שתף קטע נבחר

 

נדחה פינוי המאהל בירושלים: "אוויר לנשימה"

השופט קיבל את עתירת מחוסרי הדיור בגן סאקר, והם לא יפונו עד לתחילת מרס: "הם מבקשים להמשיך לשהות בתנאים קשים אלה על פני פינוים - כאשר למעשה אין להם לאן להתפנות". עובד עירייה שמתגורר במאהל עם אשתו וילדיו: יום חג עבורנו

עוד חודש וחצי בקור הירושלמי: בית-המשפט המחוזי בירושלים קבע אמש (ב') כי מחוסרי הדיור בגן סאקר לא יפונו עד לדיון נוסף שייערך בעניינם בתחילת מרס. בתשובה לעתירה שהגישו 11 מדרי המאהל נגד צו הפינוי של עיריית ירושלים, הוציא השופט ד"ר יגאל מרזל צו ביניים זמני, המונע את הפינוי. אם חד הורית שמתגוררת במאהל בירושלים כינתה את ההחלטה "ניצחון", אך הזכירה: "אין לנו לאן ללכת, אני מצפה שמשרד השיכון ידאג לנו לפתרון קבע".

 

מחאת האוהלים, כותרות אחרונות

פונה מאהל התקווה בת"א: "יחס כמו למחבלים"

בלי אוהל: דפני ליף והחברים שוב ליד רוטשילד

דפני ליף שוב פונתה מהדירה: "להוציא אוהל?"

 

עתירת יושבי המאהל, בשיתוף עמותת "סינגור קהילתי" והתנועה למלחמה בעוני "הלב", הוגשה לבית המשפט המחוזי בירושלים, בשבתו כבית משפט לעניינים מנהלים. השופט מרזל כתב בהחלטתו כי "אין חולק שהעותרים לא מצויים במקום מבחירה ואין חולק שלא מדובר במחאה גרידא, אלא בעותרים הטוענים להיעדר פתרון דיור כלשהו עבורם בעת הזו. מטעם זה הם מבקשים את המשך השהות בתנאים קשים אלה על פני פינוים - כאשר למעשה אין להם לאן להתפנות".

 

נשארים, למרות התנאים הקשים. במאהל הירושלמי (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
נשארים, למרות התנאים הקשים. במאהל הירושלמי(צילום: גיל יוחנן)

 

לצד צו הפינוי שהוצא על ידי העירייה במהלך דצמבר, התקיימו בחודשים האחרונים שיחות בין מחוסרי הדיור לעיריית ירושלים. בחודש שעבר הציעה העירייה מתווה, לפיו כל משפחה שתתפנה מרצון מהמאהל תקבל מענקים חד-פעמיים לשכירת דירות לחודשי החורף וסיוע מסטודנטים מהאוניברסיטה העברית במציאת דירה, והעירייה תנסה לקדם פתרון קבע.

 

השופט מרזל קיבל בדיון את טענת מחוסרי הדיור לפיה פרק הזמן שניתן להם למציאת דירה קצר מדי: "מתעוררת השאלה אם לאחר שהוצע לעותרים פתרון לפני מספר ימים, מוצדק לפנותם תוך פרק זמן כה קצר מהמאהל ובטרם עלה בידם לממש את הפתרון שהוצע להם".

 

קרן ועקנין במאהל. "אין לנו לאן ללכת" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
קרן ועקנין במאהל. "אין לנו לאן ללכת"(צילום: גיל יוחנן)

 

קרן ועקנין (35), אם חד הורית לילד שמתגוררת במאהל מאז יולי, אמרה ל-ynet כי החלטת השופט היא "ניצחון". לדבריה, "הסיוע בשכר דירה לחצי שנה לא פותר את הבעיות שלנו. בינתיים נישאר במאהל כי אין לנו לאן ללכת, אבל אני מצפה שמשרד השיכון ידאג לפתרון קבע".

 

"מהרחוב אי אפשר לפנות אנשים"

שרון בן דוד (39), עובד באגף התברואה בעיריית ירושלים, מתגורר במאהל עם אשתו ושני ילדיהם. "קיבלנו אוויר לנשימה, זה יום חג עבורנו, אבל אנחנו חוגגים אותו בתנאים קשים בגן סאקר", אמר בן דוד, בערב שבו הטמפרטורות בבירה הגיעו לשש מעלות בלבד. "הפתרונות שהוצעו לנו עד כה לא מספיקים ובית המשפט קיבל את עמדתנו שמהרחוב אי אפשר לפנות אנשים".

 

רוב מחוסרי הדיור המתגוררים במאהל לא עומדים בקריטריונים לסיוע בשכר דירה הניתן במסגרת חוק הדיור הציבורי. בשנה האחרונה ספג מערך הדיור הציבורי ביקורת קשה מצד ארגונים חברתיים על הקריטריונים הנהוגים בו ועל מספר הזכאים הרב שממתין לדירה.

 

מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: "ללא כל קשר לדיון בבית המשפט, העירייה ממשיכה להעמיד לרשות דיירי המאהל את מתווה הסיוע הייחודי ותמשיך להעמיד את המשאבים העירוניים לסיוע לדיירים למימוש ההסדר. בעירייה מקווים כי דרי המאהל יצליחו בימים הקרובים לממש את ההסדר ולחתום על חוזה לשכירת דירה ולהתפנות מהמאהל. העירייה תמשיך לסייע למשפחות בליווי, הכוונה, סיוע בהעברת ציוד ואחסונו וכן בכל סיוע נוסף שיידרש".


פורסם לראשונה 23/01/2012 23:15

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מאהל גן סאקר. העתירה התקבלה
צילום: גיל יוחנן
מומלצים