שתף קטע נבחר

גלקסי נקסוס: האם זה הסמארטפון הטוב בעולם?

המסך ענק, הרזולוציה מרשימה, מערכת הפעלה מתקדמת ויש אפילו תמיכה בעברית. האם התנאים הללו מספיקים כדי להכריז על הגלקסי נקסוס בתור הסמארטפון הטוב בעולם והאם הוא שווה את המחיר הגבוה?

בפעם האחרונה שקניתי טלפון סלולרי, ידעתי שזאת פשרה. זה היה נוקיה E72, וכבר היו מכשירים טובים יותר. אבל, לא בהרבה. ולהם היו חסרונות משמעותיים. הפעם, ידעתי שאני לא רוצה לעשות את זה. הטלפון הבא שלי, החלטתי קרוב לשנה, יהיה הכי טוב שיש.

 

ואז חיכיתי. חשבתי שזה יהיה הגלקסי2, אבל משהו עצר אותי. הוא היה קרוב, אבל הוא לא היה מה שרציתי. מהרגע שהתחילו להופיע שמועות על הגלקסי נקסוס (שכונה אז נקסוס פריים), ידעתי שאני רוצה אותו. ולאחר קריאת כמה סקירות, קניתי אותו. האם בחרתי נכון? האם אשאר מרוצה מהמכשיר הזה ליותר מחודש? כמה אני מרוצה ממנו עכשיו? אלו השאלות עליהן אנסה לענות כאן.

 

 (צילום: דידי חנוך) (צילום: דידי חנוך)
(צילום: דידי חנוך)

 

מראה חיצוני

יחסית למכשיר ענק, הגלקסי נקסוס לא כזה ענק. עם מסך 4.65 אינץ', הוא עדיין קטן יותר (אם כי עבה יותר ומעט כבד יותר) מהמוטורולה רייזר בעל מסך ה-4.3 אינץ'. הוא עושה זאת בכך שהכפתורים שמתחת למסך ברוב מכשירי האנדרואיד הם כאן חלק מהמסך. ובמקרה הצורך, הם נעלמים. או מצטמצמים.

 

והמסך, אוי, המסך. אם אתם קוראים ביקורות טכניות, ודאי קראתם שזה מסך Pentile, מה שאומר שתת הפיקסלים האדומים והכחולים משותפים לפיקסלים סמוכים. זה אומר שבמובן מסוים, הטענה של רזולוציית 720P במסך היא לא נכונה. מעשית? זה לא משנה. זה לא משנה כי בצפיפות הזאת, קרוב לבלתי אפשרי לעין האנושית להבחין בהבדל. זה המסך הכי טוב שראיתי על סלולרי בחיים שלי. כן, כולל האייפונים, בגלל שלמרות שצפיפות הפיקסלים לא מגיעה לרף הגבוה של האייפון (316 לאינץ' לעומת 329 לאינץ'), התצוגה החזקה והברורה של סמסונג, ושילוב ה-Super Amoled של החברה עם הרזולוציה, מותירה מכשיר שהוא קריא לחלוטין באור יום מלא, באור שמש ישיר, ונראה מעולה בכל תנאי תאורה. אני לא יכול לטעון שהוא שווה לקינדל בקריאות שלו, אבל הוא קריא יותר לאורך זמן מכל מסך עם תאורה אחורית בו השתמשתי אי פעם.

 

הרזולוציה הגבוהה והמסך הגדול מאפשרים גם שני אופני שימוש שונים ומובהקים. למשתמש כמוני (קצר רואי, אבל רואה מצוין מטווח אחיזת טלפון), השימוש בתצוגה הרגילה של המכשיר מאפשר לשים יותר דברים על המסך. למשתמשים עם בעיות ראייה חמורות יותר, אפשר להגדיל את הפונטים (אנדרואיד 4.0, הגרסה החדשה של מערכת ההפעלה עליה ארחיב בהמשך, כולל תכונות נגישות משופרות) ולקבל מסך שמציג כל מה שמכשיר 4 אינץ' מציג, אבל קריא הרבה יותר.

 

 

פרט למסך, המכשיר בנוי היטב, והחיבורים שלו מספקים סיבה אחת לשמוח וסיבה אחת להתעצב. סיבה לשמוח היא חיבור ה-USB (לקישוריות והטענה) שנמצא למטה במרכז. זה לטעמי המקום בו צריך להיות חיבור USB. לצערי, גם חיבור האזניות לצידו, ולא למעלה. כשהמכשיר בכיס שלי, אני מעדיף שהאזניות יתחברו לחלקו העליון. אני מבין למה זה קורה – החלק התחתון של המכשיר עבה יותר, והחלק העליון דק יותר, והיה קשה בהרבה לעשות זאת עם חיבור אזניות עילי. ועדיין, זה לא אופטימלי.

 

קרביים ומצלמה

הקרביים של המכשיר, כשמסתכלים על גליון נתונים, נראים מאד מוכרים. המעבד, הזיכרון, האחסון הפנימי – כולם זהים לחלוטין לאלה של המוטורולה רייזר. יש כרגע מחזור מעניין בתעשיית הסלולר. קוואלקום ו-NVIDIA פותחות כל שנה עם הדור הבא של מעבדים. סמסונג משיקה גרסה טובה יותר בסביבות אמצע השנה, וטקסס אינסטרומנטס מסיימת את השנה עם הגרסה הטובה ביותר של הדור הזה. ואז יש סיבוב חדש. הגלקסי נקסוס הוא אמנם מכשיר של סמסונג, אבל המעבד שלו הוא טקסס אינסטרומנטס. והוא אחלה.

 

המצלמה של הגלקסי נקסוס נחשבת לאכזבה הגדולה ביותר של המכשיר. וזה מובן. מחברה כמו סמסונג, שהשיקה בשנה שעברה את המכשיר עם המצלמה הסלולרית הטובה בעולם (עד שזאת של האייפון 4S עקפה אותה) מצפים שתמשיך להשתפר, או לפחות תיתן משהו מקביל. מצלמת 5 מגפיקסל אחרי שהתרגלנו ל-8? דקה לפני שהשוק יוצף במצלמות של 12 מגפיקסל ומעלה במכשירים טובים? איך זה קורה? ובכן, החיים הם פשרה. אכן, המצלמה של הגלקסי נקסוס פחות טובה מזאת של הגלקסי S2. אבל זאת עדיין מצלמה טובה מאד. מעשית, זאת גרסת ה-5 מגפיקסל של אותה המצלמה. כלומר, היא מצלמת תמונות מ-א-ד דומות, אבל קטנות יותר. אם אתם רוצים להגדיל את התמונה, או אם אתם מקווים שהקטנתה תפתור בעיות, תרגישו בחולשה היחסית של המצלמה הזאת. אבל רוב הזמן היא בהחלט נותנת תפוקה סבירה מאד, בבדיקות שלי, במגוון תנאי תאורה.

 

ובכל הנוגע לווידאו, מדובר במצלמה טובה מאד. היא מצלמת 1080p ב-30 פריימים לשניה. והמצלמה הקדמית מצלמת ב-720p ב-30 פריימים לשניה. כל זה אומר שאם יש לכם רוחב פס, אתם יכולים לנהל שיחת וידאו באיכות טובה מאד.

 

מערכת הפעלה ותוכנה

ועכשיו הגענו לסיבה האמיתית שקניתי את הגלקסי נקסוס. הנסיון מלמד אותנו שמכשירי נקסוס – המכשירים היחידים שמספקים "חוויית גוגל" טהורה, ללא תוספות של היצרנים – הם הראשונים שמתעדכנים עם הגרסה החדשה ביותר של מערכת ההפעלה. כמי שכותב על סלולר ורוצה לבדוק את מה שחדש ומעניין, היה חשוב לי להיות מסוגל להישאר עדכני, לפחות לשנה וחצי הקרובות. וכך, הגלקסי נקסוס הוא גם המכשיר הראשון שנמכר עם אנדרואיד 4.0, גרסת מערכת ההפעלה הידועה גם בשם Ice Cream Sandwich.

 

מדובר, ביתרון משמעותי, בשיפור הגדול ביותר שגרסה של אנדרואיד הביאה למערכת ההפעלה עד כה. מטיאס דוארטה, האיש שאחראי למראה המצוין של מערכת ההפעלה האומללה WebOS, מונה בשנה שעברה לאחראי על הממשק של אנדרואיד, והוא נתן עבודה כאן. בין אם מדובר בפונט החדש, במנהל המשימות המשופר מאד, או באחידות המשופרת של כל החוויה, מדובר כאן בשדרוג. לראשונה אפשר לומר שהממשק של אנדרואיד משתווה לזה של האייפון. יהיו כאלה שיעדיפו את האחד על פני השני, אבל הפעם מדובר בהעדפה.

 

כמה מנגיעות הממשק ששווה לציין כאן הן היכולת להעיף התראות של מערכת ההפעלה בתנועת אצבע בלי לפתוח את הדברים (מיילים, הודעות על תוכנות שהותקנו, וכיו"ב) עליהם הן מתריעות, ותנועה דומה להעפת יישומים ממנהל היישומים. מנהל היישומים דומה מאד לזה של אנדרואיד 3.0, הגרסה לטאבלטים, אבל היכולת לנקות אותו מיישומים, במקום שיתמלא עד שהוא בלתי שמיש, היא שיפור קולוסאלי. גם הגישה לוידג'טים נוחה יותר, והיכולת ליצור תיקיות במסך הבית על ידי גרירת יישומים זה על זה (כן, כמו באייפון) היא אחלה.

 

אנדרואיד 4.0 היא, ברוב המובנים, אותה מערכת ההפעלה שהיתה בגרסאות קודמות, אבל גם ספר לפני עריכה הוא, ברוב המובנים, אותו הספר שהיה לפניה. וזה ההבדל כאן. מישהו (דוארטה) עשה כאן עריכה והגהה של הממשק ושל חוויית המשתמש.

 

יהיה מעניין מאד לראות איך זה יעבוד עם הממשקים של היצרניות. כבר כעת ידוע שחלק מהאלמנטים, מה שמכונה The Halo Theme, נכפים על כל יצרנית שרוצה ליצור מכשירי אנדרואיד 4.0. אני חושב שזה מצוין. ככל שהחוויה תהיה אחידה יותר, כך יתקרבו בגוגל לפתור את הבעיה הגדולה ביותר של מערכת ההפעלה: יש יותר מדי גרסאות שונות של אנדרואיד, כולל מממשקי יצרניות. זה לא טוב למפתחים, וזה לא טוב למשתמשים.

 

 

יש, כמובן, קוץ באליה ששמה "הגרסה החדשה ביותר של מערכת ההפעלה": אנדרואיד 4.0 נמצאת, לפי הערכות, על 0.6 אחוז ממכשירי אנדרואיד בשוק, ולכן לא מעט מפתחים עדיין לא יצרו גרסה מותאמת של התוכנות שלהם. זה אומר שיש תוכנות שלא עובדות, ויש יותר תוכנות שלא עובדות טוב. כחובב NBA, רציתי להשתמש ביישום NBA TV שמאפשר לצפות במשחקים חיים במחשב ובנייד (כל עוד אתם מחוץ לארצות הברית. כן. אמרתי מחוץ. יש הגבלות גיאוגרפיות שעובדות לטובתנו. לעתים נדירות, ובכל זאת). התקנתי את היישום על המכשיר, ולאחר שהתגברתי על בעיות קלות בממשק שהקשו עלי להיכנס עם שם המשתמש, גיליתי שיש בעיה: הכל עובד, פרט לווידאו החי של המשחקים.

 

אבל זאת בעיה מאד זמנית. ואכן, יום לאחר שהתאכזבתי, וכתבתי תגובה עצובה בשוק היישומים, שוחררה גרסה חדשה של התוכנה, שתומכת ב-ICS, ומציגה את המשחקים. וכבר עכשיו, התוכנות המובנות של גוגל, כמו ג'ימייל ויוטיוב, עובדות טוב יותר בממשקים שנוצרו ל-4.0.

 

יתרון נוסף ששווה לציין בגרסה הנוכחית הוא תמיכה משופרת מאד בעברית. את הממשק עדיין אי אפשר להתאים לשפתנו, אבל המקלדת עובדת, והיישור מימין לשמאל עובד. אם רמת האנגלית שלכם סבירה, אתם תסתדרו, כי כל עוד אפשר לשלוח סמסים ומיילים בעברית, ולתת לתיקיות עמוד הבית שמות בעברית, המכשול שהשפה מציבה הוא מזערי.

 

 

שורה תחתונה

אתם מכירים את המוכר בחנות שבא ואומר לכם, “כדאי לכם, קניתי כזה בעצמי?” אז כזה, פרט לכך שאני אומר את האמת. זה טלפון נהדר. החסרונות המעטים שלו הם מזעריים לעומת האיכות שלו. הבעיה האמיתית היחידה שלו היא המחיר. המכשיר לא הושק במפעילות, ולא נמכר רשמית על ידי יבואנית סמסונג בישראל, והוא עולה כ-3,400 ש"ח בחנויות השונות בזאפ. לשם ההשוואה, הרייזר (שהחומרה שלו משתווה, ובחלק מהמובנים עולה על זאת של הנקסוס) עולה כ-2,600 ש"ח באותן החנויות. והגלקסיס2 עולה 2,500. פרט למצלמה, אני חושב שהגלקסי נקסוס טוב מהם משמעותית. האם ההבדל משתווה לפער במחירים? זאת כבר החלטה אישית שלכם. אני בחרתי לקנות אותו. ואני שמח שקניתי אותו. ואני לא מהאנשים שקונים מכשיר כל 4 חודשים גג. אני לא חושב שיש ביכולתי להעביר מסר ברור יותר באשר לדעתי על המכשיר.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אוי המסך... יותר טוב מאייפון
מומלצים