שתף קטע נבחר

 

ראש מועצת אשכול נגד פרס למפתחי כיפת ברזל

מנכ"ל רפא"ל ביקש מראשי הרשויות בדרום לתמוך בהענקת פרס ביטחון ישראל למפתחי מערכת היירוט. "המשימה בה עמדנו הייתה דמיונית", כתב, אך חיים ילין מסרב: "אין מענה לתושבים שעליהם אני אמון". ראשי מועצות אחרים שיתפו פעולה

מפתחי מערכת "כיפת ברזל " ראויים לפרס ביטחון ישראל? ראשי הרשויות בדרום - "לקוחותיה" העיקריים עד כה של המערכת, חלוקים בדעותיהם, ומכתב שנשלח אליהם ממנכ"ל רפא"ל כדי שימליצו על המפתחים לוועדת הפרס חידד עוד יותר את הבדלי הדעות. "תמיכתי תהיה מעילה באמון התושבים", אמר היום (ד') ל-ynet ראש מועצת אשכול, חיים ילין, בעוד עמיתו מהמועצה האזורית שער הנגב, אלון שוסטר, טען כי "מדובר בפרויקט יוצא דופן".

 

עוד בערוץ החדשות :

 

במכתב ששלח מנכ"ל רפא"ל, האלוף (מיל') ידידיה יערי, לראשי הרשויות, נכתב כי "החברה השכילה להבין את גודל השעה, נרתמה לאתגר ופיתחה מעשית את המערכת". יערי הדגיש את לוח הזמנים הקצר מאוד - 30 חודשים בלבד, כדבריו - שהיווה אתגר משמעותי. "על אף שנדרש היה להעמיד מערכת בזמן קצר, שולבו בה מרכיבים חדשניים, חלקם אף ראשוניים".

 

יירוט כיפת ברזל בבאר שבע

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

יערי, שמכתבו נועד להשיג את המלצת ראשי הרשויות בדרך לקבלת הפרס היוקרתי, שיבח את האנשים שעמדו מאחורי פיתוח המערכת, והוסיף כי "המערכת הוכיחה, בלוח זמנים קצר מכניסתה לשירות מבצעי, את יכולתיה במספר רב של יירוטים מבצעיים מוצלחים, שבוצעו עם אחוזי הצלחה מרשימים".

 

לדבריו, "מדובר בתהליך מורכב ומסובך של פגיעה בצינור מעופף. גודלו של ראש הקרב הינו לעיתים קרובות בגודל של בקבוק. משימות אלו במובנים מסוימים מוגדרות על גבול הדמיון כמעט. הזמן הקצר בו פותחה המערכת הוא זמן שיא חסר תקדים בהיסטוריית פיתוח מערכות טיליות בסדר גודל דומה בארץ ובעולם", סיכם יערי.

 

ילין סירב לבקשתו של יערי, והסביר ל-ynet כי המערכת נותנת מענה לערים הגדולות בדרום ולא לתושבי עוטף עזה. "תמיכתי במתן פרס למערכת שאינה נותנת מענה לתושבים עליהם אני אמון, משמעותה מעילה באמונם, מעילה בחובתי הציבורית ובמחויבותי המוסרית לעשות כל שאני יכול לשמור על ביטחונם ומיגונם של תושבי המועצה", אמר.

 

ארכיון. מערכת כיפת ברזל באזור אשדוד. "שותפים להצלחה" (צילום:  אבי רוקח) (צילום:  אבי רוקח)
ארכיון. מערכת כיפת ברזל באזור אשדוד. "שותפים להצלחה"(צילום: אבי רוקח)
  

לדברי ראש מועצת אשכול, "אין בכוונתי להמליץ על קבלת פרס 'ביטחון ישראל' שכן במונח 'ישראל' נפקד, לצערי הרב, מקומם של תושבי עוטף עזה".

 

מנגד, הודה שוסטר כי יכתוב "בשמחה רבה" מכתב המלצה. לדבריו, "חידדתי במכתב שלצערנו, אחרי שתמכנו בפיתוח, בשורה התחתונה יש מעט יחידות, שגם הן מיועדות לריכוזי אוכלוסייה גדולים ולא לעוטף עזה. מדובר בפרויקט יוצא דופן ואני

מוקיר את העבודה המאומצת של אותם אנשים שפיתחו את המערכת. אם אין מספיק כיפות ברזל, ואני מקבל את הגיון הפריסה של צה"ל, צריך לפחות למגן את בתי התושבים, וזה לא מתבצע".

 

ראש עיריית אשדוד, ד"ר יחיאל לסרי, הצטרף אף הוא לממליצים. בעירייה ציינו כי לסרי אינו מפסיק לשבח את פעילות המערכת וההגנה שהיא מספקת לתושבי עירו. פיתוח חלק מהמערכת באזור אשדוד סיפק לתושבי העיר, לדברי גורמים בעירייה, תחושה שהיו שותפים להצלחה. 

 

ראש העיר באר שבע, רוביק דנילוביץ', הביע גם הוא תמיכה בהענקת הפרס למפתחים: "רפא"ל הוא הגשמת החזון הציוני, שילוב בין המוח היצירתי, האמונה וניצחון הרוח. הם ראויים לפרס ביטחון ישראל הן בהיבט הביטחוני והן בהעזה ובדמיון, שבאים לידי ביטוי בפיתוח טכנולוגי פורץ דרך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מערכת כיפת ברזל. ראויה לפרס?
צילום: שאול גולן, ידיעות אחרונות
מומלצים