שתף קטע נבחר
 

ביקורת: מסך המחשב של LG

מסך המחשב של LG מגיע עם פאנל IPS, תאורת LED אחורית ורזולוציית Full HD. מחירו הנוח, יכול להפוך אותו לאלטרנטיבה טובה למסכים הפשוטים יותר, אך הוא לא מיועד לאנשי המקצוע אלא בעיקר למשתמשים מתקדמים

הרוב המוחלט של מסכי המחשב הזולים, נמכר כיום עם פאנל LCD מסוג TN. באותו הפאנל, חבויים הגבישים דרכם עובר האור מהמנורות בגב המסך היישר אל הצופה. אותם גבישים הם שקובעים את מספר הגוונים בתמונה, מרחב זויות הצפיה במסך וגם מהירות התגובה של הפיקסלים. כאמור, פאנל ה-TN מככב במסכים אותם נמצא במסגרת התקציב הנוח יותר, אך יש לזה כמובן גם מחיר בדמות זוית תמונה מוגבלת יחסית וטווח גוונים צר יותר בהשוואה למסכים יקרים. על ההבדלים בין הפאנלים השונים, תוכלו לקרוא במדריך על מבנה מסכי LCD.

 

עוד ב-dtown:

 

באופן מסורתי, מסכים עם פאנל LCD איכותי יותר, מסוג IPS או PVA, הוצעו במחיר כפול ואף יותר מזה של מסך TN אך גם זה משתנה עם הזמן, וכעת ניתן להשיג אותם במחירים נוחים בהרבה. אלו לאו דווקא דגמי מסכים שמיועדים לגרפיקאי המקצוען, אלא למשתמשים מתקדמים שרוצים לערוך תמונות תוך שהמסך מסוגל להציג את התוצר כשהוא קרוב לתמונה המקורית, כולל "הגוון הספציפי הזה בין צהוב לכתום" שהם מחפשים. זאת תוך כדי שהם נהנים מזוית צפיה טובה מאוד – פרמטר שהינו חשוב כאשר עובדים עם מסך רחב.

 

כאמור, דגם ה- IPS 236 של LG, מציע מחיר אטרקטיבי יחסית לדגמי העבר של פחות מ- 1,300 שקל והוא מגיע גם עם תאורה אחורית מסוג LED.

 

 

 (צילום: dtown.co.il) (צילום: dtown.co.il)
(צילום: dtown.co.il)

 

עיצוב נעים

בהתאם לרוח העיצובית ששורה על LG בשנה האחרונה, גם מסך זה מעודן במראהו. המסך בעל מסגרת שחורה מבריקה, בעלת קצה תחתון שקוף שמכיל גם נורת הפעלה ולחצני מגע ממעל. בדרך כלל, מסכים עם פאנל IPS מוכוונים בעיקר לשוק המקצועי, ושם העיצוב הינו הרבה יותר ענייני ומרובע. במקרה שלנון, LG עיגלה את הפינות לטובת "נעים בעין" לצרכנים.

 

המסך נכלל בקטגוריית ה"דק" בזכות נורות הלד הקטנטנטות בתוך גופו בהן נעשה שימוש.עם זאת, ל-LG יש מסכים דקיקים יותר. רגל המסך עשויה חומר פלסטי שקוף בגוון ברונזה והיא ניצבת על משטח עגול.עם זאת, לצערם של המשתמשים, אפשרויות הכיוונון הינן בסיסיות מאוד וכוללות רק אפשרות לשינוי זוית מול המשתמש (Tilt) שגם היא מוגבלת למדי (5 מעלות קדימה ו- 15 מעלות לאחור).

 

חיבורים

כניסות המסך כוללות את VGA הותיקה, DVI וגם HDMI, כך שהענין מכוסה היטב, יש גם יציאת אודיו לאוזניות, במקרה בו האודיו מגיע דרך כבל ה- HDMI. מאחור, ניתן לראות גם שקע למנעול קניגסטון, לאיבטוח המסך לשולחן, למשל.

 

אל תפריטי המסך (שניתנים להצגה בשפות רבות, אך ללא עברית), מגיעים לאחר נגיעה באחד מלחצני המגע ולאחר מכן בחירה באופציה הרצויה. גרפיקת התפריטים פשוטה להבנה והכיתוב שמצביע על תפקיד כל לחצן, מוצג גם הוא על המסך עצמו ולא מוטבע באותיות קטנות על המסגרת. כלומר, לא צריך עיני נץ בכדי להבין תפקידו של כל לחצן ולנווט בתפריטים.

 

בתפריט התמונה אפשר לשנות פרמטרים כמו בהירות, ניגודיות וחדות, טמפרטורת צבע על פי מצבים קבועים מראש (חם, קר וכולי) או לפי צבעי יסוד RGB, אפשר לשנות גם את ערך הגאמא (פירוט בגוונים הכהים בתמונה). מי שמחפש אפשרויות שליטה מדויקות יותר על הצבע, ימצא אותם במסכים יקרים יותר, המתאימים יותר לעבודת גרפיקאים למשל.

 

משתמשים שאינם רוצים להסתבך, יבחרו באחד ממצבי התמונה המוגדרים מראש, כמו Movie, Photo או TEXT המאפשר לעבוד לאורך זמן בנוחות גדולה יותר עבור העיניים.

 

 (צילום: dtown.co.il) (צילום: dtown.co.il)
(צילום: dtown.co.il)

 

איכות תמונה

כמובטח, זויות הצפיה מרשימות מאוד ביחס למקובל במסכי TN. הצבעים שומרים על מראה אחיד גם במבט מהצד, ורק בזוית קיצונית יחסית התמונה מתחילה להחשיך, גם בזויות האנכיות המצב טוב מאוד ומי שמתרגל לזויות של מסך מבוסס IPS, יתקשה לחזור חזרה למסך רגיל. ציפוי המסך הקדמי הינו מסוג מט, מה שמוסיף לו נקודות זכות בסעיף התמודדות עם השתקפויות, באופן הרבה יותר טוב מאשר מסכים מבריקים בגימורם.

 

במצבי ברירת המחדל התמונה בוהקת – בהירה מדי לעין, אפילו מכאיבה ויש להוריד מערך הבהירות באופן ניכר. גוון הצבעים הכללי נוטה לכיוון הכחלחל "קר", כך שאם זה אינו לטעמכם, יש לכוון את טמפרטורת הצבע לכיוון החם (צהבהב) יותר. גם משחק עם ערך הגאמא בתפריט יכול לעזור בהורדת הגוון הכחול המודגש.  מתי טווח הגוונים הרחב של המסך יכול לבוא לעזר? למשל, אם אתם מעצבי אתרים שרוצים "לחבר את צבע כחול המסגרת עם הלבן של הרקע דרך עשרה גווני ביניים של תכלת", מצד שני, סביר להניח כי חלק גדול מגולשי האתר שעיצבתם, לא יצליחו לראות את כל גווני הביניים כי יש להם מסך עם פאנל TN.

 

ניגודיות התמונה משביעה רצון ביחס למסך מחשב. גווני הביניים בין שחור ללבן הוצגו באופן נאות, כמו כן, רזולוציית ה- IPS236V עומדת על 1920X1080p, כך שסרטי "Full HD" ביחס תמונה 16:9 תופסים את כל שטח המסך. הפרטים בסצינות חשוכות בסרט "האביר האפל" הוצגו בצורה טובה, אם כי השחור קיבל גוון סגול במבט מהצד. מצב sRGB נתן את התמונה עם הצבעים העזים והרוווים ביותר וגם התמונה הניגודית ביותר והיה מהנה יותר לטעמנו בעת צפיה בסרטים.

 

בדוגמה שקיבלנו לסקירה, לא ניצפו זליגות אור בולטות מהפינות או נקודות אחרות במסך והתמונה היתה אחידה למדי בעוצמת התאורה לשטח המסך.

 

בפרמטר אחד, יש לפאנל ה- IPS נחיתות ביחס ל- TN, זהו זמן התגובה הנמוך מעט יותר, בבחינה מדוקדקת, ניתן להבחין במריחה קטנטונת שעלולה להפריע לגיימרים מושבעים, אבל, על פי נסיוני, עבור הרוב הגדול של השימושים והמשתמשים, זה לא יהיה ממש מורגש.

 

סיכום

בסופו של יום, אם נתחיל בסעיף ה"נגד", נציין אפשרויות מוגבלות לכיוון פיזי של המסך ותמונה שדורשת כיול (קל, עבור מי שמסתפק רק בהתאמת עוצמת הבהירות לעין, או מתקדם עבור מי שמבקש לקבל דיוק גדול יותר בצבעים). אבל, מי שמבקש לקבל יותר איכות בתמונה תמורת כמה מאות שקלים בודדים ביחס למסך הממוצע, יקבל צבעים חיים ורוויים לעין. כאמור, זה לא מסך מושלם עבור אנשי מקצוע (שיהיו מוכנים גם לשלם הרבה יותר תמורת כלי מקצועי), אבל, למשתמש המתקדם, הוא יוכל לבוא לעזר במספר דרכים ויהפוך את השימוש במסך לססגוני יותר.

 

מפרט

גודל: 23", כניסות: DVI+VGA+HDMI, יציאת אוזניות

רזולוציה: 1,920X1,080

טווח צבעים: 16.7 מיליון

זמן תגובה: 5ms

זויות צפיה: 178 מעלות.

צריכת חשמל: 36 וואט

מחיר ממוצע: 1,260 ש"ח

אחריות: 3 שנים של חברת ח.י. 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא למקצוענים, כן למתקדמים
צילום: dtown.co.il
מומלצים