שתף קטע נבחר

 

שני חיילים נעצרו בחשד שסייעו למתפרעי הימין

חייל צנחנים מהשומרון, שהיה לוחם בגדוד 890 ועבר לשרת במפקדה, השתתף על פי החשדות בהתארגנויות של המתנחלים הקיצונים שגם פרצו לחטמ"ר אפרים. הוא שתק בחקירה, סנגורו מכחיש בשמו. גם חייל גולני נעצר

החיילים שסייעו לתקיפת המח"ט? המשטרה הצבאית עצרה שני חיילים, אחד משרת בגולני והשני בצנחנים, בחשד שמסרו מידע לפעילי ימין שארגנו את ההתפרעות בבסיס החטיבה המרחבית אפרים. הצנחן משרת באחד הבסיסים הצבאיים בשומרון. חקירת מצ"ח בנושא עודנה מתנהלת. בית המשפט הצבאי ביפו האריך היום (ד') את מעצרו עד מחר. חייל גולני הובא בצהריים לחקירה במצ"ח.

 

חייל הצנחנים חשוד שמסר מידע ל"חמ"ל המאחזים", המוזכר בכתב האישום נגד חמשת פעילי הימין שפרצו לבסיס החטיבה המרחבית אפרים, זאת במחאה על הכוונה לפנות מאחזים בלתי חוקיים ביהודה ושומרון.

 

מאז מעצרו, הצנחן נחקר שלוש פעמים ביחידה המרכזית של מצ"ח במחוז המרכז ושמר על זכות השתיקה, אך לסנגורו מסר כי הוא מכחיש את החשדות.

 

השחתת רכוש בבסיס החטיבה המרחבית (צילום: יואב זיתון) (צילום: יואב זיתון)
השחתת רכוש בבסיס החטיבה המרחבית(צילום: יואב זיתון)
 

 

החשוד מהצנחנים מתגורר באחד היישובים בשומרון. הוא החל את שירותו הצבאי כלוחם בגדוד 890 לפני שנתיים אולם לאחר שסבל מפציעה בגב עבר למפקדת הגדוד. עד לפני חודש שירת בגבעת החרסינה בחברון ולאחרונה עבר לרמת הגולן.

 

בדיון שנערך תמה סנגורו, עורך הדין אהרון רוזה, כיצד מעצרו עוכב עד כה על אף שמדובר בעבירות של חריגה בסמכות ופגיעה בביטחון המדינה, והחקירה מתנהלת זה חודש ימים: "מרשי מכחיש את החשדות ונכון לעת הזו לא שמענו מהיחידה החוקרת אף לא מסרון אחד שיש בגינו הוכחה לעבירות שבגינן נחשד", אמר.

 

ההודעות הגיעו מ"הקו החם"

בכתב האישום שהוגש השבוע נטען כי פעילי הימין אספו מודיעין, קיימו ישיבות, פתחו "קו חם" לדיווח על תנועת כוחות, ואף חילצו מידע נגד צה"ל גם מתוך הבסיסים עצמם. עוד נכתב כי חיילים בשירות סדיר העבירו להם מודיעין.

 

הנאשמים, כך נכתב, קיבלו דיווחים מאנשים ששימשו כתצפיתנים, עוקבים וסיירים. חלק מהדיווחים התבסס על מידע שמסרו חיילים בשירות פעיל, מתוך בסיסי הצבא. הדיווחים כללו בין היתר מידע על פריסת כוחות צבא, החלפת סדרי כוחות בתעסוקה מבצעית, התנהלות מבצעית של הכוחות בשטח ומספרי יחידות וגדודים הפרוסים במרחב. הדיווחים הועברו באמצעות מסרונים ושיחות. הנאשמים החזיקו בדירה גם עזרים מודיעיניים כמו תצלומי אוויר שסיווגם סודי ושכוללים קודים ומיפוי גאוגרפי של אזורים שונים במרחב אוגדת איו"ש.

 

בכתב האישום נטען כי הנאשמים תכננו לסכל את פינוי המאחזים, בין השאר על-ידי התפרעות וכניסה למקום צבאי. ברשותם נתפס בין השאר מסמך "סיכום ישיבה" מאוקטובר, שבו הוצע לקיים צעדה של 300 איש בבסיס. "מדברים עם השומר, בבת אחת נכנסים, רוקדים, מחלקים פליירים", נכתב שם. במסמך אחר, שנוסח בנובמבר, נכתב: "לא לחכות ליום פקודה לא רק בהפגנות מראש. אלא גם בהקדמת החיכוך בפועל... חותרים לניצחון, כלומר להביא למצב שבו השלטון אינו מסוגל להעביר פינוי מאחזים". ברשותם נמצאו מסמכים נוספים שבהם רעיונות ותוכניות ליצירת חיכוך עם הצבא ועם פלסטינים.

 

לפי הפרקליטות, ב-11 בדצמבר נודע לנאשמים על תזוזת כוחות של צה"ל לאזור השומרון ועל כך שיש כוונה לפנות מאחז. החל מאותו יום ועד למעצרם ב-14 בדצמבר, כך נכתב, הפעילו הנאשמים את חמ"ל המאחזים שלהם באופן מוגבר כדי לסכל את הפינוי. הם קיבלו מידע מכ-30 מקורות, חלקם חיילים בשירות פעיל, לרבות על השעות שבהן תכנן הצבא להגיע למאחז ולפנותו. בהסתמך על המידע הזה הם הכינו מסמכים שאותם כינו "דו"חות מודיעין", ושכללו את שעת הדיווח, שם המדווח ותוכן הדיווח. הדו"חות הוקלדו למחשב והועברו בין הנאשמים.

  

ב-12 בדצמבר בערב ארגנו הנאשמים אוטובוס ובו פעילים. האוטובוס יצא ב-21:00 משכונת קריית משה בירושלים ליצהר, והנאשמים הורו לאנשים להגיע גם לאזור רמת גלעד, שם חשבו שיתבצע פינוי. לפי הפרקליטות, האוטובוס התעכב ביצהר כחצי שעה, המשיך לקדומים, והוריד את האנשים בתחנת דלק סמוכה לבסיס חטמ"ר אפרים.

  

בסביבות השעה 23:30 הגיעו עשרות אנשים, בהם יושבי האוטובוס, לשער הכניסה לבסיס, פרצו לבסיס, והחלו להתפרע. בכתב האישום צוין כי במהלך ההתפרעות נפצע הסמח"ט במצחו ונגרם נזק לכלי רכב צבאיים. המתפרעים חסמו את כביש הגישה לבסיס באבנים גדולות וצמיגים בוערים, ובמקביל ברמת גלעד יידו מתפרעים אבנים על כלי רכב צבאיים, בהם זה של מפקד חטמ"ר אפרים. הם תקפו באבנים גם כלי רכב פלסטיניים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנאשמים בפריצה לחטמ"ר
צילום: גיל יוחנן
חטמ"ר אפרים. צמיגים מוכנים להבערה
צילום: יואב זיתון
מומלצים