שנה אחרי: זוכה נושך הפעיל הפרו-ישראלי בלונדון
מוחמד עבד אל-כרים נשך את דין גולד במהלך קטטה שפרצה באירוע פרו-פלסטיני לפני שנה. הוא טען כי פעל מהגנה עצמית, והשופט קבע שהעמדות הפוליטיות של עדי התביעה השפיעו על איך שפירשו את האירוע. גולד ל-ynet: "מזועזע מההחלטה"
בית משפט בלונדון זיכה אמש (יום ג') דוקטורנט מוסלמי שהודה כי נשך פעיל פרו-ישראלי במהלך קטטה באוניברסיטת SOAS (בית הספר ללימודים אוריינטלים ואפריקנים) בבירת בריטניה לפני כמעט שנה. העיתון "ג'ואיש כרוניקל" דיווח כי השופט הסביר כי לא ניתן לקבוע שהוא לא פעל מתוך הגנה עצמית כפי שטען.
התקרית אירעה ב-20 במרס 2011. קבוצת פעילים פרו-ישראלים מארגון Stand With Us, ביניהם האזרח הישראלי-בריטי דין גולד, הגיעה לאוניברסיטה, בה התקיים אירוע פרו-פלסטיני במסגרת "שבוע האפרטהייד"', על מנת לחלק כרזות ודפי מידע.
אחד הנוכחים ניגש אל הקבוצה והשמיע התבטאויות אנטישמיות כגון "אתם היהודים הלכתם לתאי הגזים כמו פחדנים" ו"הדבר הכי טוב שקרה בגרמניה אלו תאי הגזים". גולד שאל אם הוא יכול לצלם את האיש, והוא הסכים. אלא שמוחמד עבד אל-כרים, שנכח במקום, לא אהב את הרעיון, ולטענת הפעילים הפרו-ישראלים החל לתקוף את גולד.
במהלך הקטטה שפרצה בין השניים ננשך גולד על-ידי אל-כרים, ונזקק לקבלת טיפול רפואי. שניהם הואשמו בתקיפה, אך האישום נגד גולד בוטל בהמשך. אמש קבע השופט המחוזי ג'יימס הנדרסון כי לא ניתן להפריך את טענתו של אל-כרים, יליד כוויית בן 44 ואב לשניים, העובד כמרצה במשרה חלקית באוניברסיטה, שפעל מהגנה עצמית.
"החלטה מדאיגה ביותר"
השופט הנדרסון דחה את עדויותיהם של עמיתיו של גולד וקבע כי כי הדעות הפוליטיות שלהם השפיעו "על מה שהם ראו ואיך שהם פירשו אותו". אל-כרים, לעומת זאת, היה לדבריו "עקבי ואמין". "אני לא יכול להיות בטוח בכך שמר עבד אל-כרים לא פעל מתוך הגנה עצמית", אמר השופט, "התביעה לא הצליחה להוכיח את זה".
השופט זיכה את האיש גם מעבירה קלה יותר, של גרימת נזק למצלמה של דין. הוא
קבע כי לא ניתן לקבוע כי הנזק למצלמה לא נגרם במהלך עשרת החודשים שבהם הייתה ברשות המשטרה.
גולד מסר ל-ynet כי הוא "מזועזע מהתוצאה של המשפט" והוסיף כי למרות דברים של עדי התביעה והראיות הכוללת סרטון וידאו, בשלב הסיכום ניתן היה לטעות ולחשוב כי השופט הוא "הסנגור של הנאשם".
גילי ברנר, יו"ר StandWithUs בבריטניה, אמרה ל-ynet בעקבות הפסיקה כי "כמי שהייתה נוכחת באירוע ועדה במשפט, זהו יום קשה לי, לדין ולשני החברים הנוספים שהיו עמנו. הססנות השופט והחלטתו לא להרשיע את התוקף למרות עדויות חותכות מדאיגה ביותר, בעיקר נוכח התגברות הסנטימנט האנטי-יהודי והישראלי בבריטניה, ופסיקתו מצביעה על בעיה מהותית במצפן המוסרי של החברה הבריטית".