ארגנטינה נושמת לרווחה: הנשיאה נותחה בהצלחה
הנשיאה כריסטינה פרננדס דה-קירשנר עברה ניתוח להסרת בלוטת התריס שהתגלה בה גידול סרטני. תומכיה הרבים שהתגודדו מחוץ לבית החולים קיבלו את הידיעה בצהלות
נשיאת ארגנטינה, כריסטינה פרננדס דה-קירשנר, עברה בהצלחה היום (ד') ניתוח בן שלוש שעות וחצי להסרת בלוטת התריס שלה, שהתגלה בה גידול סרטני. בית החולים "אאוסטרל" שמצפון לבואנוס איירס הודיע כי הניתוח עבר ללא סיבוכים, וכי מצבה של הנשיאה טוב.
עוד על נשיאת ארגנטינה, כריסטינה פרננדס:
- נשיאת ארגנטינה לקתה בסרטן, תנותח עוד שבוע
ההודעה גררה זעקות שמחה ומחיאות כפיים סוערות מתומכיה הרבים שהתגודדו מחוץ לבית החולים. רבים מהם הקימו משמרות שמירה עליה, והתמקמו באוהלים. הרופאים חזו כי הניתוח יעבור ללא בעיה, וכי היא לא תזדקק לכימותרפיה משום שהסרטן לא התפשט. הם נופפו בדגלים, נשאו שלטים מעשה ידם שסיסמה אחת עברה ביניהם כחוט השני "היי חזקה, כריסטינה" (Fuerza Cristina).
חלק מהתומכים הגדילו לעשות וגייסו מהמתים את בעלה המנוח של פרננדס, הנשיא הקודם נסטור קירשנר, שנפטר מהתקף לב ב-2010. הנשיא שהועלה באוב "עודד" בכמה שלטים את אשתו: "אני אוהב אותך", ו-"החזיקי מעמד, שחרחורת".
הנשיאה פרננדס דה-קירשנר זוכה לאהדה רבה בארצה, בייחוד בקרב העניים ומעמד הביניים, שרואים בה מעין התגלמות מחדש של אוויטה פרון, אשתו של נשיא ארגנטינה לשעבר, חואן פרון, שהייתה גיבורת המעמדות הנמוכים. תומכיה הרבים של אוויטה, הנמנים על החוגים הפוליטיים הפרוניסטים מהם באו פרננדס ובעלה, העלו אותה כמעט לדרגת קדושה. סימנים למגמה דומה נראו גם בהקשר של הנשיאה הנוכחית בכמה מקרים, כמו הקמת מזבחות לכבודה.
מארמון הנשיאות נמסר כי סגן הנשיא, אמאדו בודו, קיבל לידיו את סמכויות הנשיאה טרם הניתוח, והוא יישאר בהנהגת ארגנטינה למשך 20 יום, בעת שפרננדס בחופשת מחלה. הדבר עולה בקנה אחד עם המלצת הרופאים שאמרו כי אין לאמץ את הצוואר לאחר הניתוח. בימים הקרובים קולה צפוי להצטרד, ובמקרים נדירים חל שינוי תמידי בקול. כמו כן, על חולים לבלוע יוד רדיואקטיבי כדי להרוס שיירים סרטניים.
פרננדס, בת 58, אובחנה כחולת סרטן בחודש שעבר, עת התחילה את כהונתה השנייה בתפקיד. היא אחת משורה לא קצרה של מנהיגים באמריקה הלטינית שנמצאו בגופם גידולים סרטניים, בהם נשיא ונצואלה הוגו צ'אבס, נשיאת ברזיל דילמה רוסף, נשיא פרגוואי פרננדו לוגו ונשיא ברזיל הקודם לולה דה-סילבה. המקרים הללו הביאו את צ'אבס לתהות "אם לארצות הברית טכנולוגיה שהדביקה אותנו".