בשבועיים האחרונים: 8 מקרי מוות בעריסה
מדובר בעלייה של 50% במקרי המוות בעריסה, בהשוואה לאותה התקופה בשנה שעברה, כך מדווח "ידיעות אחרונות". מד"א: "לא ניתן להצביע על קשר בין המקרים למעט העובדה כי הם חלו בחורף". ההמלצה: לא לחמם יותר מדי את חדר התינוק
בתוך פחות מחודש נפטרו 13 תינוקות כתוצאה מתסמונת מוות בעריסה, הנחשבת למיסתורית וסיבותיה אינן ברורות דיין. הנתונים החריגים מעוררים דאגה, לאור העובדה שמדובר בעלייה של יותר מ-50% לעומת חודש ינואר אשתקד. במד"א מבקשים לא להיכנס לפאניקה ולשמור על כללי הזהירות.
עוד על מוות בעריסה:
המסוכן ביותר - החודש השני. נתוני מוות בעריסה
חוקרים בארה"ב: מצאנו את הגורם למוות בעריסה
פיתוח ישראלי: תוכנת מחשב שתמנע מוות בעריסה
רק בשבועיים האחרונים נמצאו שמונה תינוקות שנפטרו בשנתם. האירוע האחרון אירע שלשום ברמת גן. בהשוואה לחודשים אחרים בשנה, מדובר במספר הגדול כמעט פי שבעה. תסמונת מוות בעריסה (SIDS) היא תופעה שבה תינוקות מתים באופן פתאומי תוך כדי שינה ללא סיבה ברורה. מדובר בגורם הנפוץ ביותר לתמותת תינוקות עד גיל שנה, האחראי לכ-35% עד 55% ממקרי המוות בגיל זה.
לדברי הפארמדיק הראשי של מד"א, רמי מילר, לא ניתן להצביע על כל קשר בין המקרים למעט העובדה כי הם חלו בחורף.
"על פניו אנחנו רואים גידול בחורף של מקרים שבהם מעורבים תינוקות במצבים קשים, אבל כשלוקחים בחשבון שמדובר בסך הכל במקרים בודדים ולא בעשרות קשה לומר שמדובר בעלייה דרמטית - ולכן אין צורך להילחץ", הרגיע מילר. "ידוע שבתקופה זו של השנה התמותה באוכלוסייה גבוהה יותר, וזה הגיוני שכך גם יהיה בקרב תינוקות. ניתן לקשר זאת לכיסוי יתר של התינוק, חימום חדרים, חוסר אוורור ושימוש באמצעי חימום לא בטוחים".
לדברי ד"ררפי סטרוגו, מנהל אגף הרפואה של מגן דוד אדום, מומלץ לשמור על המלצות הרופאים למרות שלא ברור מה בדיוק גורם לתסמונת. "תופעת מוות בעריסה לא מוכרת דיה לרפואה, אך בדרך כלל ההמלצות הן שלא להשכיב את התינוק מיד לאחר ההאכלה. כמו כן מומלץ שהתינוק לא יישן במיטה יחד עם ההורים".
כתבנו דודי גולדמן מוסיף כי הלילה צפוי להיות הלילה הקר ביותר מאז תחילת החורף. גל הקור יגיע מאזור מוסקבה ויימשך יומיים. לדברי החזאי נחום מליק מחברת מטאו-טק, בהרי הגליל תגיע הטמפרטורה למינוס מעלה, בירושלים למעלה אחת ובמישור החוף לשש מעלות.