שתף קטע נבחר
 

תדלקתם בדלק שגוי? כך תטפלו בבעיה

אחת למספר חודשים אנחנו שומעים על נהגים שמצאו עצמם ללא יכולת להמשיך ולנסוע, לאחר שמילאו במכיל סוג דלק שגוי - למשל סולר במקום בנזין. מה הנזק לרכב במקרים כאלה, ואת מי בכלל אפשר וכדאי לתבוע

עשרות נהגים תקועים בלילה באמצע הכביש, לאחר שתדלקו בסולר במקום בבנזין. מה עושים במקרים כאלה? מה גורלו של הרכב? את מי אפשר לתבוע? המוסכניק שי שחר ויועצת הביטוח קטיה שוורצמן, נותנים לכם טיפים:

 

1. אילו נזקים עלולים להיגרם לרכב שתודלק בטעות בסולר?

במקרה הכי גרוע ייגרם נזק לסוללת המזרקים של מערכת ההצתה, למסנן הדלק ולמשאבת הדלק. בנוסף יהיה צורך לפרק את מיכל הדלק, לשטוף אותו ולנקות את כל הצנרת המוליכה דלק ממנו למנוע. לא בהכרח יהיה צורך להחליף את כל החלקים. ייתכן למשל שניתן לשטוף את מערכת המזרקים באמעות חומר ניקוי המוזרק למערכת הדלק בלחץ. גם משאבת הדלק לא בהכרח קרסה, וייתכן שתמשיך לתפקד. מה שבטוח הוא שאת מיכל הדלק חייבים לפרק, לשפוך את הדלק המהול, ולנקות היטב. מסנן הדלק חייב החלפה, אך סביר מאוד להניח שמנוע הרכב לא ניזוק במקרה כזה.

 

2. כמה יעלה תיקון כזה?

תלוי ברכב, במחיר החלקים, והאם הם מוחלפים בחלקים חדשים או משומשים. בהנחה שמדובר בחלקים חדשים למשפחתית דוגמת מאזדה 3, העלות היא פלוס-מינוס כדלקמן: פירוק, הרכבה וניקוי של מיכל הדלק וניקוי מערכת ההזרקה, יעלו כ‭1,500-‬ שקל. החלפת מערכת המזרקים תעלה כ‭5,000-‬ שקל, החלפת משאבת דלק תעלה כ‭2,500-‬ שקל, ובסך הכל יכול הנזק להגיע לכ‭9,000-‬ שקל, לפני מע"מ.

 

3. מה עושים במקרה הפוך, תדלוק רכב עם מנוע דיזל בבנזין?

במקרה כזה הנזק גדול בהרבה, ויש סיכוי גבוה שהמנוע נפגע קשות. הסיבה היא שהבנזין מדלל את הסולר, ולכן שימון הבוכנות נפגע. סביר להניח שכתוצאה מכך המנוע יתחמם וייתפס. העלות במקרה כזה יכולה להגיע לעשרות אלפי שקלים, רק בגלל הצורך להחליף מנוע, בנוסף לניקוי או החלפה של מזרקים ומשאבת הדלק, שהם יקרים בהרבה מאלה של רכב בנזין.

 

4. אז את מי תובעים?

למי שיש ביטוח מקיף, מומלץ לתבוע את חברת הביטוח. באחרונה ניתן פסק דין שקבע כי תדלוק בדלק מוטעה, הוא בגדר מקרה-תאונתי שמכוסה בפוליסת הביטוח, אפילו אם בעל הרכב עצמו טעה. אם תתבעו את חברת הביטוח שלכם, תראו את הכסף מהר יותר - תוך 30 יום. אם האחריות לתדלוק המוטעה היא של תחנת הדלק או של עובד תחנה, אפשר לאחר מכן לתבוע מהם את ההשתתפות העצמית שבעל הרכב צריך לשלם, ואת אובדן הנחת היעדר תביעות.

 

דרך נוספת היא לתבוע את המזיק, כלומר את תחנת הדלק ו-או חברת הדלק בתביעת צד ג‭.'‬ אבל ההליך הזה בדרך כלל מסורבל יותר, ועשוי להימשך זמן רב עד שתראו את הכסף. למי שאין ביטוח מקיף, והאשם בתדלוק המוטעה הוא של תחנת הדלק, אין ברירה אלא לתבוע אותה. בדרך כלל יש לתחנות ביטוח אחריות מקצועית, ולכן סביר שיגלגלו את הטיפול בתביעה לחברות הביטוח שלהן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צריך לרוקן - סולר במקום בנזין
צילום: יואב מלכה
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים