שתף קטע נבחר

ביום חזרת דנציגר: העליון ביטל הרשעה באונס

השופט חזר לכיסאו אחרי כחצי שנה של חופשה כפויה בעקבות פרשת לחיאני, והתקשה להסתיר את התרגשותו. אחרי ששככה המהומה קיבלו שופטים את ערעורו של תושב הדרום שהורשע באונס סדרתי של גיסתו - וישב בכלא כבר כמעט 4 שנים

חזר לעבודה: שופט בית המשפט העליון יורם דנציגר שב היום (ה') לאולם הדיונים, לאחר כחצי שנה של חופשה שנכפתה עליו בגלל חקירת המשטרה בפרשת שלומי לחיאני. ב-9:00 בדיוק נכנס דנציגר לאולם ג' בהיכל, התיישב על כיסאו והתקשה להסתיר את התרגשותו מול אנשי התקשורת שהורשו לצלם אותו במשך מספר דקות.

 

 

השופט דנציגר בבית המשפט העליון, הבוקר (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
השופט דנציגר בבית המשפט העליון, הבוקר(צילום: גיל יוחנן)

 

בשבוע שעבר הודיע היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, על החלטתו לסגור מחוסר אשמה את תיק החקירה נגד דנציגר, בפרשה שבמסגרתה נבדקו קשריו העסקיים עם ראש עיריית בת ים. החלטת היועמ"ש סללה את דרכו של דנציגר בחזרה לבית המשפט העליון.

 

לאחר שהוצאו הצלמים מהאולם נדרש הרכב השופטים שכלל את סלים ג'ובראן, עדנה ארבל ואשר גרוניס, לפסוק בערעורו של תושב באר שבע שהורשע בסדרת מעשי אונס שביצע בגיסתו, באיומים ובהדחה בחקירה. השופטים זיכו את הנאשם ברוב של שניים מול אחת, כאשר השופטת ארבל ביקשה להשאיר את העונש על כנו.

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

המערער, שיוצג על ידי עורכי הדין שרון דניאלי ויצחק פרץ מהסנגוריה הציבורית, יושב בכלא כבר כמעט ארבע שנים, אחרי שבית המשפט המחוזי בבאר שבע גזר עליו שמונה שנות מאסר. במקביל ערערה המדינה על קולת העונש.

 

בערעור טענו הסנגורים כי המתלוננת אינה מהימנה ותלונותיה מהוות עלילה. להגנתו אף העידה אשתו, אחותה של המתלוננת. הסנגורים טענו כי בחקירה התגלו מחדלים כגון העובדה שילדיה של המתלוננת לא נחקרו וכן לא בוצעה סריקה אחר טביעות אצבעות בביתה.

 

על פי הרשעת המחוזי, בין פברואר 2007 לפברואר 2008, בתדירות שנעה בין פעם לפעמיים בשבוע, נהג המערער להגיע לבית אחותה הצעירה של אשתו ולאנוס אותה. מפסק הדין של המחוזי עלה כי במהלך כל התקופה הוא איים על גיסתו שאם תספר על מעשיו הוא ירצח אותה ויפגע באחותה - אשתו. הרכב השופטים במחוזי הרשיע אותו ברוב העבירות שיוחסו לו, למרות דעת המיעוט של אחד השופטים שסבר שיש לזכותו מחמת הספק.

 

בהחלטתו לקבל את הערעור קבע השופט גרוניס כי "המקרה שלפנינו הוא קשה מבחינות שונות כי מדובר בראיות גבוליות מאוד". עוד קבע השופט גרוניס כי הוא לא סבור שהמתלוננת דוברת שקר, אולם "רמת האמון שהוא נותן בדבריה אינה כזו שתצדיק הרשעה מעבר לספק סביר".

 

השופט ג'ובראן קבע כי "לא ניתן לומר בוודאות כי מעשי האונס לא קרו וכי מדובר בעלילה, וייתכן ומעשים אלה קרו". הוא הדגיש שעמדת התביעה נראית לו קרובה יותר לאמת, אבל בשל הקושי הרב לאמוד את גרסת המתלוננת, ובשל מחדלי החקירה שנלוו לכך, הרי שהוא לא יכול להרשיע את הנאשם.

 

אחרי הזיכוי אמר ל-ynet אחיו של הנאשם: "אנחנו מאוד מאוד שמחים. ידענו תמיד שהוא חף מפשע". בעקבות הזיכוי אמרו בסנגוריה הציבורית כי "יש לברך על פסק הדין המיישם הלכה למעשה את הכלל המשפטי בדבר הספק הסביר.

מדובר במקרה בו התעוררו ספקות רציניים וברורים שהצדיקו את זיכוי המערער". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דנציגר על כיסאו בעליון, הבוקר
צילום: גיל יוחנן
מומלצים