לוב: מעוז קדאפי התקומם והתנתק מטריפולי
העיר באני וליד, שהחזיקה מעמד נגד המורדים כמעט עד סוף ההתקוממות נגד קדאפי, הכריזה על כינון ממשלה מקומית. בניגוד לדיווחים, העומדים בראשה הכחישו כי הם עדיין נאמנים לקדאפי. גורם בחיל האוויר: מזיזים לשם מטוסי קרב
ראשי העיר הודיעו כי הם מקימים ממשלה מקומית משלהם ודחו כל ניסיון להתערבות מצד טריפולי. ההשתלטות על העיר מעלה לפני השטח את חשש המערב כי מועצת המעבר הזמנית, הגוף השולט בלוב מאז נפילת קדאפי, לא תצליח לבסס את שלטונה, לפרוק את המיליציות מנשקן ולהבטיח את משלוחי הנפט.
דיווחים שונים טענו כי המתקוממים הם מנאמני קדאפי, אך כתב רויטרס לא ראה עדות לדגלי המשטר הישן בעיר, בניגוד לדברי עדי ראייה. כמו כן לא ראה הכתב ראיות לתפקוד של כוחות טריפולי בעיר. כ-200 מאנשי העיר פיזרו את המועצה הצבאית שמינה הממשל המרכזי ומינו מועצה משלהם.
הבסיס של סייף אל-איסלאם
דיווחים אתמול מהעיר המורדת תיארו התקפה חמושה על אנשי כוחות הביטחון של טריפולי, שאילצה אותם לסגת. גורם בחיל האוויר הלובי אמר כי מטוסי קרב יועברו לאזור באני וליד, אך עדיין לא ברור מה תבחר טריפולי לעשות, ולמה היא בכלל מסוגלת.
במהלך ההתקוממות האלימה בלוב, שנמשכה תשעה חודשים, הייתה באני וליד שבצפון מערב המדינה מוקד לתומכי המשטר הישן. המורדים ניסו לכבוש אותה שוב ושוב, ולבסוף נכנסו לעיר לאחר משא ומתן עם ראשיה, כשמפלת קדאפי כבר לא הוטלה בספק. מאוחר יותר התברר כי בנו של הרודן, סייף אל-איסלאם קדאפי, השתמש בעיר כבסיס.
ההתקוממות הנוכחית בבאני וליד היא רק חלק מהתמונה העגומה הכללית של השלטון החדש בלוב.
באחד מביטויי הזעם העממי הקשים מאז הדחת קדאפי, הסתער השבוע המון על משרדי המועצה הזמנית בבנגזי, בתביעה שהממשלה תתפטר. המועצה זכתה להכרת מעצמות המערב כגוף השולט במדינה אך לובים רבים מותחים עליה ביקורת ומאשימים כי יותר מדי מחבריה קשורים למשטר הישן והשנוא.
ראש הממשלה הזמני, מוסטפה עבד אל-ג'ליל, ביקש מהאזרחים להראות הבנה. "האנשים לא נתנו לממשלה די זמן ולממשלה אין די כסף. אולי יש עיכובים, אבל הממשלה עובדת רק חודשיים. תנו להם הזדמנות, לפחות עוד חודשיים".