ראש העיר דימונה מעריך שהערב תיגמר השביתה
על רקע חילוקי הדעות לגבי אופי המחאה, תקף מאיר כהן את ראשי הרשויות מהליכוד, ואמר כי "אם ראש רשות חושב שהמאבק החברתי לא חלק ממנו, שישבור את הראש"
השביתה ברשויות המקומיות, שמשפיעה על נקודות רבות ברחבי הארץ, עשויה להסתיים עד שעות הערב, כך העריך הבוקר (יום ג') מאיר כהן, ראש עיריית דימונה, שתקף במקביל את ראשי הרשויות מהליכוד שבחרו שלא לשבות. "ראש רשות שנבחר יעשה מה שהוא רוצה. אם הוא חושב שהמאבק החברתי לא חלק ממנו, שישבור את הראש".
עוד בערוץ החדשות:
לעת עתה, השביתה משפיעה על פעילות הרשויות בבאר שבע, שם מתקיימים לימודים, אך עובדי העירייה שובתים. מעיריית ערד נמסר כי הלימודים מתקיימים כרגיל ובמיתר אין קבלת קהל, אך הלימודים מתקיימים כסדרם. בדימונה יש שביתה, אך במועצות האזוריות בדרום אין שביתה, כמו גם בנתיבות.
גם בפתח תקווה, כפר סבא, הרצליה, רמת השרון ורעננה שובתים, אך מערכת החינוך עובדת עם מורים מחליפים. בהוד השרון יש שביתה, אך הסייעות עובדות. בנתניה לא שובתים, וכך גם בחצור הגלילית. ראש עיר נוסף מהליכוד, דוד עמר, מנע את השביתה בעירו נשר גם ביומה הראשון.
"חבל שראשי ערים לא מצטרפים למאבק, הוא נכון ואמיתי", אמר כהן ל-ynet. "אני לא זכאי לזעוק את הזעקה שלנו? נמשיך בשביתה עד שנשמע אחרת, מלבד החינוך המיוחד. אני מעריך שהערב זה ייגמר ובינתיים אנחנו ממשיכים במשא ומתן. אנחנו לא נגד ההנחות שמשרד הפנים רוצה לתת, אבל לא אומרים לנו מאיפה ניקח את הכסף. יוצרים מצב בו הכול ייפול על מעמד הביניים ובסוף השנה נעלה את הארנונה בעוד 5%".
שמעון גפסו, ראש עיריית נצרת עילית, שהודיע אמש כי ראשי הרשויות מהליכוד לא יצטרפו לשביתה, הגיב לדברים ואמר כי "ברגע שראש הממשלה הביע נכונות לדבר על כל הדברים, המאבק הוא מיותר. לא צריך להחזיק את
התושבים כבני ערובה. אני שמח שיש עוד ראשי רשויות שמצטרפים אליי, אם בגלוי או סמוי".
הבלבול שאחז הורים רבים ביומה הראשון של השביתה נמשך גם היום. מערכת החינוך אמנם פועלת, אבל עובדי המנהלה, לרבות שירותי המזכירות, אנשי הניקיון ועובדי התחזוקה - ממשיכים לשבות. שיבושים נרשמו גם בשירותי ההסעות לילדים, וגם הסייעות בגני הילדים לא הגיעו לעבודתן.
"שלושה הורים הגיעו להחליף את הסייעות", סיפר ל-ynet אמיר, הורה באחד הגנים ברמת גן. "אני עובד בהיי-טק, הפסדתי עבודה, פשוט אמרתי לבוס שאני חייב. יש הבנה לשביתה, שביתה שתועיל צריכה להכאיב. לפחות יצא מכל זה שהבת שלי מבסוטה, מבחינתה שהשביתה תימשך לנצח".
נירה, אם לילד שלומד בגן אחר, גילתה פחות הבנה לשביתה. "באתי להחליף את הסייעת כדי שלא יתבטלו הלימודים, כי יש יום הולדת לבן שלי ולעוד שלושה ילדים. הזזתי משמרות ופגישות כדי לא להפסיד עבודה. אני נגד השביתה, אני אפילו לא יודעת על מה היא", אמרה.
גננת נוספת סיפרה כי "כל ההורים באים להחליף את הסייעות עם כוונות טובות, אבל אין תחליף אמיתי. סייעת יודעת מה צריך לעשות, בדיוק איפה כל דבר נמצא, יש לה ניסיון וידע. זה מאוד פוגע בעבודה ומאוד קשה לתפקד בלעדיה".
לאחר הלחץ שהופעל על ראשי הרשויות, הוחלט כי החינוך המיוחד יפעל כסדרו, אך השביתה תמשיך לכלול את כל השירותים העירוניים, כולל כאלה הניתנים בידי עובדי הרשויות המקומיות עצמן וגם בידי חברות קבלן. בין היתר, לא
יתבצע איסוף אשפה, משרדי הרווחה לא יפעלו - והפקחים ימשיכו לא לרשום דו"חות.
אמש, למרות ההבנות בין משרד הפנים לרשויות המקומיות, לא הסכים ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לקבל את מסמך 14 הנקודות שהציגו השר אלי ישי וראשי הרשויות. גורמים במשרדו אמרו כי הדרישות "יעלו מיליארדים" ומקורבי נתניהו כינו אותן "לא ריאליות". לדבריהם, "גם חלק מראשי הרשויות מבינים את זה ומפסיקים את השביתה". בשלטון המקומי הבהירו לפני כן: "הכדור נמצא במגרשו של ראש הממשלה. עד שיאשר את הסיכומים, השביתה נמשכת".