת: מלווה קבוצות באתרי סקי

מלווי קבוצות באתרי סקי חיים באתר לאורך כל העונה. הם אחראים על איסוף הלקוחות משדה התעופה, פיזורם במלונות, מתן מענה לבעיות ושאלות שמתעוררות לאורך השבוע וארגון פעילויות חברתיות (סיור היכרות בעיירה, סבב ברים, יציאה מאורגנת למזחלות/ספא וכדומה ועוד). המגורים באתר לאורך כל העונה מאפשרים למלווים להכיר אותו היטב, ולהיות מסוגלים להמליץ בגוף ראשון על המסלולים, השירותים ומקומות הבילוי הכי טובים.

 

עקב הביקוש הרב, תהליך המיונים וההכשרה ארוך ומורכב ואחוז הנשירה ממנו לא מבייש גם סיירות מובחרות. "אנחנו מקבלים כ-1,500 קו"ח מדי שנה", מספר אורון בן חיים, אחראי המלווים בחברת סקידיל. "מתוכם אנחנו מראיינים כ-100 מועמדים ובסוף תהליך ההכשרה נשארים רק 17". במהלך ההכשרה לומדים המלווים לעומק על האתרים, מקבלים כלים להתמודד עם בעיות שעלולות לצוץ ועוברים סימולציות. הם מגיעים לאתרי הסקי עוד לפני הלקוחות הראשונים, על מנת להתמצא, ונשארים לאורך כל העונה.

 

המלווים מקבלים מגורים על חשבון החברה, הוצאות הטיסות והתחבורה שלהם מכוסות וכך גם חלק מהוצאות המזון והשתייה. באתרים הם נחשבים לעובדים עונתיים לכל דבר, ולכן נהנים מהנחות והטבות במסעדות, ברים וחנויות.

 

אביגיל שפי (22), מלווה במאיירהופן: "אני אוהבת את העבודה הדינמית מול אנשים ואת השילוב בין הגלישה לחיים התוססים בעיירה. הנופים עוצרי נשימה, יש הזדמנות להכיר אנשים מכל העולם וכמובן שגם זוכים לגלוש". מבחינת כרמל הרולד (22), המוצבת בסלה רונדה, "האווירה המיוחדת באתרי הסקי והאינטרקציה עם האנשים הם שהופכים את הג'וב הזה למעולה".

 

אבל יש לעבודה גם צד תובעני. "זו עבודה אינטנסיבית, 24/7, עם הרבה מאוד אחריות לחוויה של הלקוחות", אומר שחף מרמור (24) ממקום מושבו בסלה רונדה. "בנוסף, יש גם לא מעט געגועים למשפחה ולחברים".

 

מה צריך? ניסיון בגלישה, אחריות, יכולת עבודה עצמאית, יחסי אנוש מעולים ורצוי גם ניסיון במתן שירות. בחלק מהאתרים שפה נוספת (איטלקית, גרמנית, צרפתית) מהווה יתרון.

יתרונות: עבודה דינמית ומגוונת, זמן פנוי לגלישה.

חסרונות: אינטנסיבי, צריך להיות זמינים כמעט 24/7.


"שילוב בין הגלישה לחיים תוססים". אביגיל שפי (צילום: יותם רוטשילד)

 

המשרה הזוהרת: מדריך סקי

מדריכי סקי וסנובורד זוכים למנה קבועה של זמן שלג מדי יום ולמבטי קנאה ברחובות העיירה, אבל המכשול המרכזי הוא שכדי להדריך חייבים (באופן לא מפתיע) לאחוז בהסמכה מוכרת. ההסמכות של כל מדינה נלמדות בשפה המקומית, ולכן עבור ישראלים האופציה הטובה ביותר היא להפוך למדריכים ולחברים באיגוד מדריכי הסקי הישראלי. אחרי קורס בן כ-10 ימים המתקיים בחו"ל ולימודי השלמה בווינגייט תוכלו להציע עצמכם כמדריכים לחברות תיירות ישראליות שמקיימות קייטנות סקי עם הדרכה בעברית.

 

מה צריך? יכולת גלישה טובה, כושר גופני טוב, מוכנות לעבוד גם בתנאי מזג אוויר קשים.

יתרונות: זוכים לגלוש מדי יום, לפעמים מקבלים טיפים מלקוחות מרוצים.

חסרונות: היקף וזמן העבודה לא מובטחים, צריך לצאת לשלג גם כשקר ואפור, בימי פאודר שמשיים אתם עלולים למצוא את עצמכם 5 שעות במסלול המתחילים, השגת ההסמכה דורשת זמן והשקעה.


זוכה למנה קבועה של זמן שלג. מדריך בשיעור סקי (צילום: ליעד גרוס)

 

המשרה המוערכת יותר מדי: ברמן

מרבית הזרים שמגיעים לעבוד באתרי הסקי באירופה רוצים להיות ברמנים. הם חולמים על פטפוט עם בחורות ואיסוף טיפים בלילות וגלישה מטורפת בימים. השילוש הקדוש של מוזיקה, אלכוהול ושלג קוסם להם, אבל הם לא לוקחים בחשבון שברוב המקומות השכר לא מדהים ושצריך לעבוד גם משמרות יום. בנוסף, ברים בד"כ לא מסייעים במציאת דיור ואין בכלל מה לדבר על כיסוי עלויות המגורים.

 

מה צריך? אישור עבודה/דרכון של האיחוד האירופי, לדעת לערבב משקאות, שליטה בשפה המקומית (רצוי), יחסי אנוש מצוינים.

יתרונות: סביבת עבודה נעימה, טיפים, יחסית הרבה זמן פנוי לגלישה.

חסרונות: האנגאוברים, משמרות יום בחלק מהזמן, מגורים לא כלולים, עלולים להיות מפוטרים בהתרעה קצרה.

 

המשרה האינטנסיבית: מארח בבקתת סקי

בקתות הסקי (Chalets) מתחלקות לשניים: בשירות עצמי ובשירות מלא. בסוג השני, האורחים מקבלים ארוחות בוקר וערב, ניקיון של החדרים והמרחב המשותף ויחס אישי ונעים מצד מארחים. המארחים בבקתות קמים מוקדם, מכינים ארוחת בוקר, מנקים את הבקתה אחרי שהאורחים יצאו לגלוש, ואח"כ יש להם קצת זמן פנוי עד שצריך להתחיל לבשל ארוחת ערב. אחרי רחיצת הכלים, הם פנויים לבלות.

 

מה צריך? אישור עבודה/דרכון של האיחוד האירופי, יחסי אנוש טובים, ניסיון במתן שירות (יתרון) ויכולת קולינרית בסיסית (לעתים נדרשת הכשרה).

יתרונות: מגורים כלולים במחיר, אווירה נעימה.

חסרונות: שעות עבודה ארוכות, מעט זמן גלישה פנוי יחסית.


קמים מוקדם מאוד. מארחים בבקתות סקי (צילום: Chalet Sandrine)

 

המשרה הפוטוגנית: צלם סקי

בין אם מדובר בצילום תמונות וסרטי אקסטרים של הגולשים הטובים בעולם, ובין אם בצילום גולשים מזדמנים שרוצים מזכרת מחופשת הסקי – צלמים שגם יודעים לגלוש (סקי. לא סנובורד) יכולים למצוא תעסוקה בשלג. עבודה כצלם שכיר עבור חברת הפקות או מחלקת יח"צ של אתר סקי משולה לזכייה בפיס, אבל אפשר בהחלט גם להציע תמונות וסרטים כפרינלסר או להציע שירותי צילום לחברות תיירות.

 

מה צריך? ידע בצילום (רצוי סטילס ו-וידאו גם יחד), כישורי סקי טובים, יכולת לשיווק עצמי.

יתרונות: הרבה זמן בשלג.

חסרונות: הכנסה לא מובטחת, תלות במזג האוויר, שעות רבות בקור.

 

הכותבת מנהלת תוכן בחברת התיירות SkiDeal  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"יש לעבודה גם צד תובעני". שחף מרמור
צילום: דנה פרידלנדר
מומלצים