שתף קטע נבחר

 

כך נלחמים בדה-לגיטימציה: יותר שליחי סוכנות

יו"ר הסוכנות היהודית, נתן שרנסקי, נאבק בגילויים האנטי ישראליים באוניברסיטאות בארה"ב: "השליחים עושים את ההבדל". מספר השליחים גדל פי 2.5, והמטרה היא נציג של הסוכנות בכל אחד ממאה הקמפוסים הגדולים בצפון אמריקה

גל הביקורת והחרמות נגד ישראל, ששוטף בשנים האחרונות מדינות רבות בעולם  - בהן גם בצפון אמריקה - הביא את הסוכנות היהודית להגדיל משמעותית את מספר השליחים בחו"ל. השליחים הללו, העוסקים בהסברה על ישראל בקמפוסים, הם חלק מהחזון של יו"ר הסוכנות בשנתיים וחצי האחרונות, נתן שרנסקי. "לפני מספר שנים ביקרתי בחו"ל ושוחחתי עם צעירים יהודים", הוא מספר. "שמעתי מהם משפטים כגון 'לי, כיהודי צעיר וליברלי, טוב יותר אם ישראל לא הייתה קיימת'. ואז הבנתי שמה שחסר להם זאת גאווה".

 

פעילות הסוכנות בקמפוס UF. "זה לא עניין פוליטי" (צילום: באדיבות הסוכנות היהודית) (צילום: באדיבות הסוכנות היהודית)
פעילות הסוכנות בקמפוס UF. "זה לא עניין פוליטי"(צילום: באדיבות הסוכנות היהודית)

 

בין אם "גאווה במדינת ישראל" היא אכן מה שחסר לאותם יהודים תושבי חו"ל ובין אם לאו, שרנסקי החליט לעשות מעשה, וכיום נמצאים ברחבי העולם 400 שליחים של הסוכנות - 250 מהם בצפון אמריקה. מנתוני הסוכנות עולה כי ב-2009 נשלחו 19 שליחים למדינות צפון אמריקה, ובשנה שאחריה המספר הוכפל ל-38. ב-2011, לקראת הקמפיין הפלסטיני לחברות באו"ם, עמד המספר על 50 שליחים. הפרויקט מתבצע בשיתוף פעולה עם ארגון הלל ומשרד ההסברה והתפוצות.

 

דה לגיטימציה - מה זה ומי אשם?

 

עד השנים האחרונות מילאו שליחי הסוכנות תפקידים חינוכיים יותר מאשר הסברתיים עבור יהודים מקהילות התפוצות. אבל אירועי השנים האחרונות – מלחמת לבנון השנייה, מבצע עופרת יצוקה, הסגר על רצועת עזה וההרוגים על משט המרמרה – אילצו את הסוכנות לשנות כיוון.

 

"חיילי צה"ל צמאי דם ומתעללים בפלסטינים"

שרונה קרמר (26), שליחה של הסוכנות באוניברסיטת פנסילבניה שבפילדלפיה, נתקלה בלא מעט גילויים אנטי ישראלים במהלך התקופה האחרונה. הזכור לה ביותר היה עימות עם בחורה שהשתתפה במשט המרמרה והגיעה להרצות באוניברסיטה במטרה לגייס כספים למשט נוסף.

 

יו"ר הסוכנות, שרנסקי. "מספיק שליח אחד בכל קמפוס" (צילום: AP) (צילום: AP)
יו"ר הסוכנות, שרנסקי. "מספיק שליח אחד בכל קמפוס"(צילום: AP)

 

"ההרצאה שלה עסקה בעיקר בתיאור חיילי צה"ל כאנשים צמאי דם שמתעללים באזרחים פלסטינים", אומרת קרמר. "היא לקחה חצאי עובדות וחיברה אותן לתמונה שלמה לכאורה. התיאורים שלה גרמו לבטן שלי להתהפך. היא אמרה דברים לא אמיתיים.

 

"כבר באותו כנס התעמתי איתה. הקהל היה מופתע קודם כל מעצם העובדה שנכחתי שם וגם מהשאלות שהצבתי בפניה. מה ששימח אותי יותר הייתה פנייה של סטודנט יהודי שניגש אליי כדי להודות לי. הוא אמר לי שבאירועים מסוג זה הוא תמיד מרגיש מבודד ולראשונה הוא שומע גם את הצד השני".

 

הפגנה בברקלי נגד המלחמה באפגניסטן. משתתפים בעימותים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הפגנה בברקלי נגד המלחמה באפגניסטן. משתתפים בעימותים(צילום: AFP)

 

שרנסקי: "השליחים עושים את ההבדל בקמפוסים הללו. אנחנו שומעים את זה ממרצים ומפעילים. ברגע שיש שליח בקמפוס, אפילו אם הוא אחד, אפשר להרגיש יותר תמיכה בישראל".

 

המטרה הבאה: שליחות של סטודנטים

גורם בסוכנות היהודית אומר כי הזיהוי הפוליטי של השליחים והשליחות אינו רלוונטי. "לא מעניין אותנו אם אלה מצביעי ליכוד או מרצ",

הוא מדגיש. "זה לא עניין פוליטי פנים-ישראלי. מה שחשוב לנו זה שהשליחים יאהבו את ישראל ויילחמו נגד התנועה ששוללת את קיומו של העם היהודי ואת זכותו למדינה".

 

בסוכנות מבקשים להמשיך ולהגדיל את מספר השליחים, והשנה - בנוסף לשליחים שנוסעים במשרה מלאה - ייתכן שיצטרפו גם סטודנטים שייבחרו בסיוע אגודת הסטודנטים. "אנחנו רוצים שבשלוש או ארבע השנים הקרובות יהיה לנו שליח בכל אחד ממאה הקמפוסים בצפון אמריקה שבהם יש ריכוזים יהודיים", אומר הממונה על גיוס שליחים צעירים בסוכנות, עופר איסרוב.

 

"אוניברסיטת קליפורניה בברקלי, למשל, היא סוג של קן צרעות מבחינת הדה-לגיטימציה של ישראל. אבל השליחים שלנו משתתפים בעימותים (דיבייט - ש"ה) מולם ומציגים את הצד שלנו. כך הם מאפשרים לאוכלוסיה המקומית - שרמת הידע שלה בנושא היא נמוכה - להתמודד עם ההאשמות נגד ישראל".

 

Read this article in English

 


פורסם לראשונה 15/01/2012 22:39

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סטודנטים אמריקנים בפעילות של הסוכנות. "חסרה להם גאווה"
צילום: באדיבות הסוכנות היהודית
מומלצים