שתף קטע נבחר

 
צילום: AP

האיחוד האירופי הטיל אמברגו נפט על איראן

שנים שאיראן דוהרת לפצצה, והיום סוף סוף הגיע הצעד החריף ביותר נגדה: שרי החוץ של אירופה אישרו את חרם הנפט שבמסגרתו לא ייחתמו חוזים חדשים עם טהרן וחוזים קיימים יוקפאו. בריטניה: "הסנקציות חסרות תקדים ומוכיחות את נחישותנו"

המטרה - להוריד את איראן על הברכיים: שרי החוץ של האיחוד האירופי אישרו בצהריים (יום ב') בבריסל את חרם הנפט על איראן, במסגרת סנקציות כלכליות חדשות נגדה על רקע תוכנית הגרעין. עד היום נמנע האיחוד האירופי מחרם כללי על הנפט האיראני, והצעד שלו כעת דרמטי במיוחד. בנוסף אישרו שרי האיחוד הקפאת נכסים של הבנק המרכזי האיראני.

 

צפו בדבריהם של שרי החוץ האירופים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

עוד חדשות מהעולם הגדול:

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

דיפלומטים אמרו כי הסנקציות, שאושרו על-ידי שרי החוץ של 27 מדינות האיחוד האירופי, כוללות אמברגו נפט שבמסגרתו תיאסר חתימה על חוזים חדשים מול איראן לייבוא נפט, וחוזים קיימים איתה יכובדו רק עד יולי השנה. שר החוץ של בריטניה, וויליאם הייג, אמר כי הצעד הוא חלק מ"חבילת סנקציות חסרת תקדים" נגד איראן. "אני חושב שהיא מוכיחה את הנחישות של האיחוד האירופי בעניין הזה", אמר הייג.

 

הסנקציות שעליהן הכריז האיחוד האירופי מצטרפות לסנקציות טריות שעליהן חתם נשיא ארה"ב, ברק אובמה, בערב השנה האזרחית החדשה, ושהמטרה העיקרית בהן תהיה לפגוע במגזר הנפט האיראני. הנפט מהווה 90% מהסחורה שמייצאת איראן לאירופה, ואירופה עצמה היא צרכנית הנפט מספר שתיים של איראן אחרי סין.

 

שרת החוץ הקרואטית ועמיתהּ מצ'כיה בשיבת השרים היום (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
שרת החוץ הקרואטית ועמיתהּ מצ'כיה בשיבת השרים היום(צילום: רויטרס)
 

בדרכה לישיבת השרים בבריסל אמרה שרת החוץ של האיחוד האירופי, קתרין אשטון: "הלחץ בדמות הסנקציות נועד לנסות לוודא שאיראן לוקחת ברצינות את הבקשה שלנו לשבת לשולחן המשא ומתן".

 

יוון והמדינות הדרומיות היקשו

"אנחנו רוצים שהם יחשבו לעצמם 'זה מתחיל להיות מאוד מאוד רציני עכשיו", אמר דיפלומט אירופי ערב ההכרזה על הסנקציות. מדינות המערב מאמינות כי איראן חותרת לפתח נשק גרעיני, אף שטהרן טוענת כי תוכנית הגרעין שלה נועדה למטרות אזרחיות בלבד, בהן ייצור חשמל.

 

נשיא איראן אחמדינג'אד. זה מה שיעצור אותו? (צילום: AFP) (צילום: AFP)
נשיא איראן אחמדינג'אד. זה מה שיעצור אותו?(צילום: AFP)

 

הסנקציות של האיחוד האירופי צפויות להיכנס לתוקף לאט. במהלך שבועות של משא ומתן בין 27 חברות האיחוד האירופי, הפעילו יוון ומדינות אחרות בדרום אירופה לחץ כבד כדי לפרוס את כניסתן של הסנקציות לתוקף על פני תקופה ארוכה יתר,

כדי לצמצם את הנזק הכספי שייגרם להן. יוון תלויה בנפט מאיראן באופן מיוחד - כמעט רבע מהנפט שהיא מייבאת בא מאיראן.

 

המאמצים חסרי התקדים לפגוע בייצוא הנפט של איראן, שאחראית ל-2.6 מיליון חביות הנסחרות בשווקי העולם מדי יום, גרמו להשארת מחירי הנפט בעולם גבוהים. גורמים רשמיים אמרו כי כעת יש מאמץ דיפלומטי להבטיח אספקת נפט מיצרניות אחרות. סעודיה, יצרנית הנפט מספר 1 בעולם, אמרה מוקדם יותר החודש כי היא מוכנה להגדיל את הייצור שלה בשני מיליון חביות ליום.

 

Read this article in English


פורסם לראשונה 23/01/2012 10:41

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שרת החוץ האירופית אשטון. רוצה את איראן ליד השולחן
צילום: EPA
שרי החוץ של דנמרק וקרואטיה בכינוס
צילום: רויטרס
שר החוץ הבריטי ועמיתו מלוקסמבורג
צילום: EPA
אחמדינג'אד. זו כבר לא "סתם עוד סנקציה"
צילום: AFP
מומלצים