בכירי לשכת נתניהו פנו ליועמ"ש לפני יותר מחודש
לפני כחודש וחצי התייעצו מזכיר הממשלה, המזכיר הצבאי והדובר עם היועץ המשפטי לשעבר מני מזוז, בנוגע לפרשת ההטרדות לכאורה של נתן אשל. אחר כך פנו ליועץ הנוכחי וינשטיין, ועוד כשבועיים חלפו עד שהחלה הבדיקה בנציבות
פרשת נתן אשל החלה כבר לפני כחודש וחצי: שלושת המתלוננים בפרשה, מזכיר הממשלה צבי האוזר, המזכיר הצבאי יוחנן לוקר וראש אגף ההסברה יועז הנדל, הגיעו ליועץ המשפטי לשעבר מני מזוז כבר אז, על מנת להתייעץ עמו בנוגע למה שנראה להם כהטרדה. מזוז ייעץ להם לפנות ליועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין, עקב חובת הדיווח - הוא סבר שעליהם למסור מידע על התנהלות שנראית על פניו לא ראויה.
כותרות אחרונות מהנעשה בלשכת ראש הממשלה:
הסערה בלשכה: "איך אפשר לנהל כך מדינה?"
קרע בלשכת רה"מ: "הבדיקה עדיין לא הושלמה"
3 בכירים התלוננו על אשל: "התנהגותו מביכה"
לאחר מספר ימים הגיעו השלושה לווינשטיין ומסרו לו את המידע שברשותם. הם אף אמרו בשיחה כי העובדת ככל הנראה לא תשתף פעולה וכי לדעתם בתחילה לפחות יש לאסוף עדויות מעובדים אחרים שיאשרו את המידע, לפיו אשל הטריד את העובדת, ורק לאחר מכן יש לחקור אותה ואת אשל.
וינשטיין התייעץ עם בכירי לשכתו ואף עם פרקליט המדינה משה לדור במשך כשבוע-שבועיים, והקים צוות מיוחד של משנהו לעניינים פליליים, עו"ד רז נזרי ושל המשנה לפרקליט המדינה לתפקידים מיוחדים עו"ד שי ניצן. לאחר התייעצויות רבות החליט היועץ המשפטי לממשלה שלא לפתוח בחקירה פלילית, אלא לפנות לנציבות המדינה שתחל בחקירה משלה.
לפני כשבועיים החל הליך בדיקה בנציבות, ואנשיה החלו לחקור עובדים בלשכה וכן את שלושת המתלוננים, זאת במטרה לגבש ממצאים בפרשה.
בצעד חריג, מודר אגף המשמעת בנציבות מהנעשה, ורק אגף החקירות שבו מעודכן בהליכי הבדיקה ומעביר דיווחים ישירים לווינשטיין ואנשיו.
לאחר ששמעו מספר עדים, הגיעו בנציבות למסקנה ראשונית לפיה אין ממצאים נגד אשל. עם זאת בנציבות ביקשו מהעובדת מספר פעמים למסור גרסתה, אולם זו סרבה לשתף פעולה ואמרה כי אינה רואה צורך להתלונן.
בעקבות זאת הועברו הממצאים לווינשטיין, שממשיך את הבדיקה עם אנשיו. בימים הקרובים צפויים ר', אשל ועובדים נוספים להיחקר בנציבות.