שתף קטע נבחר

 

מטפלים בנוער בסיכון שובתים: "השכר מגוחך"

מאות עובדי "חסות הנוער" המטפלים בנוער בסיכון נאלצים להסתפק בשכר מינימום, כולל 12 שקל לשעה בלילה. כבר יומיים הם משביתים חלק מההוסטלים, והיום הפגינו: "בשכר כזה אי אפשר לגייס עובדים, ואנחנו נאלצים לשלוח נערים הביתה"

"לפעמים אנחנו עובדים 4 לילות בשבוע וממשיכים לעבוד גם כשאנחנו מותשים. אני רוצה להמשיך ולעזור, אבל זה הופך להיות בלתי אפשרי. במשכורת הזאת ובתנאים האלה אי אפשר להתקיים" - כך תיארה היום (ג') מיכל פרידמן את תנאי עבודתה כמדריכה בהוסטל "מסילה" לנערות בסיכון בירושלים. פרידמן, כמו מאות מעובדי "חסות הנוער" המועסקים דרך עמותות, מקבלת שכר מינימום המורכב גם מעבודה בלילות, שבהם מקבלים המדריכים 12 שקלים עבור שעת עבודה.

 

פרידמן ועוד מאה מחבריה עובדי חסות הנוער, הרשות האחראית מטעם משרד הרווחה על טיפול חוץ-ביתי במתבגרים בסיכון, הפגינו היום מול משרד הרווחה בירושלים במחאה על תנאי העסקתם. עשרות מהעובדים המאוגדים בארגון "כוח לעובדים" השביתו ביומיים האחרונים חלק מהמסגרות שמפעילות עמותות ענ"ב ואותות, שבהן מטופלים מאות בני נוער ומועסקים 450 עובדים.

 

מפגינים בקריאה לשינוי התנאים (צילום: רועי פרלמן) (צילום: רועי פרלמן)
מפגינים בקריאה לשינוי התנאים(צילום: רועי פרלמן)

 

העובדים טוענים כי השכר הנמוך והצורך להתמודד עם נערים ונערות במצבים קיצוניים מביאים לשחיקה, לתחלופה ולקושי אדיר בגיוס עובדים, והם נאלצים לעבוד שעות ארוכות ללא תגמול ראוי. הקושי בגיוס עובדים על אף קיומם של תקנים, אומרים העובדים, יוצר מצב בלתי נסבל של פגיעה בטיפול בנערים, ובמקרים מסוימים אף לשליחת נערים ונערות הביתה בשל היעדר מענה מספיק.

 

המשא ומתן בין העובדים לעמותות מתנהל כבר יותר מחצי שנה. לפני כחודש וחצי הודיע שר הרווחה, משה כחלון, על תוספת של 30 מיליון שקל לתקציבה של "חסות הנוער", שהופרטה בשנות ה-80. כחלון הצהיר שחלק מהתוספת ישמש לשיפור שכרם של העובדים, אולם אלה טוענים כי משרד הרווחה והעמותות מתכוונים להשתמש ברוב הכסף לתוספת תקנים.

 

"שביתה בעמותה היא חציית קו אדום"

לדברי שחף אשר, שמדריכה בהוסטל "אורנים" לנערות בסיכון, "הבעיה היא לא תוספת התקנים אלא איוש התקנים הקיימים". לטענתה, "אנשים מגיעים לראיונות ופשוט בורחים כשהם שומעים על התחייבות לשנתיים בשכר מינימום. בעבודה בלילה, שבה משלמים שכר מגוחך, אנחנו ערים חלק גדול מהשעות כדי לענות על צורכי הבנות".

 

"השביתה הזו פוגעת פגיעה קשה". מפגינים (צילום: רועי פרלמן) (צילום: רועי פרלמן)
"השביתה הזו פוגעת פגיעה קשה". מפגינים(צילום: רועי פרלמן)

 

שי שער, מנהל עמותת ענ"ב המפעילה 18 מסגרות לנוער בסיכון, אמר: "הצענו שיפור משמעותי בתנאי השכר והעלאת שכר מיידית של 20% בממוצע לכלל העובדים. אולם לצערנו, עד לרגע זה לא הצלחנו להגיע להסכמות. הדרישות של נציגי האיגוד הן בלתי סבירות ומסתכמות בדרישה לתוספות בשיעור של 17 מיליון שקל, עד לכדי העלאת עלויות השכר בשיעור של 80% בממוצע".

 

לדבריו, "שביתה במסגרות העמותה היא חציית קו אדום. שביתה שכזו יש בה פגיעה קשה, מוסרית ובלתי הפיכה באוכלוסייה

החוסה, אוכלוסייה שממילא מצויה במצוקה קשה ובסיכון גבוה".

 

ממשרד הרווחה נמסר בתגובה: "המשרד ומשרד האוצר הגיעו להסכמה תקציבית שעיקרה שדרוג של 30 מיליון שקל לשיפור דרכי הטיפול והמוגנות של בני הנוער בכל המעונות של 'חסות הנוער'. הטענה כי התקציב שהובטח על-ידי שר הרווחה ישמש לתוספת תקנים ולא לשיפור שכרם ותנאי העסקתם אינה נכונה. התקציב בהחלט נועד גם לשדרוג שכר המדריכים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"אנשים מגיעים לראיונות - ופשוט בורחים". המטפלים הפגינו
צילום: רועי פרלמן
מומלצים