סתיו שפיר מהזינזאנה: "בסוף יהיה כאן טוב"
פעילת המחאה שנעצרה עם עוד 26 איש בהפגנה נגד פינוי המאהל בשכונת התקווה, שבה התעמתו עם שוטרים, עדכנה בפייסבוק: "אני כלואה, ויש המון עצורים בתאים נפרדים, צועקים שהעם דורש צדק חברתי". צפו ברגעי המעצר
שעה קלה אחרי שנעצרה בהפגנה נגד פינוי המאהל בשכונת התקווה בתל-אביב, כתבה אמש (שבת) סתיו שפיר בפייסבוק על התרגשותה. "בזינזאנה, כלואה עם נאוה היקרה לידי ועוד המון עצורים בתאים נפרדים, צועקים, העם דורש צדק חברתי!", עדכנה בסטטוס שלה מי שהייתה ממובילי מחאת האוהלים בשדרות רוטשילד בקיץ. הבוקר שוחררה שפיר בתנאים מגבילים.
בסרטון הווידאו שלפניכם, שצילם איליה מרשק, מתועד רגע המעצר.
שפיר היא אחת מבין 27 בני אדם שנעצרו אמש על-ידי המשטרה בשכונת התקווה, בעקבות עימותים בין מפגינים לשוטרים. המפגינים הגיעו למקום בדרישה למנוע את פינוי המאהל שבו התגוררו בחצי השנה האחרונה אמהות חד-הוריות, משפחות, הורים, ילדים, זקנים ומחוסרי דיור. הבוקר הובאו שניים מהעצורים להארכת מעצר, בעוד ש-25 האחרים, בהם שפיר, שוחררו בתנאים מגבילים.
"הרבה אנשים שיש להם בית הפגינו הלילה יחד עם אלה שאין להם", כתבה שפיר, "כבר שישה חודשים שאנחנו נלחמים על עתיד המדינה שלנו יחד. ללא אלימות, רק בכוח השותפות והתקווה. זה לא קל, וזה רק יילך ויהיה קשה יותר, אבל בסוף נזכה לראות כאן מקום טוב, באמת טוב, לכולנו. אמן".
במהלך ההפגנה עצרה המשטרה מפגינים שחסמו את דרך ההגנה. חלק מהמפגינים התיישבו על הכביש, ואחר כך החלו להתפזר לתוך סמטאות שכונת התקווה, כששוטרים רצים אחריהם. בשלב מסוים ניסו לחסום את דרך לוד, בין פינת רחוב האצ"ל לירידה לנתיבי איילון.
זמן קצר לפני מעצרה, אמרה סתיו שפיר: "המשטרה אגרסיבית מאוד. ככל שההפגנה משויכת לאוכלוסיה חלשה יותר, כך המשטרה מרשה לעצמה להיות יותר אלימה. המפגינים מגלים מול זה סבלנות מדהימה. מדובר במפגן סולידריות של אנשים שיש להם בתים יחד עם אנשים שאין להם בתים. באנו לישון פה, האנשים האלה הולכים להיות מפונים מהאוהל לספסלים".
עיריית תל-אביב: המהלך נובע מדאגה לפעילים
בתום ההפגנה התאספו כ-200 פעילים במאהל, קראו קריאות ונאמו כמה נאומים ספונטניים. דפני ליף אמרה: "זו ההפגנה הכי מרגשת שיכולה להיות. אני מרגישה שרק התחלנו, אנחנו כאן איתכם כל הלילה". במהלך ההפגנה הסוערת, אמרה ליף: "לא יכולתי למצוא דרך טובה יותר לבלות את יום הולדתי מאשר כאן עם האנשים שהגיעו מכל הארץ לוודא שלא זורקים כאן אנשים לרחוב".
רוני, שגר במאהל התקווה כבר חמישה חודשים, קרא למשטרה: "אם לא יתעוררו, גם יגיעו להתגורר כאן במאהל. צריך להבין שלאנשים פה אין לאן ללכת. אנשים לא יתאדו. יש לי פה 30 משפחות, אם יזרקו אותנו, נגיע לבית של חולדאי. נגור שם. אם צריך, אנשים יבנו אוהלים על העצים".
ש', חסר בית שגר במאהל ברוטשילד ופונה, הגיע להזדהות: "רק היום השתחררתי מבית החולים. גילו לי דלקת ריאות כי אני חי ברחוב. יש פה עוד אנשים כמונו. אני לא אתן לאף אחד לפנות אותי. אנחנו נילחם, וגם אם יפנו אותנו מחר, נחזור שוב, כי גם ככה אנחנו ברחוב".
אבי דהן, אחד הפעילים החברתיים, ציין כי "הפינוי ברוטשילד היה באווירת מחאה, אבל פה יש מצוקת דיור אמיתית. שיעזבו את האנשים". למפגינים טענות כלפי המשטרה. רבים מהם טוענים שהשוטרים השתמשו בכוח מוגזם. אחד מהם אמר: "ההתנהגות של המשטרה הייתה בושה וחרפה. הלב שלי נקרע כשראיתי מה עשו".
איציק אמסלם, העומד בראש מאהל התקווה, אמר: "מחר אמורים לפנות אותנו, בית המשפט אישר לעירייה את הפינוי וממחר נגמר צו הביניים שניתן לנו מבית המשפט והם יכולים לפנות אותנו. אין איתם קשר, גם לא עם גורמי רווחה, יש פה זעם גדול". חבר מועצת העיר תל-אביב, שרון לוזון, אמר בהפגנה: "מדובר במעשה ציני של ראש העיר, רון חולדאי, שמשלב ידיים עם ראש ממשלה אטום ועם שר שיכון ששכח את מקורותיו".
בעיריית תל-אביב הביעו תקווה כי יושבי המאהלים שנותרו במקום יתפנו מרצון, מבלי שיתעורר צורך בהפעלת הסמכות שניתנה לעירייה על-ידי בית המשפט לפנות בכוח. "ההחלטה על פינוי המאהלים התקבלה לנוכח בוא החורף, אשר מעצים את הצורך בקורת גג, מקלחת ומיטה חמה ללון בה", נאמר בהודעת העירייה. "מתוך דאגה לשוהי המאהלים, ביניהם ילדים העלולים להיחשף למצבי סכנה, הוחלט לפנותם. ההחלטה גובתה על ידי בית המשפט, שאישר את פינוי כלל המאהלים בעיר כבר בספטמבר".