שתף קטע נבחר

עייפים כל היום? 11 צעדים להעלאת האנרגיה

אם אתם כמעט נרדמים בעמידה ולא מתפקדים היטב במשרד, הגיע הזמן לחולל מהפך בהרגלים שלכם: זה מתחיל בהעפת הממתקים מהבית, יציאה לשמש, שתיית תה וצריכת מגנזיום

כולנו מרגישים עייפים מדי פעם, אבל מה קורה כשמאגרי האנרגיה שלנו מרוקנים לחלוטין? חשבו על זה כך: אם יש הפסקת חשמל בבית שלכם, לא תוכלו להחזיר את האור בעזרת נרות ופנסים. צריך להחליף את הנתיך ולטפל במערכת כולה. זה גם מה שקורה בגוף שלכם, לכן לפני שפונים לארון הממתקים כדי לזכות בקצת "דלק" זמין, נסו כמה צעדים אחרים שיעשו לכם טוב: 

 

1. לישון מספיק

זו תובנה בסיסית למדי וכמו ברורה מאליה, אבל עד כמה אנחנו באמת מקפידים על שינה מספקת במשך השבוע? הגוף והמוח שלנו זקוקים לשש עד תשע שעות שינה כדי לתפקד בצורה מיטבית, פיזית ומנטלית. בחנו את הרגלי השינה שלכם והקפידו על שעות הירדמות ויקיצה קבועות ככל האפשר, כדי לכוונן את השעון הביולוגי כך שיעבוד לטובתכם.

 

עוד דרכים להילחם בעייפות :

 

2. לאמן את המוח

אם תסבירו לגוף שלכם שאתם רוצים להיות ערים כל הלילה כדי לצפות בשידורים חוזרים של סיינפלד, הוא יפחית מיד את ייצור האנרגיה עבורכם. בשל אותה סיבה אתם עלולים לחוש עייפים אף על פי שלא זזתם מהכיסא כל היום. אם תורו לגוף שלכם לזוז, לעומת זאת, המוח יגיב מיד בייצור אנרגיה שתאפשר לכם להתקדם.

 

הגוף מלמד את המוח מה לעשות, ובסופו של דבר התנהגות בריאה הופכת להרגלים אוטומטיים. אולי יהיה קשה לכם לזוז בכוח בפעמים הראשונות שתנסו זאת, אבל זה יהפוך קל עם הזמן.

 

3. לשתות הרבה

כשאתם רק מתחילים להרגיש צמאים, מדובר על ירידה של 2.6% במידת הרוויה שלכם והאנרגיה נעלמת. אפילו ההתייבשות הקלה ביותר עלולה להוביל לעייפות, עצבנות וחשיבה מעורפלת משהו.

 

אם אתם מרגישים שאתם נאלצים לגרור את עצמכם בבית או במשרד, שתו מים בכוס גדולה. הבשורות הטובות הן ששתייה מרובה של מים לאורך היום תעזור לכם להפחית גם 9% בצריכת הקלוריות היומית.

 

4. לקצץ בסוכר

תפריט עתיר סוכרים מעניק לכם אנרגיה קצרת-מועד, בעוד שהקפדה על תזונה בריאה משמרת את רמת הערנות לאורך זמן. נסו לצמצם את כמות הסוכרים הפשוטים שאתם אוכלים ולעבור לדגנים מלאים ככל האפשר.

 

5. לזוז יותר

אין לכם זמן להתעמל, אבל זמן לטלוויזיה יש תמיד בשפע? פעילות גופנית תשפר משמעותית את רמת האנרגיה שלכם, לכן כדאי להשקיע בה זמן גם כשקשה לצאת מהבית. נסו הליכה, אימוני כוח או פעילות אירובית כדי לשחרר אנדורפינים ולהתעורר.

 

נסו להחליט שתזוזו רק במשך עשר דקות. רוב הסיכויים שאם תתחילו - תרגישו כבר הרבה יותר טוב ותרצו להמשיך.

 

תפריט עתיר סוכרים מעניק לכם אנרגיה קצרת-מועד בלבד (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
תפריט עתיר סוכרים מעניק לכם אנרגיה קצרת-מועד בלבד(צילום: shutterstock)

 

6. לבלות בשמש

הימים הקצרים בחורף והיעדר אור שמש משרים תחושת דיכאון על לא מעט אנשים, מה שמתבטא בהסתגרות, אנרגיה ירודה ופנייה לפחמימות זמינות.

 

בימים כאלה נסו לשהות יותר בחוץ, ואם אין אור שמש התייעצו עם רופא המשפחה שלכם על טיפול בקרינת אור (פוטותרפיה).

 

7. לשתות תה

שחור, ירוק או לבן - כל סוגי התה מכילים חומצת אמינו ייחודית שאינה נמצאת בקפאין ותורמת להעלאת רמת האנרגיה. תה ירוק מכיל גם נוגדי חמצון המאטים תהליכי הזדקנות וירידה באנרגיה בשל מחלות כרוניות שונות.

 

אף על פי שבתה ירוק יש רק שליש מכמות הקפאין שבתה שחור, הוא הוכח כמעניק אותה רמת אנרגיה וערנות.

 

8. לצרוך מגנזיום

כדי ליהנות מעוד קצת אנרגיה שתעזור לכם להעביר את היום, פזרו מעט שומשום קלוי מעל הירקות שאתם אוכלים. השומשום עשיר במגנזיום, מינרל שתאי הגוף זקוקים לו כדי להפוך מזון לאנרגיה זמינה. המגנזיום עוזר גם לשמור על חוזק העצמות ותורם לפעילות תקינה של הלב, השרירים ומערכת החיסון.

 

עוד מזונות עתירי מגנזיום הם דגנים מלאים, ירקות ירוקים עליים, גרעיני דלעת ואגוזי קשיו.

 

9. לתפוס תנומה

סגרו את דלת המשרד או חמקו אל המכונית כדי לתפוס תנומה קלה. תנומות כאלה יכולות לתרום לשיפור מצב הרוח, הזיכרון והיעילות שלכם. התנומות אף מפחיתות את לחץ הדם, מה שתורם למידת הערנות.

 

כדי להפיק את המיטב מהסייסטה, הקפידו שתהיה קצרה בלבד ותימשך 30-10 דקות לכל היותר. עדיף לנמנם אחר הצהריים, ואם אינכם נרדמים - צאו לצעדה קלה בחוץ.

 

10. לאכול יותר ארוחות קטנות

אכלו לעתים קרובות כדי לשמר את רמת האנרגיה שלכם לאורך היום כולו. נסו להימנע מארוחות כבדות וגדולות ולהחליפן בחמש-שש ארוחות קטנות יותר.

 

העדיפו תמיד פחמימות מורכבות ועשירות בסיבים תזונתיים, כמו קטניות ודגנים מלאים לצד שומן לא-רווי, כגון אבוקדו, שקדים או ירקות עם מעט שמן זית. הוסיפו לכך בשר רזה, אגוזים, דגים וכדומה.

 

11. להתייעץ עם הרופא

אם ניסיתם כבר הכל אך אתם עדיין חשים עייפים מדי, זה הזמן לפנות לרופא המשפחה שלכם להתייעצות. הסבירו לו כיצד אתם מרגישים, ספרו מתי התחלתם לחוש עייפים כל כך ומה עשויות להיות הסיבות לכך. דונו יחד באפשרויות הטיפול.




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
שנת לילה טובה חשובה לשמירה על האנרגיה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים