"במקום ברכבת, חיילים תופסים מקום באוטובוס"
בין עשרות למאות חיילים שילמו על כרטיס, ההסעות המיוחדות נסעו חצי ריקות והאיחור הממוצע לבסיס עמד על חצי שעה - כך נראה היום הראשון לשינוי ברכבת. בצבא אומרים שבשבועות הקרובים לא יוענשו מאחרים, ההורים מבטיחים: "לא נשתוק"
החל מאתמול לא הורשו חיילים לנסוע בחינם בקווי רכבת ישראל שמצפון לתל אביב בימי ראשון בין השעות 6:00 ל-9:00. מהלך זה צפוי לחסוך לצה"ל כ-25 מיליון שקל בשנה. את הרכבות החליפו 300 אוטובוסים שאמורים היו להביא את החיילים למחוז חפצם, אך כאמור, חיילים שידם או יד הוריהם משגת העדיפו בכל זאת לשלם ולנסוע ברכבת.
רכבת ישראל וחיילי צה"ל - כתבות נוספות ב-ynet:
- משרד התחבורה: אין שום בעיה לחיילים
- ח"כים על הסדר הרכבת: חיילים ישלמו על כדורים
- חיילים משלמים ברכבת: "יש חיילים סוג ב' וסוג א'"
- חיילים ישלמו ברכבת: "לא נעניש מאחרים לבסיס"
- הנוסעים יצטרפו למחאת החיילים? "נקום בשבילם"
"יצאנו מכפר סבא ב-8:00 בבוקר. היינו שמונה חיילים באוטובוס וכל אחד תפס לו ספסל ונמרח", סיפרה חיילת שירדה בקריה. "אני בספק אם יאפשרו את המותרות האלו בימי ראשון הבאים, אבל כל עוד אפשר לגנוב עוד חצי שעת שינה אז למה לא?".
בצה"ל ציינו כי האפשרות לאחר מבלי להיענש תימשך בתקופת הפיילוט של השבועות הקרובים, ומבדיקה עלה כי האיחור הממוצע לבסיסים עמד על כמחצית השעה. מ"כ שמשרת בבית הספר למקצועות החי"ר בדרום ומתגורר בחיפה, יצא לבאר שבע מתחנה מרכזית המפרץ דרך כביש 6, וסיפר: "לקח אמנם זמן להתחבר לכביש המהיר, אבל השאלה האמיתית תהיה איך אפשר יהיה להתיישר בעוד חודש או חודשיים, כשאוטובוס ייתקע בפקק לא צפוי בנתיבי איילון. מעניין אם גם אז תהיה התחשבות באיחורים של חיילים".
חייל אחר הצביע על הצד המגוחך במהלך: "הנוהל הזה הוא שטותי, כי במקום ברכבת, עכשיו החיילים תופסים מקומות של אזרחים באוטובוסים. זה לא חוסך כלום לאף אחד. אז מה עשינו פה?".
כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:
- חורף אמיתי: הפסקות חשמל והצפה בכביש 90
- קלינטון ופרס ישתתפו ב"ועידת שלום" בפייסבוק
- "נבדוק קבלת יאיר לפיד ללימודי דוקטורט"
- קמפיין בליכוד: "הצבעת נתניהו - הרסת את מגרון"
מירית מנהריה היא אם לשני חיילים, בן ובת. שניהם הגיעו ב-6:00 לאוטובוסים המיוחדים שהוקצו לחיילים מנהריה עד תל אביב,
ומשם המשיכו באוטובוסים שהעמידה הרכבת – הבן לאשקלון והבת לתל השומר. "זאת חוצפה, כי עד עכשיו הבן שלי היה נוסע ישירות מנהריה לאשקלון", אמרה מירית.
"עלינו לישראל מצרפת לפני שלוש שנים במיוחד כדי שהילדים יעשו כאן צבא, ועכשיו הם צריכים לקום מוקדם ולבזבז חצי יום רק על נסיעה לבסיס. הם שאלו אותי בבוקר 'בשביל מה אנחנו צריכים את הטרטור הזה? איזו באסה'. הם נראו ממש מבואסים. הילדים האלה נותנים את החיים שלהם למדינה, ובמקום לצ'פר אותם בעניין קטן כמו נסיעות, המדינה נותנת כסף דווקא למגזרים שלא משתתפים בנטל".
גם נורית רויטמן מהוד השרון היא אם לחייל ולחיילת. אתמול בבוקר היא עמדה בתחנת הרכבת בעיר עם שלטים שהכינה בבית והפגינה נגד שלילת ההטבה לחיילים בימי ראשון בבוקר. "עמדתי מול התחנה וראיתי את העצב בעיניים של החיילים שעלו על האוטובוסים", היא מספרת. "הם עברו לידנו ואמרו לנו תודה. עד עכשיו נראה שאי אפשר לשנות את רוע הגזרה, אבל אנחנו לא נשתוק".