לנצח השפעת בלי תרופות? בדקנו את כל הדרכים
לא חייבים להאביס את הגוף באנטיביוטיקות או כימיקלים אחרים בכל צינון או שפעת. מרפואה סינית, לרפואה הומאופתית ועד לוויטמינים - כל הדרכים להיפטר מהמחלה בטבעי, בלי שום תרופה
כמעט כל אחד מאיתנו חלה בשפעת לפחות פעם אחת. המלה החורפית הנפוצה מפילה למשכב 500 מיליון איש ברחבי העולם כל שנה. למרות שרובם מתגברים על המחלה, שמקורה בזיהום נגיפי, הרפואה המערבית ממליצה לחסן קבוצות הנמצאות בסיכון. על פי דיווחים בארצות הברית נפטרים כ-40 אלף איש מסיבוכיה כל שנה.
סימני המחלה הם חום, כאב גרון, כאב שרירים, תשישות, חולשה, שיעול ונזלת. חשוב לא לזלזל בה ולהיבדק אצל רופא כדי לשלול מחלות אחרות עם תסמינים דומים. אנטיביוטיקה לא עוזרת, כי היא פועלת נגד חיידקים ולא נגד נגיפים, כך שהטיפול התרופתי המערבי המקובל הוא תרופות להורדת חום ושיכוך כאבים, שתייה מרובה ומנוחה.
כתבות נוספות על רפואה אלטרנטיבית :
לפני שלוקחים שלל כדורים להורדת חום, יש לקחת בחשבון שמערכת החיסון פועלת באופן היעיל ביותר בחום של 38.9 מעלות ומעלה. הגוף מעלה את הטמפרטורה כדי להתגבר על הנגיפים, כך שאם החום אינו גבוה במיוחד ונטול סיבוכים, רצוי להימנע מתרופות להורדתו ולתת לגוף להילחם נגד המחלה. מה גם, שתרופות להורדת חום במינון גבוה מדי עלולות להזיק לכבד ולכליות.
הרפואה הטבעית היא שם כולל לתורות וטכניקות שונות, המציעות תוספים, צמחים, הומאופתיה וטיפולים שונים כדי להילחם במחלה על ידי חיזוק המערכת החיסונית, וגם על ידי תקיפה ישירה של הנגיף.
רפואה סינית
ברפואה הסינית השפעת שייכות למחלות החודרות לגוף מן החוץ, כשאנרגיית ההגנה שלו חלשה, או כשמדובר במחלה אלימה וחזקה המצליחה לחדור את הגנות הגוף. אפשר להקטין את הסיכוי לחלות על ידי שמירה על כללים פשוטים:
- לבוש ביגוד חם והולם בחורף
- לא לשבת במקומות רטובים וקרים
- לא ללכת יחפים
- לצאת ממקלחת חמה רק עם כיסוי מתאים
- להיזהר מרוח חזקה בזמן נסיעה ברכב עם חלון פתוח, וברכיבה על אופניים או אופנוע
צמחי מרפא – להשתמש בזהירות
צמחי המרפא השונים בעלי סגולות היכולות לסייע בתהליך ההחלמה, אך כמו עם תרופות קונבנציונאליות, גם אותם צריך לקחת במינון נכון. המשפט המסוכן ביותר שאני שומע כל יום הוא "צמחי מרפא לא מזיקים, כי הם טבעיים", תרופות וגם רעלים מסוכנים הופקו מצמחים, כמו אספירין המצוי בכל בית והאטרופין מערכות האב"כ. דינם של צמחי מרפא הוא כדין כל חומר המוחדר לגוף, יש להכיר את אופן פעולתם, הרכבם והאינטראקציות בינם ובין תרופות כימיות.
לא מומלץ לקחת צמחי מרפא יותר משלושה חודשים ברצף, אלא בהשגחת רופא מוסמך. רבים מהם משפיעים גם על הנפש ומסוכנים ללקיחה אם המטופל עומד לעבור ניתוח בהרדמה מלאה. חובה להפסיק את נטילת הצמח שבועיים לפני הניתוח וליידע את הרופא המרדים. הקפידו לרכוש את הצמחים במקומות מוכרים ומוסמכים, ממותגים של חברות בעלות מוניטין.
צמחים מומלצים
סמבוק שחור Sambucus Nigra
מתחבר למעטפת הנגיף ומשמיד אותה, או "מתחרה" איתו על ההתחברות לתאי הגוף ומונע את התרבותו.
אכינצאה
מסייע למערכת החיסונית, אינו רעיל וניתן לשימוש לתקופות ארוכות. מקורו באמריקה הצפונית שם היה בשימוש אצל השבטים האינדיאנים. כיום יש בשוק טיפות מרוכזות של אכינצאה אורגנית, פטנט של חברת ווגל, העשויה מ-95% מהצמח ו-5% מהשורש.
אסטרגלוס Astragalus Membranaosus
מקורו בסין, שם הוא מוכר כמחזק את מערך ההגנה של הגוף נגד נגיפים וחיידקים. פעילותו דומה לזה של האכינצאה, בדגש על פעילות נגד נגיפים, ובנוסף הוא משפר את זרימת הדם לרקמות ומוריד לחץ דם.
ג'ינסנג סיבירי Eleutherococcus Senticosus
מקורו ברוסיה ובסין, משתייך לקבוצת הצמחים האדפטוגנים המעלים את יכולת עמידות האדם בפני מצבי לחץ כמו עבודה, רעש, מאמץ פיזי ועוד. חשוב למניעת מחלות ולשיקום.
בת קורנית (טימין) Thymus Vulgaris
אחד הצמחים החשובים ביותר לבעיות נשימה בזכות ריכוז גבוה של שמנים אתרים. מהמרכיבים העיקריים בסירופים טבעיים להקלה על שיעול, ליחה וכאבים בבית החזה. השמן האתרי ניתן לשימוש גם באינהלציה.
ויטמינים
קבוצת הוויטמינים התורמת לחיזוק המערכת החיסונית ונגד שפעת הם אנטי אוקסידנטים (נוגדי חמצון) הכוללים את הוויטמינים A, C, E והמינרלים סלניום ואבץ. להשלמת הטיפול מומלץ להוסיף ויטמין אולטרה C של 1000 מ"ג בשחרור מושהה שלוש פעמים ביום למשך זמן המחלה, ולמניעה 500 מ"ג עד 1000 מ"ג פעם ביום. חשוב שהויטמין יהיה לא חומצי וממקור צמחי.
אבץ במציצה במינון של כ-25 מ"ג שלוש פעמים ביום מקצר את משך המחלה ומקל על הסימפטומים. יש פורמולות המכילות שילובים של אבץ וויטמין C, או תערובת של נוגדי חמצון. גם עם ויטמינים יש לנהוג בזהירות ולהתייעץ עם מומחה. חלקם עלולים להיות רעילים במינון גבוה, ולהזיק לכבד.
הומאופתיה
ההומאופתיה מבוססת על עיקרון הזהות, אחד מעקרונות הרפואה של היפוקרטס, לפיו ריפוי נעשה על ידי שימוש בחומר המייצר תגובה דומה לזו של המחלה. למשל, תכונותיו של atropa beladonna, צמח המשמש להכנת אטרופין, יגרום לאדם בריא לעור סמוק ויבש, דופק מואץ וצמאון. על פי עקרונות ההומאופתיה, דילול תמצית שלו, לעיתים עד שלא יישארו מולקולות של הצמח עצמו, תרפא חולה בשפעת הסובל מחום, עור סמוק ודופק מואץ.
תערובת החומרים לטיפול בשפעת בשלביה הראשונים, הרגעת ילדים והורדת חום היא ABC, המכונה כך על שם ראשי התבות של החומרים המרכיבים אותה: Beladonna, Camomilla, Aconite. ניתן למצוא אותה בשוק בצורת סוכריות קטנות או נרות הומיאופתיים.
תערובת מומלצת למניעת שפעת ולטיפול מייד עם הופעת התסמינים, עד 24 שעות לתחילת המחלה, קיימת באריזה של שישה בקבוקונים או טבליות למציצה. היא מכילה חומר הומאופתי שהופק מכבד ולב של ברווז בר נודד שנושא את נגיף השפעת, והכנה הומיאופתית של צמח הידוע בחיזוק המערכת החיסונית ותוספת גופרית. גופרית בדילול הומאופתי בלבד מעודדת לפעולה את מערכות התא ומחזקת את פעילותן.
שילוב החומרים האלו מחזקים את ההגנה של הגוף נגד כלל הנגיפים, בניגוד לחיסון שפועל נגד נגיף אחד. יתרון נוסף הוא האפשרות לשלבם עם חומרים נוספים מעולם הרפואה הטבעית, כמו ויטמין אולטרה C ואכינצאה.
חליטות
בשלב הראשון של השפעת מומלץ לשתות חליטת זנגביל (ג'ינג'ר) טרי. גם מרתח בצל יכול לסייע, שכן הוא מקל על שיעול וקוצר נשימה.
חליטת זנגביל:
מצרכים: חמש פרוסות זנגביל טרי בעובי רבע סנטימטר, כפית דבש, שניים-שלושה מקלות קינמון ושלושה עד חמישה בצלים ירוקים עם השורשים ללא החלק הירוק.
אופן ההכנה: מרתיחים את הזנגביל, הקינמון והבצלים בשתי כוסות מים ומצמצמים עד שנותרת כוס אחת. מסננים ומוסיפים כפית דבש. הסובלים מכאבי ראש ולחץ בעיניים יכולים להוסיף גם חופן נענע, להמתין שתי דקות ולהוריד מהאש.
שימוש: שותים את המשקה ומתכסים בשמיכה עד שמזיעים. בדרך כלל לאחר ההזעה החום יורד. חשוב להיזהר בשלב ההזעה לא לצאת מהשמיכות, כדי שהגוף לא יתקרר בבת אחת, מה שעלול להרע את המצב.
מרתח בצל
מצרכים: בצל אחד גדול ויבש, כפית דבש
אופן ההכנה: קוצצים את הבצל ומרתיחים בסיר קטן עם כוס מים לארבע עד חמש דקות. מורידים מהאש ומחכים שהנוזל יתקרר. מסננים ומוסיפים כפית דבש.
שימוש: שותים לפני השינה בלילה או בבוקר על קיבה ריקה.
צורת הכנה נוספת היא לפרוס בצל יבש גדול לפרוסות דקות להניחו בכלי זכוכית עם שתי כפות דבש. לאחר כמה שעות הנוזל מוכן, ויש לאכול ממנו כפית אחת עד שתיים, שלוש עד שש פעמים ביום לפי הצורך.
הכותב הוא נטורופת