זוגיות: הסיכוי שתפסידו הוא חלק מהסיפור
לי-אור סלע ועדי קמחי מבקשות להמשיל את תהליך הזוגיות למשחק השש-בש. אם תחשבו על זה, תירוצים כמו "לא בא לי" או "אני לא יודע לשחק" - מתאימים כמו כפפה לתהליך הזוגי. הבעיה היא שבשני המקרים, אם לא ננסה ללמוד את הכללים ולשחק את המשחק – לעד נישאר על תקן המפסידים
בואו רגע נמשיל את תהליך יצירת הזוגיות אל משחק השש-בש. נכון, מדובר בהקבלה משעשעת אך אפשר ללמוד ממנה המון. בסופו של דבר, בשני המקרים הסיכוי לנצח מבוסס לא מעט על האופן שבו אנו משחקים את המשחק.
עוד טיפים למציאת זוגיות:
הכול כתוב והרשות נתונה? לא כשמדובר בזוגיות
יוזמה נשית: צאי מהבית והראי לו שאת מעוניינת
הטיפ הראשון: לא בא לי לשחק
ההימנעות ממשחק השש-בש כמו מלנסות לייצר זוגיות - דומה. הרבה פעמים מאחורי ה"לא בא לי" או ה"אני לא יודע לשחק ולא מעוניין ללמוד", יושבת תחושה עמוקה יותר, לפיה הסיכוי שאני אנצח קלוש ולכן אני לא הולך בכלל להשתתף במשחק.
אם אתם נמנים על אלו שלא משחקים, קחו בחשבון שגם בחיים לא תנצחו. אז יאללה, זה הרגע לוודא שאתם מכירים את כל כללי המשחק, זה הרגע להתאמן, זה הרגע לזרוק את הקוביות ולעזור למזל באיזה שש-שש.
הטיפ השני: הקם להורגך - השכם להורגו
כשאני משחקת שש-בש ורואה שאני עומדת להפסיד וזה כבר נהיה וודאי, איזה אפצ'י מפוברק נמלט מגרוני ואופס, הרסתי את כל הלוח. כי אם אני לא אנצח, אף אחד לא ינצח. הרבה פעמים אנחנו נותנים לאגו שלנו להכתיב לנו את הצעדים. "נדמה לי שהוא עומד להיפרד ממני – אני אפרד ממנו ראשונה".
"אם הוא לא מתקשר למחרת, אני לא רוצה לצאת איתו". "אם אני רואה שזה מתחיל להיות רציני, אני אעלם", וכו. מדובר בהרגל התנהגותי ששומר עלינו מלהיפגע אבל למעשה, בלי להסתכן בהפסד אי אפשר באמת לנצח.
בהצלחה!
מסכימים עם הטיפים? ספרו לנו בפייסבוק של ערוץ יחסים
- לי-אור סלע ועדי קמחי מנהלות את מרכז "נקודתיים: תהליכי זוגיות"