פנים אמיתיות
מחקר חדש בדק: האם אנשים מופנמים מנצלים את פייסבוק להציג דמות מוחצנת? ספוילר: לא
רשתות חברתיות מאפשרות לאדם להציג לחבריו המקוונים דמות שונה מזו שיש לו בחיים האמיתיים. אולם מחקר חדש מגלה שתכונות האישיות נוטות דווקא להשתכפל ברשתות חברתיות. אלו לא מהוות מקום מקלט לבריחה מהמציאות אלא המשך של התנהגויות אופליין, ומייצגות מיקרוקוסמוס של העולמות החברתיים של המשתמשים.
אתר רידרייטווב מדווח על המחקר, "Manifestations of Personality in Online Social Networks: Self-Reported Facebook-Related Behaviors and Observable Profile Information", שנערך ב-2011 על ידי פרופ' סמואל גוסלינג ועמיתיו ממחלקת הפסיכולוגיה של אוניברסיטת טקסס באוסטין.
בחלק הראשון, 159 נבדקים עברו מבחן אישיות והתבקשו להעיד על פעילויות פייסבוק שלהם. החוקרים מצאו שתכונות האישיות משתקפות בהתנהגות הפייסבוקית. למשל, אנשים שהעידו על עצמם כמוחצנים החזיקו יותר חברים בפייסבוק והפגינו רמה גבוהה יותר של מעורבות בפעילות ברשת.
בחלק השני, החוקרים עברו על פרופילי פייסבוק של 133 נבדקים (שלא ידעו מראש שהפרופילים שלהם מנותחים), ודירגו את האישיות שלהם על פי מספר מדדים של התנהלות בפייסבוק, שבהם מספר תמונות, מספר אלבומים, מספר מילים בתיאור העצמי בפרופיל האישי, מספר סטטוסים ומספר חברים עם מיקום גאוגרפי או שיוך ארגוני דומה. גם כאן נמצא מתאם בין האנשים שסווגו כמוחצנים לבין חיפוש קשרים מקוונים ומעורבות גדולה יותר ברשתות.
אתה מי שאתה
מומלצים