שכונת התקווה: נעצרו 23 מפגינים, בהם סתיו שפיר
מאות באו להפגין נגד הכוונה לפנות את מאהל התקווה, פרצו קו אנושי של שוטרים בדרך ההגנה בתל-אביב והתיישבו על הכביש. 23 נעצרו. רגב קונטס, ממארגני מחאת האוהלים: "אם היינו חרדים שמפגינים בירושלים לא היו ממהרים לעצור"
עימותים בשכונת התקווה בין מפגינים לשוטרים: הפגנת מחאה של מאות נגד פינוי המאהל בשכונת התקווה בדרום תל-אביב הסלימה הערב (שבת) לעימות בין מפגינים לשוטרים, שבשיאו נעצרו 23 מפגינים שחסמו את דרך ההגנה. גם סתיו שפיר הוכנסה לניידת המשטרה, ומשם נלקחה לחקירה.
חלק מהמפגינים התיישבו על הכביש, ואחר כך החלו להתפזר לתוך סמטאות השכונה, כשהשוטרים דולקים אחריהם בריצה. מפגינים בסביבות השעה 22:15 נמסר כי המפגינים ניסו לחסום את דרך לוד בין פינת רחוב האצ"ל לירידה לנתיבי איילון.
זמן קצר לפני מעצרה, אמרה סתיו שפיר: "המשטרה אגרסיבית מאוד. ככל שההפגנה משויכת לאוכלוסיה חלשה יותר, המשטרה מרשה לעצמה להיות יותר אלימה. המפגינים מגלים מול זה סבלנות מדהימה. מדובר במפגן סולידריות של אנשים שיש להם בתים יחד עם אנשים שאין להם בתים. באנו לישון פה, האנשים האלה הולכים להיות מפונים מהאוהל לספסלים".
מהמשטרה נמסר כי התהלוכה שהחלה בגן התקווה בתל-אביב על רקע פינוי המאהל לאורך דרך ההגנה הייתה בלתי חוקית. "צומת הרחובות ההגנה-יגאל אלון נחסם לתנועה על ידי המפגינים, נעצרו מספר מפגינים שהפרו את הסדר במקום. משטרת ישראל תמשיך לאפשר את מימוש חופש הביטוי תוך שמירה על הסדר הציבורי והחוק".
עוד בערוץ החדשות:
- הנייה: מצרים לא תיתן לישראל גיבוי לעוד מלחמה
- כלבים נשכו שתי נשים בפניהן, מצבן קל ובינוני
- אחרי ניתוח נודע: לנשיאת ארגנטינה לא היה סרטן
- האוסטרלים הם צרכני המריחואנה מספר 1 בעולם
דפני ליף הגיעה להפגנה ביום הולדתה ה-26, ואמרה: "לא יכולתי למצוא דרך טובה יותר לבלות את יום הולדתי כאן עם האנשים שהגיעו מכל הארץ לוודא שלא זורקים כאן אנשים לרחוב. כולי תקווה שמחר מישהו יתמלא חמלה וימנע את הדבר הזה. הגיעו מים עד נפש, אין אדם במדינה שלא נמצא בשוק מכמות ההתעלמות מהנושאים החברתיים ומהניסיונות לצמצם את חופש הביטוי במדינה".
בתחילת ההפגנה ניסו השוטרים ליצור קו אנושי ולמנוע מהמפגינים להתקדם. החלו דחיפות הדדיות בין השוטרים למפגינים, וקו המשטרה נפרץ במהרה. הקהל קרא "ביזיון"והתגודד סביב ניידת משטרה.
איציק אמסלם, העומד בראש מאהל התקווה, אמר: "מחר אמורים לפנות אותנו, בית המשפט אישר לעירייה את הפינוי וממחר נגמר צו הביניים שניתן לנו מבית המשפט והם יכולים לפנות אותנו. אין איתם קשר, גם לא עם גורמי רווחה, יש פה זעם גדול". חבר מועצת העיר תל-אביב, שרון לוזון, אמר בהפגנה: "מדובר במעשה ציני של ראש העיר, רון חולדאי, שמשלב ידיים עם ראש ממשלה אטום ועם שר שיכון ששכח את מקורותיו".
בחצי השנה האחרונה שהו במאהל אמהות חד-הוריות, משפחות, הורים, ילדים, זקנים ומחוסרי דיור. רגב קונטס, ממנהיגי המחאה החברתית בארץ, שבא להשתתף בהפגנה, אמר: "באנו להילחם יחד עם מאהל התקווה. אנשים הגיעו מכל הארץ. אם היינו חרדים שמפגינים בירושלים יכול להיות שהמשטרה לא הייתה עוצרת אנשים כל כך מהר. אם היינו מתנחלים ב'תג מחיר' גם לא היו ממהרים לעצור. פה אין אנשים שקשורים לממשלה. פה זה החצר האחורית של תל-אביב ולממשלה קל על חלשים".
בעיריית תל-אביב הביעו תקווה כי יושבי המאהלים שנותרו במקום יתפנו מרצון, מבלי שיתעורר צורך בהפעלת הסמכות שניתנה לעירייה על-ידי בית המשפט לפנות בכוח. "ההחלטה על פינוי המאהלים התקבלה לנוכח בוא החורף, אשר מעצים את הצורך בקורת גג, מקלחת ומיטה חמה ללון בה", נאמר בהודעת העירייה. "מתוך דאגה לשוהי המאהלים, ביניהם ילדים העלולים להיחשף למצבי סכנה, הוחלט לפנותם. ההחלטה גובתה על ידי בית המשפט, שאישר את פינוי כלל המאהלים בעיר כבר בספטמבר".
עוד אמרו בעירייה כי לנוכח מצבם הייחודי של יושבי מאהל התקווה, הוחלט לאפשר להם להישאר במקום עד למציאת פיתרון עבורם, גם אם זמני. "במקביל פעלה העירייה לקידום ומיצוי זכויותיהם מול משרדי הממשלה השונים, הענקת סיוע כספי חד פעמי למשפחות והכפלת הסכום הניתן למשפחות על-ידי משרד הרווחה. רובן המכריע של המשפחות קיבלו את הצעת העירייה ואת הסיוע שניתן במסגרתו והתפנו מהמאהל".
Read this article in English