וריח המלוח על הדייניש: שבלול גבינת עיזים
דייניש או שאוהבים או שאוהבים מאד. תומר כבירי עושה לו כבוד ומכין גרסה כיפית, מלוחה ולא שגרתית של השבלול הדני: מילוי גבינת עיזים, פלפלים ובצל ירוק
עוד בערוץ האוכל:
ניחוח הולנדי: לחמניות גאודה וקימל
המרכיבים:
לבצק:
112 מ"ל חלב
55 גרם סוכר
20 גרם שמרים לחים
1 ביצה L
375 גרם קמח
6 גרם מלח
150 גרם חמאה רכה
למילוי:
גבינת עיזים, פרוסה לפרוסות דקות
פלפל אדום, חתוך לקוביות
בצל ירוק, קצוץ
אופן ההכנה:
- לשים את כל המרכיבים פרט לחמאה במהירות נמוכה למשך 5 דקות. מגבירים למהירות בינונית ולשים 5 דקות נוספות. מוסיפים את החמאה הרכה ולשים במשך 10 דקות במהירות נמוכה עד שהחמאה נטמעת בבצק לחלוטין.
- מניחים את הבצק בתוך קופסת פלסטיק, מכסים ומקררים למשך 4-5 שעות לפחות.
- מרדדים את הבצק למלבן ומפזרים עליו את הגבינה, הפלפל והבצל הירוק.
- מגלגלים לרולדה ומקררים כחצי שעה עד שעה.
- פורסים את הרולדה לפרוסות בעובי 2 ס"מ ומניחים אותן על מגש עם נייר אפייה. מתפיחים כשעה.
- אופים למשך 15-20 דקות בטמפ' של 170 מעלות.
שף קונדיטור תומר כבירי הוא ראש מגמת פטיסרי בבישולים - בית הספר הגבוה לקולינריה.
צילום: יהונתן צור
צילום: יהונתן צור
מומלצים