שתף קטע נבחר
 

10 מקומות שאתה חייב לשתות בהם בירה

גזור ושמור לפעם הבאה שאתה בניו יורק, בריסל, לונדון, מינכן או הקוטב הצפוני. בעצם צודק, מתי כבר יצא לך להגיע ללונדון

1) הכי בהגזמה

לפי הגירסה הרשמית, והבלתי ניתנת לאימות, ה־Délirium Café מאכלס לא פחות מ־2,000 סוגים שונים של בירה. והאמת, יש סיבה אחרת לגמרי להגיע ל"דליריום": המקום הזה, ששוכן במבנה מהמאה ה־18 במרכז בריסל, הוא מהברים הכי מפורסמים בעולם. פחות או יותר כל סנטימטר פנוי בחלל שלו מכוסה באיזושהי חתיכת מרצ'נדייז מעולם הבירה (תחתיות, כרזות, מנורות), חלק מהשולחנות הם פשוט חבית עץ שעומדת על הצד, והאווירה הכללית מספיק שמחה בשביל לשכוח שאתה בבלגיה כשאמסטרדם כל כך קרובה. אז נכון שהעניין ההוא עם ה־2,000 בירות נראה לנו קצת חשוד, אבל מצד שני אנחנו מכירים אישית מישהו ששתה שם בירה מכבי. ועוד שילם על זה 6.5 יורו.

 

 

 

  • Delirium Café, Impasse de la Fidélité 4A - 1000, Bruxelles

 

2) הכי ענתיקה

יש בלונדון פאבים שהם אפילו יותר עתיקים, אבל הילדון הזה - המקום עובד רק משנת 1538 - הוא הכי ענתיקה שמישהו מבלייזר שתה בו אי פעם. אז אם להאמין לליאור, ל־Ye Olde Cheshire Cheese באים כשרוצים לשתות בירה מסגנון Bitter (זה האייל המריר והיבש ההוא שהזקנים האנגלים אוהבים), ולשחק אותה צ'ארלס דיקנס בגילופין. רק קחו בחשבון שהרמונט האחרון במקום היה אי שם במאה ה־19, שסוגרים שם כבר ב־23:00, ושאין כניסה בלי מגבעת ומונוקול. סתם, מגבעת זה אופציונלי.

 

  • Ye Olde Cheshire Cheese, 145 Fleet Street, London EC4A 2BU

 

3) הכי מעוטר

Beer Advocate, כנראה אתר הבירה החשוב ברשת, העניק ל־Ebenezer’s Pub את התואר "בר הבירה הטוב באמריקה" בחמש השנים האחרונות ברציפות. בשבילנו, וגם בשבילכם, זה אמור להספיק. 35 ברזים ומשהו בשכונה של אלף בירות בבקבוק מצטופפים בקביעות במוסד המפואר הזה, אבל להגיע לשם כנראה שלא יצא לכם אף פעם: זה בעיירה לוול שבמדינת מיין. רק בשביל שתבינו כמה זה באמצע שום מקום, הפאב נקרא על שמו של גיבור מקומי שפעם נכנס לקטטה עם דוב ויצא מזה בלי יד.

 

  • Ebenezer’s Pub, 44 Allen Rd, Lovell ME

 

 


 

4) הכי עיוור

קלישאת פוקר חבוטה גורסת שלפעמים, כל מה שצריך בשביל להצליח זה כיסא אחד וז'יטון אחד. בגירסת בישול הבירה של המשפט ההוא, לפעמים כל מה שצריך זה סיר אחד וגיק אחד: בשנים האחרונות עולה בהדרגה מספר האנשים שמגדירים את עצמם כ־Beer Geeks, ובדיוק בשבילם (אבל ממש לא רק) קיימים מקומות כמו ה־Blind Tiger. חוץ ממיקום פגז - רחוב בליקר, בלב גריניץ' וילג', הוא מהרחובות האייקוניים ביותר בניו יורק - יש כאן מבחר נאה של בירות בוטיק מקומיות, ואפילו כמה וינטג'יות. מדובר כנראה באחת האופציות הטובות בעולם להתפלצן על בירה בלי לקבל מבטים עקומים. אגב, חצי מטר משם ממוקמת ה"ריזוטריה", מסעדת רק־אורז כבירה שאין כמוה להספיג את האלכוהול־פרימיום במעט ריזוטו איטלקי פירסט קלאס.

 

  • Blind Tiger ale house, 281 Bleecker Street, New York

 

5) הכי על הדרך

גם אם לא הזדמן לכם לשבת ב־Bar Boqueria, סביר להניח שהסתובבתם ממש קרוב. אחרי הכל, הבר הזה ממוקם בשיפוליה של אחת מהאטרקציות התיירותיות הכי נדושות בברצלונה: "לה בוקריה", שוק האוכל המקורה והמטופח שבמרכז העיר. בעצם מדובר בחמארה ספרדית; יש כאן שניים־שלושה ברזי בירה מקומית (אסטרלה דאם וכאלה), פלנצ'ה לוהטת שעליה מרקדת תוצרת טרייה מהים ומהדיר, וברמן שנחשב למפחיד ביותר ביקום. אם תצליחו להתגבר על האימה, לכו על חצי מהחבית וכמה סרדינים מהוויטרינה הגדולה. נו, אז מקסימום תזכירו לאישה שהבית של גאודי יהיה שם גם מחר.

 

 

  • Bar Boqueria, ברצלונה. פשוט תיכנסו לשוק ותתחילו להסתובב

 

6) הכי צינורי

כן, הכי צינורי. זאת ההגדרה שמצאנו לפאב שמציע 120 ברזי בירה. וכאילו, הרי ברזים מחוברים לצינורות. לא משנה. כל מה שאתם צריכים לדעת הוא שהסיפור הזה של ה־120 ברזים נחשב לשיא אמריקאי, שהבעלים מתחייב לא להחזיק אף חבית יותר משבועיים ברציפות, ושיש גם חיזוק בדמותן של 350 בירות בבקבוק. אה, ושאפשר למצוא שם גם לא מעט סטודנטיות טובות מראה ורופפות כפתור תודות לקרבה הגאוגרפית אל הקמפוסים הגדולים באזור בוסטון. עם קצת מזל, אולי תוכלו ללמד מישהי מהארוורד איך נשמע גרפס בעברית.

 

  • Sunset Grill & Tap, 130 Brighton Ave, Allston, Boston

 

7) הכי טרי

מכירים את אלה שנוטים לדרג ברים לפי איכות הגינס שהם מוזגים? אז סביר להניח שב־Gravity Bar היה מתפוצץ להם הראש: הבר הזה הוא הקומה העליונה במרכז מבקרים של גינס, וחוץ מהפיינט השחרחר הטרי ביקום, הוא מציע גם נוף פנורמי של דבלין. קמרלינגנו היה שם והגדיר את הנוף הזה כ"מרהיב", אבל בהחלט ייתכן שזה פשוט כי הוא נחשף אליו אחרי ארבעה פיינטים. איך שלא יהיה, היית בדבלין ולא שתית שם בירה? גש בהזדמנות הראשונה לרופא המשפחה שלך ובקש הפניה להסתכלות.

 

 

  • Gravity Bar, St. James's Gate, Dublin 8

 

8) הכי צפוני

בפאב הזה אין שום דבר יוצא דופן מבחינת מבחר הבירות, השירות, צורת השולחנות או כל שטיק אחר. מה שכן יש שם זה הצהרה מחייבת: מדובר במוסד האלכוהולי הצפוני ביותר על פני כדור הארץ. אשכרה תחנת תדלוק אחרונה לפני שאתם מסתערים על הקוטב הצפוני. חוץ מכמה בירות מהחבית ומעוד כמה בבקבוק, מספר מנות מהמטבח הנורווגי ואולי כמה מקומיות זהובות שיער שהגיעו מהמלון הצמוד, בהחלט ייתכן שהאטרקציה הגדולה ביותר מבחינתכם תהיה השלט המרובע שבכניסה. זה שממליץ לתלות את הנשק בכניסה לפאב, היות שהסיכון שייכנס פתאום דוב קוטב הוא קטן יחסית. אמיתי לגמרי.

 

  • Barentz Pub & Diner, Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen, Longyearbyen Road 500, Norway

 

9) הכי אוורירי

אם יש סטארטאפ אלכוהולי שצריך לתפוס הרבה יותר חזק בארץ, זה הביר־גארדן. הרי שמש יש כאן בלי סוף, שולחנות עץ אפשר לגנוב מקק"ל, וגם ככה כולם פה יוצאים לשתות בירה בכפכפים. איך שלא יהיה, בגרמניה זה תפס יותר טוב - והכי חזק זה תפס ב־Hofbräuhaus המינכנאית, מבשלת ענק בבעלותה של הממשלה הבווארית שהביר גארדן שלה הוא מהמפורסמים ומהגדולים בעולם. החיסרון המשמעותי ביותר נעוץ בעובדה שאפשר להזמין רק מהתוצרת המאוד מצומצמת של המבשלה עצמה, והיתרון הוא שיש מצב ליפול על מלצרית שמקפידה על קוד הלבוש הנהוג באוקטוברפסט: שמלה רחבה, מחשוף שבא לך למות וארבעה ליטרים בכל יד.

 

 

  • Hofbräuhaus, Platzl 9, Munich

 

10) הכי עצי

והזוכה בקטגוריית "עזוב איך לא חשבו על זה קודם, למה לעזאזל חשבו על זה עכשיו" הוא בר בתוך עץ. כן, ממש בתוך הגזע: כידוע לכל מי שלא היה לו שכל לנסוע למקום נורמלי, במקומות שונים באפריקה גדלים עצי באובב אדירים שחלקם בני כמה אלפי שנים. זה שאנחנו מדברים עליו הוא גם בן 6,000 וגם מספיק חלול בשביל שאיזה דרום אפריקני יתקע בפנים כמה כיסאות וכמה בירות, ויתחיל לצעוק על אנשים שדיר באלק לעשן לו בפנים. אם אתם באזור - זה איזה ארבע שעות מיוהנסבורג, קטן עליכם - תיכנסו להתרעננות. קוד לבוש אין, אבל ממש חשוב לא להיכנס עם טרמיט.

 

  • Baobab Tree Bar & Wine Cellar, מה כתובת, זה פאקינג עץ

 

ו־5 מקומות שלא צריך דרכון בשביל לשתות בהם

אבל בדקנו ומצאנו שדווקא כן צריך כבד

 

1. פורטר אנד סאנס (הארבעה 14 תל אביב). לא פחות מ־50 בירות מהחבית יש כאן, וזה שיא ישראלי, אבל מה שיותר מרשים זה איך שהחבר'ה לוקחים ברצינות את האופרציה שבסופה תתייצב מולכם כוס הבירה הכי טרייה ומוקפדת שאפשר לקבל מחוץ למבשלת האם. חוץ מזה יש פגז של המבורגר, יופי של פיש אנד צ'יפס וממש מעט חניה, אז תבואו ברגל.

 

פורטר אנד סאנס (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
פורטר אנד סאנס(צילום: דניאל לילה)

 

2. המרפסת של פאבו (מעלה ראשונים 14, גבעת זמרין, זיכרון יעקב). עזבו את המבשלה החדישה והסופר מרשימה, עזבו את הבירות המקצועיות שמבשלים כאן - הפילזנר פצצתית - ועזבו אתכם מאג'נדה לגבי בירות בוטיק מקומיות. פשוט תגיעו ל"פאבו" שבזיכרון יעקב, ותעלו למרפסת שלהם עם חצי מהחבית ועם כמה בוטנים. דברו איתנו אחר כך.

 

3. מעיין הבירה (נתנזון 4 חיפה). עם פז"ם של יותר מ־60 שנה וכמה דורות שלא מכירים את אבא שלהם בלי הבל פה של מטיאס עם בצל וכמה חצאים של גולדסטאר, מעיין הבירה כבר לא צריך המלצות. אבל פרנסה כולם צריכים, ומיתולוגיה זה תמיד כיף.

 

מעיין הבירה (צילום: אלעד גרשגורן) (צילום: אלעד גרשגורן)
מעיין הבירה(צילום: אלעד גרשגורן)

 

4. מתי המקלל (זבולון פינת מטלון, תל אביב). נו, מתי המקלל, מה יש פה לספר. או גולדסטאר או היינקן, כמה מזטים של אשכנזים בצד, כמה שתיינים קבועים שבאים כבר 40 שנה, ומספיק סיפורים בשביל להוציא לאור את האנציקלופדיה של הפארטיות.

 

מתי המקלל (צילום: יגיל הרמתי ) (צילום: יגיל הרמתי )
מתי המקלל(צילום: יגיל הרמתי )

 

5. הברז מיני בר (הר סיני 2, תל אביב). הכי חדש ברשימה הקצרה שלנו. מאורת דרינקים קטנה שעושה הרבה כבוד לתוצרת המקומית, ובעצם אחותה הצעירה של "שישקו", החמארה הבולגרית של טל חוטינר והחברים הפוחזים שלו. בהחלט ייתכן שהוקמה רק כי הבעלים רצו מקום למזוג בו בעיקר לעצמם.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אוקטוברפסט במינכן
צילום: AFP
ובטייבה
צילום: מתי מילשטיין
מומלצים