שתף קטע נבחר

 

המשטרה: אנחנו מתקשים להפעיל סוכנים ביו"ש

על רקע הגשת צווי ההרחקה המינהליים: ראש אגף החקירות של מחוז ש"י הציג בכנסת נתונים לפיהם ב-2011 נרשמו 228 מקרים בהם ישראלים בשטחים פגעו פיזית באנשי כוחות הביטחון. רק 65 כתבי אישום הוגשו: "יש לנו בעיה לאסוף ראיות"

במהלך 2011 נרשמו ביהודה ושומרון 228 מקרים בהם פגעו אזרחים ישראלים באופן פיזי באנשי כוחות הביטחון. עם זאת, בעקבות המקרים הללו הוגשו 65 כתבי אישום בלבד. את הנתונים הללו מסר הבוקר (יום ה') ראש אגף חקירות ומודיעין במחוז ש"י, נצ"מ חיים רחמים, שהגיע לדיון בוועדת חוקה, חוק ומשפט בכנסת.

 

הדיון הבוקר נסוב על הצעה לסדר של ח"כ אורי אריאל (האיחוד הלאומי), בנושא אכיפת חוקים ביהודה ושומרון. נציג המשטרה אמנם בחר לא לפרט, אולם רוח הדברים הייתה ברורה לנוכחים, ולפיה בהגדרה "אזרחים ישראלים ביהודה ושומרון" התכוון נצ"מ רחמים לפעילי ימין, ומיעט להתייחס לפעולות אנשי שמאל ישראלים בשטחים.

 

חטמ"ר אפרים אחרי העימות עם המתנחלים (צילום: שאול גולן, ידיעות אחרונות) (צילום: שאול גולן, ידיעות אחרונות)
חטמ"ר אפרים אחרי העימות עם המתנחלים(צילום: שאול גולן, ידיעות אחרונות)
 

 

עימותים ביו"ש - כתבות אחרונות ב-ynet:

 

נצ"מ רחמים הדגיש כי הנתון לא כולל מקרי אלימות מילולית וציין שהמשטרה מתקשה להפעיל סוכנים מטעמה בגזרה הזו: "במהלך השנה הוצתו 20 מסגדים ובעקבות כך נעצרו עשרה חשודים. לא הוגשו כתבי אישום והם שוחררו. יש בעיה עם איסוף ראיות בגלל המיקום של ביצוע העבירה. לעומת זאת, בנעלין ובבילעין הופעלו אמצעים מתוחכמים על מנת להגיע לציר הראשי, למארגנים, וכולם נעצרו".

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

נציגת משרד המשפטים, עו"ד קרן דהרי, אמרה בדיון: ״בכל הנוגע לתופעות של אלימות ביהודה ושומרון יש לנו בעיה בהבאת ראיות. לכן, אנו חושבים על שינויים באכיפת החוק ובהצגת הראיות,

ולכן אנחנו גם משתמשים בהרחקות וצווים מינהליים. אנחנו בוחנים אפשרות להגביר את האכיפה באופן אחר".

 

דבריה באו על רקע צווי ההרחקה שחילק צה"ל הלילה ל-12 פעילי ימין תושבי חוות גלעד, אלון מורה, רמת מגרון ומעוז אסתר. בצה"ל הסבירו שהצווים הוצאו על רקע מידע רב שהצטבר בתקופה האחרונה בשב"כ, לפיו קבוצת הפעילים מעורבת בהובלת פעילות אלימה נרחבת פלסטיניים ונגד כוחות הביטחון.

 

בצבא הדגישו כי הוצאת הצווים נובעת "מצורך ביטחוני מובהק ולאחר שנבחנו כל החלופות, ומטרתה לנטרל מבעוד מועד את האיום לביטחון האזור מצד הפעילים".

 

יו"ר ועדת החוקה, ח"כ דוד רותם, סיכם כי הוא מצפה "שהמשטרה ורשויות האכיפה האחרות ישתמשו בכלים המצויים בחוק כדי להילחם במפרי חוק, ולא בצווים מנהליים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תג מחיר לחיילי צה"ל. "להגביר את האכיפה בצורה אחרת"
צילום: משטרת מחוז ש"י
מומלצים