דו"ח משטרתי: הימין הקיצוני יסלים פעילותו ביו"ש
בהערכת המודיעין של המשטרה לשנה הנוכחית נכתב כי "הימין הקיצוני יסלים את פעילותו הלאומנית, והשמאל הקיצוני ירחיב אף הוא את פעילותו". המשטרה לא שוללת משט נוסף וממפה את מוקדי החיכוך באזור ירושלים. וכמה חברי ארגוני פשיעה בארץ?
"הימין הקיצוני יסלים את הפעילות הלאומנית שלו בשטחי ישראל ובאזור יהודה ושומרון, השמאל הקיצוני ירחיב את פעילותו למוקדים נוספים". אלו הכותרות המרכזיות בהערכת המודיעין של המשטרה לשנת 2012, שהגיעה לידי ynet. המשטרה מעריכה כי גם בשנה הנוכחית עשויה להיות פעולה הדומה למשטים ולמטס של השנים האחרונות.
עוד בערוץ החדשות של ynet:
- בחליפות הצלה: סרט ישראלי מהספינה הטובעת
- הפורטוגלי עם הקוק והמעצר המסתורי במלון בת"א
- תגלית בכספת: הצ'ק האחרון שפיזר לינקולן
בהערכה השנתית, שהציג אגף המודיעין של המשטרה בראשות ניצב יואב סגלוביץ', למפכ"ל רב-ניצב יוחנן דנינו, העלו אנשי המודיעין של המשטרה מספר סוגיות בוערות שאמורות להעסיק את המשטרה. במקביל להערכה כי הימין הקיצוני יסלים את פעילותו ביהודה ושומרון, מעריכה המשטרה כי השמאל הקיצוני ירחיב אף הוא את פעילותו - לכפרים בלתי מוכרים, ערים מעורבות וההתיישבות היהודית במזרח ירושלים.
בנושא ירושלים והר הבית, מוקד פוטנציאלי של חיכוך, נכתב כי קיימים כמה מוקדים שיכולים לגרום לבעירה: ההתיישבות היהודית במזרח ירושלים (סילוואן, שייח ג'ראח, הר הזיתים, הר הצופים והר חומה), נקודות חיכוך כהר הבית (ובכלל זה הגעת יהודים למקום) וגשר המוגרבים, וכן מחאות והפרות סדר בכפרים בעוטף ירושלים והפרות סדר ביום הנכבה וביום הנכסה.
נושא נפיץ אחר בהערכת המודיעין הוא ערביי ישראל. מחלק ההערכה של אגף המודיעין ניתח את המגמות בקרבם ובין היתר הועלו ארבעה נושאים שמעסיקים את הערבים: טענה לרדיפה פוליטית ולחקיקה אנטי ערבית, פעילות והתרסה מצד גורמי ימין מיליטנטיים, טענה להיעדר אכיפה במגזר ביחס לעבירות אלימות והתחזקות מגמות לאומיות-פלסטיניות.
הדו"ח מנתח גם את המתרחש בארגוני הפשיעה. מהדו"ח עולה כי בישראל 452 איש המוגדרים כחברי ארגון פשיעה, מתוכם 148 כלואים או עצורים. תשעה מהם נחשבים לראשי ארגונים, ובהם ריקו שירזי, שלום דומרני, אסי אבוטבול ועוד. על פי הדו"ח, 17 חברי ארגון נחשבים לבכירים, 72 מוגדרים כשייכים ל"רובד הבינוני" ו-69 הם "חיילים פשוטים". על פי אגף המודיעין, ארגוני הפשיעה צפויים לעבור לפעילות לגיטימית כהשתלטות על שווקים ועסקים.
המשטרה צופה גם כי תתחזק המגמה של אלימות נגד אנשי רשויות החוק והאכיפה. כמו כן, ההערכה היא שבשנת 2012 תהיה עלייה בהיקף אירועי האלימות על רקע סכסוכים בין ארגוני הפשיעה. הדו"ח הוצג לאחרונה לשר יצחק אהרונוביץ' ונדון בפורומים הבכירים של המשרד לביטחון פנים והמשטרה.
ודווקא עכשיו: תקציב המשרד יקוצץ ב-155 מיליון ש'
דווקא על רקע הנתונים הללו ייאלץ המשרד לביטחון פנים להתמודד בקרוב עם קיצוץ תקציבי. בעקבות הקיצוץ הרוחבי בשיעור 4 אחוזים לאור יישום חוק חינוך חינם לגיל הרך (המתווסף לקיצוץ של 2 אחוזים ממשרדי הממשלה לצורך בניית הגדר בגבול מצרים),
יקטן תקציבו של המשרד לביטחון פנים ב-155 מיליון שקל.
גורם במשרד אמר ל-ynet: "המשמעות היא שנצטרך לסגור תחנות משטרה. שלא כמו במשרדים אחרים, המשטרה לא יכולה לבטל פרויקטים. במקום זאת, היא תיאלץ להוריד ניידות ולצמצם את מספר השוטרים ברחובות".
גם המפכ"ל דנינו והשר אהרונוביץ' הביעו את מורת רוחם מהקיצוץ המתקרב. "עבודת המשטרה מאופיינת בריבוי משימות ומטלות", אמר אהרונוביץ'. "לא יעלה על הדעת שאזרח במצוקה יפנה למשטרה בבקשה לעזרה, אבל המשימה לא תבוצע. הקיצוץ יגרום לכך שנצטרך להפחית את מספר השוטרים".
בסוף ישיבת הממשלה שהתקיימה היום, במהלכה נדון גם הקיצוץ המתוכנן, סיכם ראש הממשלה בנימין נתניהו כי יוקם צוות בראשות מנכ"ל משרד רוה"מ, נציגי משרד האוצר ונציגי המשרד לביטחון פנים, שידון באפשרויות לצמצם את הפגיעה במשטרה.
Read this article in English