שתף קטע נבחר

 

חדש בארץ: מתקן המאפשר לנכים לשחק גולף

כיסא ייחודי שרכש ארגון נכי צה"ל מאפשר לנכים לשחק גולף בדומה לשחקנים רגילים, לנוע בעמידה אל הכדור ולחבוט בו. במתקן נעשה שימוש בתחרויות בינלאומיות, וכאן מקווים להקים בעזרתו נבחרת גולף לנכים. בקרוב באולימפיאדת 2016?

אחרי כדורסל נכים וכדורגל נכים - ניתן לשחק גם גולף: בשבוע שעבר רכש ארגון נכי צה"ל כיסא גלגלים ראשון מסוגו בישראל, ההופך למתקן הפעלה למשחק גולף, בעלות של כ-150 אלף שקל. המתקן הייחודי, הנקרא Paragolfer, מאפשר לספורטאים נכים לשחק ולהתמודד מול שחקני גולף שאינם נכים.

 

ארגון נכי צה"ל רכש שני כיסאות מחברת כמיטק, הנציגה בישראל של חברת אוטובוק הגרמנית המייצרת את המתקן. 

 

יימצא פתרון לשיתוק?

  

לשחק גולף מול שחקנים שאינם נכים. Paragolfer (צילום: באדיבות חברת כמיטק) (צילום: באדיבות חברת כמיטק)
לשחק גולף מול שחקנים שאינם נכים. Paragolfer(צילום: באדיבות חברת כמיטק)

 

לחבוט במצב עמידה

יתרונותיו של הכיסא על פני מתקנים דומים באים לידי ביטוי בעיקר בכל הקשור לתנועה על מגרש הגולף, הבנוי מכרי דשא בגבהים שונים, חולות ובורות. גלגלי הכיסא הייחודיים מאפשר לעבור בין סוגי המשטחים השונים ללא קושי.

 

השחקן שולט בכיסא באמצעות ג'ויסטיק, וניתן לכוון אותו למצב עמידה המתאים לחבטה נוחה יותר בכדור ומאפשר להתמודד מול שחקנים העומדים על המגרש.

 

יוסי לוין, מנכ"ל חברת כמיטק, מספר ל-ynet כי "הרעיון הוא לאפשר למשותקים שתנועתם מוגבלת לתפקד ככל אדם אחר. ה-Paragolfer פותח מתוך כוונה לאפשר גם להם לעסוק בגולף, ענף ספורט פופולרי בארצות רבות.

 

"הכלי תוכנן כך שהוא מאפשר עמידה, הנפת המחבט ותנועה אל עבר מיקומו החדש של הכדור, כך שניתן לשחק גם מול שחקנים שאים נכים. בטכנולוגיה המתקדמת הזו נעשה שימוש כבר ברחבי העולם, בתחרויות מקומיות ובינלאומיות, וכעת הוא נגיש גם בארץ בזכות ארגון נכי צה"ל שקידם את העניין בשנים האחרונות. החלום המשותף לנו ולהם - להביא את השירות הזה לנכים - הפך אחרי זמן רב ומאמצים למציאות".

 

השחקן שולט בכיסא באמצעות ג'ויסטיק (צילום: באדיבות חברת כמיטק) (צילום: באדיבות חברת כמיטק)
השחקן שולט בכיסא באמצעות ג'ויסטיק(צילום: באדיבות חברת כמיטק)

 

"נעמדתי על הרגליים ובכיתי"

מאז שנרכש המכשיר מתנסים בו גם שלמה אבגי, יו"ר ועדת הספורט של ארגון נכי צה"ל, וחבריו למשחק הגולף. אבגי, בן 55 מנתניה, נפגע מכדור בעמוד השדרה ב-1974 בעת אימון צבאי, ומאז הוא משותק בגפיו התחתונות.

 

"בתחילה שיחקנו גולף בישיבה באמצעות מכשיר מיוחד", הוא מספר ל-ynet, "ולאחר שהתנסנו בכיסאות שונים שרק אפשרו לנו לחבוט בנקודה מבלי לזוז, עלה הרעיון של הכיסא הזה.

 

"גם אחרים שראו אותי על המכשיר בכו, ושמחו מאוד לראות אותי עליו. כשהמוגבל יכול להתמודד כשווה בין שווים, מדובר על תחרות לכל דבר. המוגבלות אמנם נמצאת עדיין, אבל מרגישים אותה פחות ופחות".

 

אבגי וחמשת שותפיו למשחק מקווים להפוך בקרוב לנבחרת, כשגולף הנכים יוכר כענף אוליפי באולימפיאדת ברזיל ב-2016. 




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באדיבות חברת כמיטק
לאפשר למשותקים שתנועתם מוגבלת לתפקד ככל אדם אחר
צילום: באדיבות חברת כמיטק
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים