האם הדרקון יגדיל את שיעור הילודה בטייוואן?
המדינה עם שיעור הילודה הנמוך בעולם מקווה כי בשנת הדרקון תשתנה המגמה, והצעירים יחליטו להרחיב את המשפחה. אולם, לצעירים יש תוכניות אחרות. "לא רק שאני לא רוצה ילדים, אפילו אין לי כוונה להתחתן. משפחה תהווה עליי נטל"
כל מדינה והאיומים הדמוגרפיים שלה: ראש ממשלת טייוואן, מא-יינג ג'יו, אמר לאחרונה כי שיעור הילודה הנמוך במדינה הוא "איום לאומי רציני", ואף הזהיר שהמגמה הנוכחית יכולה להוביל להכחדת עמו, כך דיווח היום (יום ב') העיתון הבריטי "גרדיאן". אחרי שניסו פתרונות יצירתיים כגון שירותי שדכנות ציבוריים, "בייבי בונוסים" בסכום של עד 150 אלף דולר לכל ילד מתחת לגיל חמש, בדיקות פוריות ללא תשלום, ייעוץ חינם להורים, והארכת חופשת הלידה לשלוש שנים, עיני הרשויות בטיוואן נשואות לדרקון המים.
עוד כתבות מהעולם הגדול:
- סעודיה משיבה את פקחיה
השבוע החלה שנת הדרקון, הנחשבת לפי האסטרולוגיה הסינית לשנת לידה מבוקשת במיוחד, והאסייתים מצפים לעלייה חדה בקצב הילודה שיגאל את האוכלוסייה מהזדקנות. ב-1951 ילדו נשים טייוואניות בממוצע שבעה ילדים במהלך חייהן, אך ב-2010, הן ילדו בממוצע פחות מילד אחד.
האי הטייוואני אמנם נמצא במצב המדאיג ביותר עם שיעור ילודה של 0.89 ילדים לאשה, אך טייוואן לא לבד. שיעורי הילודה במדינות אסיה צנחו בעשור האחרון, מגמה שלפי מחקרים משקפת את רצון הצעירים להשקיע בקריירה ובחיי נוחות על חשבון הקמת משפחה. מבחינה זו, טייוואן אינה מייצגת את המתרחש בסין היבשתית, שם מביאים תושבי המדינה בממוצע 1.7 ילדים למשפחה, למרות מדיניות "ילד אחד" הרשמית.
"שיעור הילודה הנמוך בטייוואן הוא בהחלט בעיה גדולה, אבל לא רק שאני לא רוצה ילדים, אפילו אין לי כוונה להתחתן", אמר סין לין, רופא טייוואני בן 24.
"אני מעדיף יותר חופש רגשי, ומאמין שמשפחה תהווה עליי נטל". הוא מספר שבת זוגו שמחה עם הבחירה, ואפילו הוריו מכבדים את החלטתו.
כעת, מנהיגי המדינה מקווים לשלב תמריצים כספיים עם כוחה של המסורת העממית. בשנת 2000, שהייתה שנת הדרקון האחרונה, גדל שיעור הילודה באי מ-1.5 ל-1.7 ילדים. סקר שנערך בהונג קונג לאחרונה הראה ש-70 אחוזים מהזוגות היו רוצים שילדים ייוולדו בשנת הדרקון. גם הצעירים בדרום קוריאה, וייטנאם, וסין הפגינו התלהבות דומה לגבי הרצון להרחיב את המשפחה דווקא בשנה הזאת.