שתף קטע נבחר

תרמה כליה לבעלה החולה: "לא היססתי לרגע"

כשהתברר שלאיש מקרוביו של וג'יה אבו מוך אין סוג דם זהה לשלו, החליטה אשתו לתרום לו כליה בהליך נדיר שבוצע בישראל כעשר פעמים בלבד. "אני מוכנה לעשות הכל בשבילו", הסבירה. הבעל מבטיח שהיה עושה אותו דבר: "לא מאמין שאני בריא"

זה הכל בשבילך: וג'יה אבו מוך, בן 58 מבקה אל גרבייה, התעורר היום (ד') בבית החולים איכילוב בתל אביב כשבגופו כליה חדשה - שתרמה אשתו פהימי. השניים נותחו בהליך נדיר שבוצע בישראל כעשר פעמים בלבד, מכיוון שלשני בני הזוג סוגי דם שונים.

 

עוד בערוץ החדשות:

חוק טל יוארך, שמיניסטים ישבתו במחאה

הבת שנכלאה 9 שנים באמבטיה תתעמת עם אביה

 

"עברו על בעלי ימים קשים והמצב הבריאותי שלו התחיל להידרדר", סיפרה פהימי, "החלטתי לתרום לו את הכליה שלי כדי שיבריא ויחזור לשגרה. לא היססתי לרגע, הוא בעלי היקר ואבי ילדיי ואני מוכנה לעשות הכל בשבילו. זה עשה לי מצב רוח טוב". ומה וג'יה חושב על זה? "לא כל אשה מוכנה להקריב למען בעלה", אמר בחיוך שכולו הבעת תודה.

 

"עדיין אני לא מאמין שאני בריא", הודה וג'יה, שסבל מאי ספיקת כליות. "כמה שאני אדבר על אשתי, אני לא אוכל לתאר את הקרבתה במילים. לא כל אשה מוכנה להקריב למען בעלה. כמו שהיא תרמה לי והצילה את חיי, גם אני מוכן לעשות הכל כדי להגשים את כל חלומותיה".

 

ד"ר רוני ברוך, נפרולוג יחידת ההשתלות של איכילוב, סיפר כי אלפים מקרוביו של וג'יה נבדקו, אך לאיש מהם לא היה את אותו סוג דם. "לכן", הסביר, "עלתה האפשרות שאשתו תתרום לו את הכליה, למרות שהיא בעלת סוג דם מסוג B והוא O".

 

ותודה ליפן 

"השתלת כליה עם סוג דם שונה כבר נעשתה בארץ לפחות עשר פעמים בעבר", סיפר ד"ר ברוך, "אבל לפני עשרה ימים זו הייתה הפעם הראשונה שבאיכילוב ביצענו ניתוח שכזה. השתלה מסוג זה מצריכה הכנה של שבועיים על ידי סילוק הנוגדנים מדמו של הנתרם כנגד הדם של התורם, שנעשית על ידי סינון דמו.

בנוסף לכך, כשבוע לאחר הניתוח הנתרם צריך לקבל תרופות המדכאות חיסון, כדי למנוע את יצירת הנוגדנים מחדש".

 

השיטה הזאת פותחה לפני כעשור ביפן, מכיוון ששם יש איסור דתי על השתלות איברים מאדם מת. היפנים רצו להעלות את כמות ההתרמות מבני אדם, ופיתחו את השיטה, שבהמשך הגיעה גם לארצות הברית ולאירופה. בבדיקות שנעשו על פני חמש שנים התברר כי אחוזי ההישרדות בשתי השיטות דומים.

 

"כל הטכניקה הזאת דרשה תיאום מרבי של בנק הדם, מתאמת ההשתלות והצוות הרפואי", סיפר ד"ר ברוך. "באופן עקרוני, 30% מהתורמים הפוטנציאלים להשתלות מן החי מתבטלות בגלל סוג דם לא מתאים. לכן אנחנו מקווים שבעזרת הטכניקה הזאת נצליח לסלול את הדרך להעלות את מספר ההשתלות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מצב רוח טוב. פהימי אבו מוך
צילום: חסן שעלאן
וג'יה אבו מוך . "לא כל אשה מוכנה להקריב למען בעלה"
צילום: חסן שעלאן
מומלצים