לא רק זועבי: עוד ח"כים חגגו עם בכיר חמאס
תמונתה של ח"כ חנין זועבי עם עזיז דוויק, שהורשע בחברות בארגון טרור, פורסמה ב-ynet ועוררה סערה. כעת מתברר שלפניה נפגשו איתו גם חברי הכנסת מסעוד גנאים ואיברהים צרצור מרע"מ-תע"ל. "זכותם כאנשים כבושים להילחם על חיים בכבוד", הסבירו. בימין תוקפים: מתחרים על שיאי הבגידה
ח"כ חנין זועבי לא לבד: אחרי שתמונתה לצד בכירי חמאס ברמאללה שפורסמה ב-ynet עוררה תסיסה גדולה במערכת הפוליטית, מתברר שעוד לפני זועבי מבל"ד, נפגשו עם אנשי ארגון הטרור גם חברי הכנסת מסיעת רע"מ תע"ל, מסעוד גנאים ואיברהים צרצור.
זעם בכנסת על זועבי: "בוגדת, מקומה בעזה"
שני הח"כים הגיעו לביתו בחברון של עזיז דוויק, יו"ר הפרלמנט הפלסטיני מטעם חמאס ואחד מבכירי התנועה בגדה המערבית, כדי להביע תמיכה בו אחרי ששוחרר מהכלא הישראלי בסוף יוני 2009. אתמול, אגב, הוא נעצר שוב.
בפעם הקודמת נעצר דוויק (64) באוגוסט 2006 על-ידי כוחות צה"ל ברמאללה, במסגרת גל המעצרים של מרבית מנהיגי החמאס בשטחים לאחר חטיפת גלעד שליט. דוויק, פרופסור לגיאוגרפיה בהכשרתו, הורשע ב-2008 בחברות בארגון טרור. בית הדין הצבאי גזר עליו שלוש שנות מאסר בפועל, שנתיים מאסר על-תנאי וקנס של 5,000 שקל, בגין חברות בחמאס.
אחרי שחרורו, ימים ספורים לפני ביקורה של זועבי, נראו בתמונות גנאים וצרצור מחובקים לצידם של דוויק והשייח ג'ומעה קסאסי, לשעבר ראש מועצת רהט ובכיר בפלג הדרומי של התנועה האיסלאמית.
"אסור היה לכלוא אותם בכלל"
חברי הכנסת, שערים לביקורת הנוקבת נגדם עם הבעת תמיכתם בבכירי חמאס, טוענים כי הדבר לגיטימי וכי מדובר ב"אישים פוליטיים הנלחמים נגד הכיבוש". "ביקרנו שם עם עוד כמה חברי המועצה הפלסטינית", הסביר ח"כ מסעוד גנאים. "החמאס נבחר בצורה לגיטימית וחוקית בבחירות שכל העולם העיד שהיו בחירות צודקות, ואנחנו הלכנו לבקר את הבכירים אחרי ששוחררו מהכלא".
על הטענות על קשר אסור עם מי שנכלאו באשמת סיוע לטרור השיב גנאים: "כאנשים פוליטיים אסור היה בכלל לכלוא אותם. ההגעה שלנו לשם, זו לא עבירה על חוק. אני כחבר כנסת או כאדם רשאי לבקר אדם, שעצרו אותו על לא דבר. לא הוכח אף פעם שהם מעורבים בפעילות כזו או אחרת. זכותם כאנשים כבושים להילחם על חיים בכבוד".
בימין תוקפים בחריפות את התנהלותם של חברי הכנסת הערבים. יו"ר וועדת הכנסת ח"כ יריב לוין אמר: "חברי הכנסת הערבים מתחרים ביניהם על שבירת שיאי הבגידה והתמיכה בטרור, תוך ניצול החולשה והרפיסות שמגלה מערכת המשפט כלפיהם. על היועץ המשפטי לנקוט יד קשה כדי לשים סוף למצעד חברי הכנסת היורקים בפרצופה של המדינה ולהגן על ישראל ועל הכנסת מפני תומכי הטרור היושבים בתוכנו".
"הוא לא סייען טרור"
גנאים טען מנגד ש"חברי כנסת מתקוממים על כל דבר. הם מתקוממים על עצם היותנו ערבים ועל עצם היותנו בכלל בכנסת. אנחנו נשאר שם על אפם וחמתם. אם ישראל מכבדת השקפת עולם אחרת, היא לא צריכה להגרר אחרי כמה קיצונים מהימין שרוצים תקשורת על חשבון חברי הכנסת הערבים. אם יש עבירה על החוק בביקור שלנו, תפדל, שישפטו אותנו".
הוא סיפר כי בפגישה עלו בעיקר נושאים כלליים הקשורים במועצה הפלסטינית ובקרע בין פת"ח לחמאס. "לא דנו בנושאים ספציפיים. אנחנו לא חברי חמאס, אבל זה היה ביקור תמיכה במאבק שלהם נגד הכיבוש".
ח"כ צרצור הוסיף: "ביקרנו אצל דוויק בבית אחרי השחרור. זאת לא הייתה הפעם הראשונה. אני באופן אישי ביקרתי אותו פעמיים נוספות בתקופת מאסרו.
היה פרק זמן שבו היה חולה והגעתי לראות מה קורה איתו. הוא חבר טוב שלי עוד לפני שנבחר למועצה הפלסטינית המחוקקת".
צרצור סבור גם הוא כי האשמות לפיהן מדובר בסייענים לטרור "הן האשמות שווא. כל מי שישראל החזיקה כבני ערובה היו אך ורק עקבות החזקת שליט בשבי. הם קורבנות של מדיניות ישראל ברשותו של נתניהו. ישראל מתייחסת לעם הפסלטיני כולו כאויב. באותו סגנון הם מתייחסים גם לאבו מאזן וגם למנהיגים של פתח. הבעיה לא בעם הפסלטיני. דוויק הוא איש פוליטי ולא סייען טרור".