הזיתים כבר בפנים: ג'בטה ביתית
אף אחד לא יכול לעמוד בריח המשכר של לחם טרי שזה עתה יצא מהתנור. תומר כבירי מציע לכם ג'בטה ביתית שקל להכין עם תוספת זיתים שמחכים בפנים
ג'בטה עם זיתים
מתכון של שף-קונדיטור תומר כבירי, ראש מגמת פטיסרי בבישולים - בית הספר הגבוה לקולינריה.
עוד בערוץ האוכל:
המרכיבים:
290 מ"ל מים קרים
450 גרם קמח שטיבל 2
9 גרם שמרים לחים
9 גרם מלח
50 גרם זיתי קלמטה או טאסוס
אופן ההכנה:
- מניחים בקערת המיקסר את כל המרכיבים בסדר הבא: מים, שמרים, קמח, זיתים ומלח. מערבלים עם וו הלישה כ-5 דקות במהירות נמוכה ולאחר 5 דקות מגבירים למהירות בינונית ולשים 10 דקות נוספות.
- מניחים לבצק תפוח בקערה מכוסה למשך כ-45 דקות עד להכפלת נפחו.
- מוציאים את האויר מהבצק, ומעצבים לצורת כדור, ומתפיחים שוב כ-45 דקות.
- מוציאים את האויר בפעם השנייה, וחותכים את הבצק למשולשים.
- מסדרים את המשולשים על מגש עם נייר אפייה ואופים בחום של 220 מעלות למשך כ-15-20 דקות.
צילום: יהונתן צור
צילום: יהונתן צור
מומלצים