מתקפת ההאקרים: "המערכות החיוניות לא נפגעו"
בשירות הביטחון הכללי, שאחראי על האבטחה של השירותים האסטרטגיים במדינה עוקבים בדאגה אחר הפריצות הרבות לאתרים בישראל. השר מיכאל איתן: "כמו שלא עוצרים את תנועת המכוניות בגלל תאונה, אין מקום להיכנס להיסטריה"
מתקפת ההאקרים על ישראל:
- ההאקר הבטיח, אתרי הבורסה ואל על נפלו
- טרור רשת: גם קבוצת הבנק הבינלאומי הותקפה
- הכר את ההאקר: ממסך המחשב אל המסך הגדול
בניגוד לאתרים שנפרצו עד כה, חלקם אתרי קניות פרטיים, המערכות האסטרטגיות ממוגנות ברמות גבוהות הרבה יותר מהאתרים שנפגעו. הגופים הרגישים שנמצאים תחת פיקוח השב"כ נבחרים ומוגדרים על-ידי הממשלה. את האתרים מאבטחים בפועל הגופים עצמם,
"יש הבדל בין אתרי אינטרנט שמישהו פורץ אליהם ומקשקש על דף הבית שלהם קריאות בערבית נגד ישראל או גונב מספרי כרטיסי אשראי, לבין מערכות המחשוב שמתפעלות אמצעים חיוניים כמו הזרמת מים לאוכלוסייה, תאורת בתים ורחובות והניהול הפיננסי של המיליארדים שלנו שיושבים בבנקים", הסבירו גורמים ביטחוניים. "יש הבדל פיזי והפרדה בין אתר אינטרנט של בנק למערכת המחשוב שלו".
לדברי הגורמים, "כיום לא צריך טיל אחד כדי להטיל אימה וטרור על אוכלוסייה של מיליונים, מספיקה חדירה למידע המסווג של המדינה והשתלטות עליו, באופן שעלול ליצור קטסטרופה".
בשעות הבוקר נפלו אתרי הבורסה וחברת אל על, ולאחר מכן גם האתרים של קבוצת הבנק הבינלאומי נפלו. בלילה הבטיח ההאקר הסעודי OxOmar, שפתח את החזית המקוונת נגד ישראל כשפרסם פרטי אשראי של אלפי ישראלים, כי הוא וחבריו עומדים לתקוף את האתרים הישראליים.
"אין מקום להיכנס להיסטריה"
בתגובה לכך אמר השר מיכאל איתן כי "אין מקום להיכנס להיסטריה ולאובדן פרופורציות. לא מדובר בפגיעה בתשתיות קריטיות של מדינת ישראל. הנזק הגדול ביותר שהתקפה זו יכולה לגרום הוא בתגובה מוגזמת שתצמצם את זרימת המידע והשירותים ברשת. כמו שלא עוצרים את תנועת המכוניות בגלל תאונות דרכים, לא צריך להפסיק את פיתוח השירותים באינטרנט בגלל תקלות או פריצות".
לדברי השר הממונה על שיפור השירות לציבור, "ישראל, כמדינה טכנולוגית מתקדמת, פגיעה יותר מאויביה למתקפות שכאלה, עובדה שמחייבת את הממשלה והרשויות הממלכתיות המופקדות על אבטחת המידע בתשתיות הקריטיות למשנה זהירות".
השר יולי אדלשטיין הזהיר כי "ההסלמה במתקפות ההאקרים יכולה להפוך לאיום ממשי על יציבותה וביטחונה של ישראל". לדבריו,
"מתקפת ההאקרים הסעודית והמלחמה הוירטואלית נגד ישראל הן איום מוחשי על ביטחונה של מדינת ישראל ועלולות להתפתח לכדי סכנה קיומית של ממש".
שר ההסברה והתפוצות הוסיף כי "היום זו גניבת כרטיסי אשראי והפלת אתרים ומחר זו גניבת מידע ביטחוני ופגיעה בתשתיות. יש הטוענים כי מתן חשיבות יתר למתקפות הוירטואליות זו פרנויה– אבל כפי שראינו הבוקר, מדובר באלימות של ממש ובאנטישמיות ואנטי-ישראליות המבקשות לערער את ביטחונה ויציבותה של ישראל".
Read this article in English