הבעת אמון: האוצר גייס 1.5 מיליארד דולר בחו"ל
הביקושים בהנפקת האג"ח ל-10.5 שנים הסתכמו בכ- 5.8 מיליארד דולר, קרוב לפי 4 מהסכום שהונפק בסופו של דבר. בתקופה של משבר חובות באירופה והורדות דירוג ברחבי העולם, האג"ח של ממשלת ישראל נחשבות לאטרקטיביות בעולם
אמש הושלמה בניו-יורק הנפקה מוצלחת של אג"ח דולרי לממשלת ישראל. האיגרת הונפקה לטווח של 10.5 שנים, בהיקף של 1.5 מיליארד דולר, בתשואה לפדיון של 4.115%, המגלמת מרווח של 205 נקודות בסיס מעל לריבית ממשלת ארה"ב ל-10 שנים. כוונת האוצר לצאת להנפקה זו נחשפה ב"כלכליסט".
משרד האוצר ניצל את תשואות האג"ח הנמוכות של ממשלת ארה"ב ל-10 שנים כדי לנעול לעצמו עלות גיוס נמוכה לטווח ארוך. מעבר לכך, בתקופה של משבר חובות באירופה והורדות דירוג ברחבי העולם, האג"ח של ממשלת ישראל נחשבות לאטרקטיביות בעיני משקיעים מכל העולם.
שר האוצר, יובל שטייניץ, אמר כי "הגיוס המוצלח עם הריבית הנמוכה אי פעם בהנפקה דולרית וביקוש גבוה של כ-פי 4, בולט במיוחד על רקע משבר החובות באירופה ומהווה הבעת אמון ברורה בכלכלת ישראל".
ההנפקה נוהלה על ידי החשבת הכללית במשרד האוצר, רו"ח מיכל עבאדי-בויאנג'ו, סגנה ערן היימר ונציגת משרד האוצר בארה"ב, סיגלית סייג, אשר הביאו לסגירת העסקה המוצלחת, שבוצעה באמצעות החתמים ברקליס, גולדמן זאקס, UBS.
הביקושים בהנפקה, הסתכמו בכ-5.8 מיליארד דולר, קרוב לפי 4 מהסכום שהונפק. התכנון הראשוני של החשבת הכללית היה לגייס סכום של מיליארד דולר, אולם לאור הביקושים הערים והמחיר האטרקטיבי, הוחלט להרחיב את גודל ההנפקה ל-1.5 מיליארד דולר.
זו ההנפקה הראשונה במטבע דולרי מאז שנת 2009 והינה ההנפקה התשיעית במספר במטבע זה. ההנפקה המוצלחת, מהווה נקודת ייחוס לתמחור הסיכון של המשק הישראלי ומאופיינת בעלות הגיוס הנמוכה ביותר ששילמה מדינת ישראל בהנפקה דולרית.
גופים זרים הביעו התעניינות גבוהה, ובעיקר הפתיע לטובה הביקוש ממדינות אירופה. המכרז נסגר כאשר כ-87% מההנפקה הוקצו למשקיעים זרים והיתר למשקיעים ישראליים. הביקושים התקבלו מ-307 משקיעים הפרוסים בכ-22 מדינות, בינהן: ארה"ב, בריטניה, איטליה, גרמניה, שוויץ, ספרד, פורטוגל, הולנד, לוכסמבורג, בלגיה, אוסטריה ועוד.
החשבת הכללית במשרד האוצר, רו"ח מיכל עבאדי-בויאנג'ו, אמרה כי "הביקושים הגבוהים שהוזרמו מצד גופים זרים לאג"ח של ממשלת ישראל מלמדים על האטרקטיביות של המשק הישראלי בעיני המשקיעים ועל הנגישות הגבוהה של ממשלת ישראל לשווקי ההון הבינלאומיים".