אושר: מגדל בבורסה בר"ג ו-2 מגדלים בגבעתיים
הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה אישרה הקמת מגדל בן 50 קומות במתחם הבורסה. בנוסף, אושרה תוכנית להקמת 2 מגדלי משרדים בני כ-27 קומות במתחם כורזין בדרום גבעתיים, מתוך 10 מתוכננים. אזרחים רשאים להגיש התנגדויות לתוכניות
מגדלים חדשים ברמת גן וגבעתיים: הוועדה המחוזית לתכנון ולבניה מחוז תל אביב במשרד הפנים, בראשות הממונה על המחוז גילה אורון, הפקידה היום (א') שתי תוכניות להתנגדויות, האחת לבניית מגדל בן 50 קומות ברמת גן, והשנייה לבניית 2 מגדלי בני 27 קומות במתחם כורוזין שבדרום גבעתיים. לרשות הציבור עומדים 60 יום להגיש התנגדויות לתוכניות.
עוד בערוץ הנדל"ן:
התוכנית ברמת גן (רג/1231/ 3) משתרעת על 11 דונם במתחם הבורסה של רמת גן, בין הרחובות הרקון ותובל. היא כוללת 17,500 מ"ר שטחים עיקריים לתעסוקה, בנוסף ל-30 אלף מ"ר שכבר מאושרים, כך שסך השטחים העיקריים הכלולים בה הם 47 אלף מ"ר.
מתוך שטח זה יוקצו 2,500 מ"ר לצרכי ציבור. משטח זה ייועדו כ-1,000 מ"ר לטובת הקמת מוזיאון ליהלומים, שישתלב במגדל ויחליף את המוזיאון הקיים כיום הפועל בשטח קטן יותר. כן הוקצו 2,000 מ"ר למסחר.
התכנית מאפשרת שימוש נוסף בחלק מהשטחים לטובת מלונאות וקובעת הוראות לפיתוח כיכר עירונית, מעברים לציבור וגשר להולכי רגל מעל רחוב תובל. את התכנית יזמה חברת רוגובין תדהר אביב פרויקטים 2000 והיא נערכה על ידי האדריכל אמנון שוורץ ממשרד אמאב תכנון.
מתיחת פנים בדרום גבעתיים
התוכנית בגבעתיים, אבן השוהם, חלה על שטח של כ-48 אלף מ"ר שטחים עיקריים שהיה בבעלות בזק במתחם כורזין. היא הוכנה במסגרת תוכנית רחבה יותר (גב/ 538) שתכלול בסופה 10 מגדלי משרדים ושנועדה להפוך את מתחם כורזין מאזור תעשייה קלה ומלאכה מיושן ובנוי בצפיפות נמוכה, למתחם משרדים, מסחר ותעסוקה.
ממשרד הפנים נמסר, כי לכל אחד מהמגדלים בתוכנית אבן השוהם, אושרה תוספת של שתי קומות מעבר למכסה שנקבעה עבור כל המתחם, משום שמדובר בפרויקט הראשון המקודם בכל המתחם.
בנוסף ציינו, כי האישור ניתן לאור הפקעות גדולות של כ-40% שמבוצעות במגרש לשטחים פתוחים ודרכים ציבוריות, ומכיוון שהפרויקט כולל פינוי של מגרש סמוך בבעלות הקו-אופ, כמו גם עלויות של בניית מנהרת גישה לחניוני המבנים שתאפשר לחבר בעתיד את מגדלי התעסוקה אל גן ציבורי קיים עם בנייני ציבור כמו צופי גבעתיים.
על פי התוכנית, החנייה במתחם תהיה תת-קרקעית והכניסה לחניונים תעשה דרך מנהרה תת קרקעית שתקשר את רחוב תפוצות ישראל עם דרך אלוף שדה. על פני הקרקע יהיו שטחים ציבוריים פתוחים, שימשיכו את השטח הפתוח שמצפון מערב לתוכנית. התוכנית ממוקמת בצמידות לקו הסגול של הרכבת הקלה, שיעבור בדרך אלוף שדה.
התוכנית הוכנה על ידי מינהל מקרקעי ישראל ועיריית גבעתיים, במסגרת הליך חידוש עירוני של אזור התעשייה. היא תוכננה על ידי האדריכל יחיאל קומט והוגשה על ידי בעלי הקרקע, חברת מצלאווי, ועיריית גבעתיים.
מעיריית גבעתיים נמסר, כי מתחם אבן השוהם אמור להיות הטריגר לחידוש האזור. " "אזור כורזין ואזור הסיטי מהווים את מתחמי העסקים הגדולים האחרונים בעיר", אמר ראש העיר ראובן בן שחר, "פיתוחם וחידושם מהווים בשורה לגבעתיים".