נחתם: העלאת שכר של 10% לשוטרים "קרביים"
במסגרת ההסכם נוסחה טבלה דומה לזו שקיימת בצבא, המגדירה רמות פעילות ואת המשכורת שיש לשלם בכל רמה. הטבלה מתייחסת לכמות שעות העבודה בכל תפקיד, לרמת הסיכון שנשקפת ולמידת החיכוך עם גורמים עבריינים
שרי האוצר וביטחון הפנים חתמו הבוקר (ב') על הסכם להעלאת שכרם של שוטרים בתפקידים מסוכנים ולהצמדת תשלומי הפנסיה של עובדי המשטרה והשב"ס למדד המחירים לצרכן. ההסכם שנחתם מהווה יישום אמיתי ראשון של החלטת ממשלה ש-33 משנת 1979, שמורה להשוות את שכרם של עובדי המשטרה והשב"ס לזה של מקביליהם בצבא.
- צדק חברתי: תוספת 2,000 שקל לשוטרים חדשים
במסגרת ההסכם, נוסחה טבלה דומה לזו שקיימת בצבא, המגדירה רמות פעילות במשטרה ואת המשכורת שיש לשלם בכל רמה. הטבלה מתייחסת לכמות שעות העבודה בכל תפקיד, לרמת הסיכון שנשקפת לשוטר או לסוהר, למידת החיכוך עם גורמים עבריינים ועוד.
שוטרים שידורגו ברמת פעילות גבוהה (בלשים, סוהרים באגפים מסוכנים, לוחמי ימ"מ ועוד) יזכו לתוספות שכר של כ-10% ובסך הכל יתווסף לשכרם סכום של כאלף שקל. שוטרים שידורגו ברמות פעילות נמוכות יותר (פקידים, מוקדנים, עובדי מטה) יזכו לתוספת נמוכה יותר אם בכלל.
שר האוצר, יובל שטייניץ, שהציג את ההסכם טען כי מטרתו היא לקדם את "אותם שוטרים שנלחמים באלימות, בבריונות בפשע ברחובות ערינו, הם אלה שיזכו לתגמול".
פרק המשך
ההסכם מהווה פרק המשך להעלאת שכרם של השוטרים המתחילים, שעליה הוסכם באוגוסט האחרון. אז אושרה תוספת שכר של 2,000 שקל לשוטרים מתחילים, שהעלתה את שכרם לרמה של 7,150 שקל לחודש. השר לביטחון פנים, יצחק אהרונוביץ, התייחס היום לתוצאות ההסכם ההוא וטען כי מאז שעלה שכרם של השוטרים המתחילים מורגשת עלייה במוטיבציה להתגייס למשטרה.
ההסכם כולל גם הצמדה של קצבאות הגמלאות במשטרה למדד המחירים לצרכן, בדומה להסכם שנחתם עם הצבא לפני שבוע. על פי ההסכם, קצבאות הגמלאות של שוטרים וסוהרים יוצמדו למדד המחירים לצרכן ולא לשכרם של השוטרים והסוהרים המשרתים, כפי שהיה עד כה.
עובדי המדינה נהנים מפנסיה צמודה למדד מאז 2008. העובדה שבמשטרה ובצבא לא הצטרפו עד כה להצמדה זו, גרמה לפערים בין הפנסיות של השוטרים, הסוהרים והחיילים לבין אלו של שאר עובדי המדינה ולשחיקה של קצבאות הפנסיה של כוחות הביטחון ביחס להתייקרויות במשק.
על פי ההסכם בין האוצר למשטרה, תוך שנתיים יודבק הפער שנוצר בין הקצבאות של השוטרים והסוהרים לבין אלו של שאר עובדי המדינה. כמו כן, ישלם האוצר סכום כולל של כ-700 מיליון שקל בגין השחיקה שנצברה בשנים עברו. תשלומים אלו ייפרסו על פני תקופה של 5 שנים.
הסכמי השכר שנחתמו היום בין האוצר למשטרה הם תוצאה של משא ומתן ממושך וקשה, שבו נעשו גם ניסיונות מצד כוחות הביטחון לזכות לתנאי פנסיה טובים יותר מאלה של שאר עובדי המדינה.
"עיוותים וחריגות"
שר האוצר, יובל שטייניץ, קשר היום בין השוואת שכרם של השוטרים ושל אנשי הצבא לבין ההחלטה על העברת הפיקוח על השכר בצה"ל למשרד האוצר, שאותה אישרה הממשלה אתמול. "בגלל חוסר השקיפות בהתנהלות התקציבית של צה"ל", אמר שטייניץ. "נוצרו עיוותים וחריגות שלא אפשרו את ההשוואה בין שכר השוטרים לשכר בצבא".
לדבריו, בעוד שהמשטרה התנהלה כמו כל גוף מדינה רגיל, כמו משרד ממשלתי או רשות ממשלתית, דיווחה על פעולותיה ושילמה לעובדיה כמה שסוכם שתשלם, "בצבא קצינים קבעו את רמות השכר ונוצרו חריגות רבות. במציאות כזו, לא ניתן להשוות את שכרם של אלה עם שכרם של אלה".