שתף קטע נבחר
 

שטייניץ: "יש גל עכור של הסתה נגד מנכ"לים"

בכנס של איגוד החברות הציבוריות בתל אביב אמר שר האוצר: "כל הסתה היא פסולה אבל בוודאי ובוודאי שהסתה נגד המגזר העסקי היא מסוכנת"

"יש אווירה של פופוליזם על גבול ההסתה נגד המגזר העסקי, מאז המחאה החברתית" - כך הצהיר היום (ה') שר האוצר, יובל שטייניץ, בדברים שנשא בכנס של איגוד החברות הציבוריות בתל אביב.

 

לדברי שטייניץ: "המחאה היא לגיטימית אבל יש גל עכור של התלהמות והסתה נגד משקיעים, יזמים, מנכ"לים וחברות. כל הסתה היא פסולה אבל בוודאי ובוודאי שהסתה נגד המגזר העסקי היא מסוכנת. כשעשיתי את ששינסקי חשבו שהגזמתי נגד החברה, היום היו שואלים אותי למה לא לקחת הכל. אבל ממשלה חכמה צריכה להבטיח שהמגזר העסקי ימשיך להתפתח".

 

"ההסתה חייבת להיפסק. אין כלכלה מפותחת בלי יזמים, בלי מנכ"לים ובלי הון. האווירה שבה הרווח שמניע את העסקים הופך למילת גנאי היא דבר דו שצריך לדחות וחבל שנוצר. אני מחזק אתכם (ראשי החברות, ת.ג) אני יודע שלא קל לכם, אתם דואגים פעמיים: למצב הכלכלי ולאווירה הציבורית של עליהום התלהמות והסתה"..  

 

שטייניץ מתח ביקורת מרומזת על החלטת פטרונו הפוליטי, ראש הממשלה, בנימין נתניהו, להגדיל את תקציב הביטחון במקום לקצץ אותו, באומרו: "אני מכבד את החלטת ראש הממשלה, אני מבין אותה, אבל אנחנו חייבים לאזן אותה במהפיכה במבנה תקציב הביטחון, המהפיכה שעשינו שלראשונה תאפשר שקיפות בתקציב, שלראשונה יהיה פתוח לבקרה ויוגש לכנסת על ידי משרד האוצר ולא על ידי צה"ל".  

 

שטייניץ התיייחס גם לאישור מחדש של חוק חינוך חינם מגיל 3 משנת 1984 וכינה אותה "החלטה היסטורית". לדברי שטייניץ: "אנחנו עושים שדרוג משמעותי של כל מערכת החינוך, עם הרפורמה בהשכלה הגבוהה, רפורמת אופק חדש והעובדה שמדינת ישראל מצטרפת עכשיו למספר מצומצם של מדינות מתקדמות שמעניקות חינוך חינם לגיל הרך. הכל נובע מקו מתמשך של ההנהגה הנוכחית שמבינה את החשיבות של ההון האנושי כנכס האמיתי של מדינת ישראל וכלכלתה, מעבר לכל משאב כמו נפט גז או אשלג.  

 

לדברי שטייניץ, "שתי הרפורמות - בחינוך ובתקציב הביטחון, היו צריכות כבר לקרות לפני עשרות שנים, אבל טוב מאוחר מאשר לעולם לא". 

 

"הרגולציה מכבידה"

מנכ"ל כיל הפורש, עקיבא מוזס, פורש גם מתפקידו כיו"ר איגוד החברות הציבוריות - כך הודיע מוזס היום בכנס האיגוד. בנאומו הראשון מאז שפרש, מתח ביקורת על הממשלה והאווירה הציבורית במדינה מאז המחאה החברתית, שמחזקת את ההערכה הרווחת שפרישתו, כמו פרישתם של מנהלים הבכירים האחרים נובעת, בחלקה, מאותה אווירה, שהתבטאה גם בהסכם קציר ים המלח, הקובע שכיל תממן את רוב הקציר לשיקום הים.

 

מוזס אמר: "הרגולציה הולכת ומכבידה על העסקים יותר ויותר ומקשה על החברות. יש אווירה ציבורית אנטי-עסקית ויש גל של תביעות ייצוגיות שרק עיוור לא רואה שהיא מסכנת את המשך הצמיחה במשק הישראלי ופוגעת בכלכלה הישראלית". מוזס תקף גם את ועדת שני להקטנת הריכוזיות במשק ואמר כי היא עלולה לפגוע במשק.  

 

שטייניץ, שהגיע לאחרונה לסיכום עם מוזס וכיל להסכם על קציר המלח בים המלח, אמר למוזס בתגובה לדבריו: "אני שמח שהגענו להחלטות האלה בהסכמה ולא במאבק מתוקשר כמו בוועדת ששינסקי. אין לי שום עניין לפגוע במגזר העסקי ובוודאי לא בחברה מכובדת וחשובה כמו החברה בישראל, אבל כשר אוצר חשוב לי להגדיל את חלקה של המדינה במשאבי הטבע ואני בטוח שחברה גדולה כמו כיל תעמוד בהוצאות שהוטלו עליה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יובל שטייניץ
צילום: אלי אלגרט
מומלצים