מאיר: נפטרה היולדת שלקתה בתסחיף מי שפיר
הלידה הסתיימה בטרגדיה: פנינה דרור בת ה-32, רופאה שלקתה בתסחיף מי שפיר מיד לאחר שילדה, ואושפזה במצב אנוש בבית החולים מאיר, מתה הערב. משפחתה שוקלת לתרום את איבריה ולפיכך הושארה מחוברת למכונות ההחייאה. לתינוק שלום
סוף טראגי לאירוע משמח: הערב (ד') הלכה לעולמה פנינה דרור, בת 32 שלקתה ביום חמישי האחרון בתסחיף מי שפיר ובדום לב זמן קצר לאחר שילדה. היא אושפזה בבית החולים מאיר במצב אנוש כשרופאיה נלחמים על חייה, אולם הערב כוחותיה לא עמדו לה עוד.
הטרגדיה התרחשה ביום חמישי האחרון: דרור, רופאה מתמחה ברפואת משפחה, תושבת השרון, הגיעה ללידת בנה השני בבית החולים מאיר. הלידה עברה במהירות והתינוק חולץ, אולם בתוך זמן קצר לקתה היולדת בדום לב. רופאי בית החולים החלו לבצע בה החייאה ממושכת מאוד שהביאה לחזרת דופק הלב רק לאחר זמן רב.
עוד כתבות בנושא:
- "מאיר": יולדת במצב אנוש לאחר תסחיף מי שפיר
בהמשך לקתה דרור בדימומים. היא הועברה לחדר הניתוח לצורך עצירת
בשל חוסר השיפור במצבה והסימנים לפגיעה המוחית הנרחבת, התכנסה הערב ועדה לקביעת מותה. משפחתה מסרה ל-ynet כי בכוונתם לתרום את איבריה להשתלה ולפיכך לא נותקה היולדת ממכונות ההחייאה, כדי לשמור על חיות האיברים למקרה ויתאימו לתרומת איברים.
האח ביקש שיתפללו למענה
רק שלשום התראיין אחיה של דרור, עוז בלומן, ל-ynet וביקש מהגולשים להתפלל לשלום אחותו. "הסיבה שאני מספר את הסיפור של אחותי כאן", הוא סיפר, "היא כי אני רוצה שהיא לא תהיה רק עוד מספר בסטטיסטיקה על סיבוכים בלידה, אלא שאנשים יכירו אותה ויתפללו למענה, כדי שהיא תצא מזה". אולם גם זה לא עזר.
במהלך אישפוזה נלחמו הרופאים על חייה באמצעות תרופות החייאה רבות והנשמה מלאכותית. משפחתה אמרה ל-ynet כי היא שוקלת לתרום את איבריה. טרם נקבע מועד להלוויה. התינוק במצב טוב ומטופל על ידי המשפחה.
לדעת רופאיה התרחשה הטרגדיה כתוצאה מתסחיף מי שפיר, ממנו הסיכוי לשרוד נמוך ביותר. שכיחותו של תסחיף מי שפיר הוא אחד ל-8,000 עד 80 אלף לידות והתמותה האימהית מגיעה ליותר מ-60 אחוז. ב-75% מהמקרים, יהיה נזק נוירולוגי משמעותי לאם.
במצב של תסחיף מתרחשת חדירה של נוזל מי השפיר שמכיל חומרים זרים לדם האמהי, לתוך כלי הדם של האם. הגוף מגיב בתגובה אלרגית קיצונית כתוצאה מחדירה זו, המתבטאת במצוקה נשימתית קשה, כחלון, תמט של הריאה והלב, דימום ותרדמת. אין דרכים למנוע את תסחיף מי השפיר או לצפות אותו. במרבית המקרים עקב המצוקה, מסתיים התסחיף במותם של האם ועוברה. אלה השורדים עלולים לסבול מנזק נוירולוגי תמידי.