שתף קטע נבחר

סטיבן הוקינג בן 70: "נשים הן תעלומה גמורה"

המדען שהקדיש את חייו לחקר סודות היקום מודה כי הוא מבלה את רוב זמנו במהלך היום במחשבות על נשים. הוקינג הדהים את הרופאים במאבקו במחלת ניוון השרירים, אך מצבו הבריאותי מנע ממנו להשתתף בכנס החגיגי שנערך לכבודו בקיימברידג'

בגיל 21, כשאובחן כחולה ניוון שרירים, הרופאים לא האמינו שיחיה יותר משנים ספורות. אבל המדען הבריטי הנודע, סטיבן הוקינג, חגג היום (יום א') את יום הולדתו ה-70, כ"סלב" מדעי, כשמאחוריו ספרים רבי מכר. למרבה הצער, אוניברסיטת קיימברידג' הודיעה כי הוקינג נאלץ להיעדר מ"מסיבת" יום ההולדת בשל מצב בריאותו. לרגל האירוע, ערכה לכבודו האוניברסיטה כנס בנושא קוסמולוגיה, בהשתתפות מדענים מובילים מרחבי העולם.

 

הוקינג במשרדו. על השולחן: בובה שנעשתה על פי דמותו ב"משפחת סימפסון" (צילום: AP) (צילום: AP)
הוקינג במשרדו. על השולחן: בובה שנעשתה על פי דמותו ב"משפחת סימפסון"(צילום: AP)

 

הוקינג, החולה ב-ALS, מחלת ניוון שרירים חשוכת מרפא, אושפז בשבוע שעבר בבית חולים ועל פי הודעת האוניברסיטה, עדיין לא התאושש כל צורכו. ההודעה לא פירטה לגבי מצבו של הוקינג.

 

בראיון ל"New Scientist Magazine" לרגל יום הולדתו הודה האיש שהקדיש את חייו לפענוח סודות היקום כי הוא מבלה את רוב זמנו במחשבות על נשים. "הן תעלומה גמורה", אמר הוקינג לכתב העת. הוקינג היה נשוי פעמיים, ויש לו שלושה ילדים ושלושה נכדים. בתו לוסי כתבה איתו מספר ספרי ילדים העוסקים בפיזיקה.

 

הוקינג ואשתו השניייה. "הוא אוהב את אור הזרקורים"  (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
הוקינג ואשתו השניייה. "הוא אוהב את אור הזרקורים" (צילום: Gettyimages)

 

אך רופאים רבים סבורים שהתעלומה הגדולה היא דווקא הוקינג עצמו, והעובדה שהגיע לגילו הנוכחי, חרף מחלתו. הוא אובחן כשהיה סטודנט באוניברסיטת קיימברידג' במחלה שרבים מתים ממנה תוך שנים ספורות מרגע הופעת הסימפטומים החמורים הראשונים.

 

הוקינג זכה לפופולריות עם פרסום ספרו "קיצור תולדות הזמן: מהמפץ הגדול ועד לחורים השחורים" ב-1988, ספר מדע פופולרי שהפך לרב מכר. את ספרו האחרון, "תוכנית-אב", כתב ב-2010.

 

הוקינג ואשתו הראשונה. 3 ילדים ו-3 נכדים (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
הוקינג ואשתו הראשונה. 3 ילדים ו-3 נכדים(צילום: Gettyimages)

 

הוקינג משתמש בכיסא גלגלים מ-1970 ונזקק לטיפול רפואי צמוד מאז חלה בדלקת ריאות ב-1985. הוא נעזר במחשב ומכשור מיוחד כדי להפיק קול מתנועות של לחיו הימנית. חיישן שהוצמד למשקפיו חש בתנועות, שבאמצעותן בוחר הוקינג מילים שמוקרנות על מסך מחשב. מכשיר קול מבטא את המילה. הפקת משפט שלם עשויה להימשך כעשר דקות.

 

"הבעיה היחידה עם המכשיר היא שהוא עושה לי מבטא אמריקני", כתב הוקינג באתר האינטרנט שלו. העוזרת האישית שלו, ג'ודית קרוסדל, תיארה את מעסיקה כאדם סבלני ביותר. "הדרך שבה הוא מתקשר עלולה להיראות מתסכלת באיטיותה לאנשים מסוימים, אבל הוא לא נותן לזה לעכב את מחשבתו", אמרה לסוכנות הידיעות AP.

 

הוקינג במשרדו. "לא בנאדם של בוקר" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הוקינג במשרדו. "לא בנאדם של בוקר"(צילום: רויטרס)

 

קרוסדל תיארה את סדר יומו של הוקינג. "הוא לא בנאדם של בוקר, אבל הוא נשאר במשרד עד מאוחר", אמרה. לדבריה, הוא מגיע למשרד לאחר ארוחת בוקר דשנה וקריאת החדשות, ונשאר עד שבע או שמונה בערב.

 

המשרד עצמו גדוש במזכרות, מתמונה חתומה לצד הנשיא ברק אובמה ורעייתו מישל, ועד לבובה בדמותו, שיוצרה לאחר שדמותו המצוירת כיכבה ב"משפחת סימפסון". "הוא אוהב את אור הזרקורים", סיפרה הביוגרפית שלו, קיטי פרגסון.

 

הוקינג כתב באתר האינטרנט שלו כי הוא משתדל לא להקדיש מחשבה יתרה למגבלותיו. "הייתי חולה כמעט כל חיי הבוגרים", נכתב באתר, "אבל זה לא מנע ממני משפחה נהדרת והצלחה בעבודה. אני מנסה לנהל חיים נורמליים ככל הניתן ולא לחשוב על מצבי או להצטער על הדברים שהוא מונע ממני לעשות, שאינם רבים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הוקינג ואשתו השנייה, איליין מייסון
צילום: Gettyimages
מומלצים