לראשונה: קופי מעבדה נוצרו מכמה "הורים"
באוניברסיטת אורגון טוענים לפריצת דרך מדעית, לאחר שהצליחו לגדל קופים ממקורות גנטיים שונים, אך הארגונים המתנגדים לניסויים בחיות לא חוסכים בביקורת
קופים שהצליחו מדענים ליצור מתאים של יותר מעובר אחד, יסייעו לחוקרי פוריות ותאי גזע. מנגד, מעוררת התגלית המדעית מחאה מצד ארגוני הגנה על זכויות בעלי החיים, שיצאו נגד גרימת סבל בניסויים. ה"דיילי-מייל" הבריטי פרסם הבוקר (יום ו'), כי באוניברסיטת הבריאות והמדע באורגון, ארה"ב, הצליחו המדענים לגדל קופים שנראים ככל קוף אחר, אך למעשה מדובר בפריצת דרך מדעית.
הקופים התאומים קרויים רוקו והקס, יוצרו במעבדה יחד עם חברם כימרו.
ההישג המדעי צלח הודות לעשרות ניסויים בעוברי קופים, כשבמקרים מסויימים הפסיקו החוקרים הפסיקו את ההריונות על מנת לבצע בדיקות גנטיות בעוברים. בעוד שרוב החיות נושאות מטען גנטי של שני הורים ביולוגיים, קופי המעבדה הללו נוצרו במקור מחיבור של שישה עוברים, השונים זה מזה מבחינת הרכב הדי.אן.איי, אך לא לגמרי ברור האם כל אחד מהעוברים אכן תרם בסופו של דבר ליצירת תאים בוגרים.
החוקרים ניסו ליצור קופים כימריים בשיטה שבה השתמשו לגידול עכברים וחולדות, ונכשלו. לכן הם השתמשו בשיטה אחרת. המחקר חשוב להבנת התהליכים המתרחשים בעובר, וכך יכול אמנם להשפיע בסופו של דבר על מחקרים שקשורים בהתמיינות של תאי-גזע, כולל גידול איברים. זו הפעם הראשונה שבה מצליחים לברוא קוף בדרך זו.
החוקרים דיווחו כי מצבם הבריאותי של רוקו והקס מוגדר טוב, והיווצרותם מייצרת הזדמנויות מדעיות עצומות נוכח הדמיון הביולוגי שבין קופים ובני אדם. הטכניקה בה נבראו, תוכל לסייע במחקרים אחרים.
עם זאת, בביקורת על הניסוי נטען כי טכניקה זו של גידול תאים במעבדה מזיקה לבעלי חיים יתר על המידה, ואף תהו אלו ניסויים נוספים צפויים הקופים לעבור בעתיד.
באיגוד הבריטי נגד ניסויים בבעלי-חיים יצאו נגד הניסוי. ד"ר ג'ארוד ביילי, יועץ בארגון, הסביר כי המהלך חורג מכללי האתיקה וגורם סבל חמור לבעלי חיים רבים. הוא התריע גם נוכח הסיכוי הגבוה שהקופים ימותו בייסורים עקב מקורותיהם הגנטיים הרבים, אפילו עוד לפני שיצליחו לחקור את התנהגותם כראוי.