שתף קטע נבחר

ציוצים מצונזרים

טוויטר הודיעה בבלוג שלה כי היא עומדת לערוך שינוי בממשק שיאפשר לה להסתיר ציוצים של גולשים במדינה מסוימת, אם הם לא הולמים את הערכים התרבותיים בה

ממש כמו מדינות דמוקטיות מבוססות, טוויטר מתמודדת עם השאלה: מתי חופש הביטוי פוגע בזכויות אחרות. אמש (ה') הודיעה החברה שבכוונתה להסיר ציוצים של גולשים בתחומי המדינות הדורשות זאת. עד כה, אם טויטר נדרשה להסתיר ציוצים מסוימים, היא נאלצה להסירם לחלוטין מהאתר. השינוי הנוכחי יאפשר לה להשאיר אותם גלויים לגולשים ממדינות אחות.

 

עוד ב-ynet מחשבים:

  

מדוע בכלל להסיר תוכן? בהודעה של טוויטר בבלוג הרשמי נכתב כך, "ככל שאנו ממשיכים לגדול, אנו נכנסים למדינות שתופשות בצורה שונה את ערך חופש הביטוי. בחלק מהמדינות הללו הפער כה גדול, שאנו בכלל לא יכולים להתקיים שם. במדינות אחרות, הראייה דומה, אבל מטעמים של רגישות היסטורית או תרבותית, נסיר תוכן מסוים".

 

בהודעה, טוויטר מציינת שבגרמניה ובצרפת, למשל, חל איסור לפרסם תכנים פרו-נאצים. במדינות אלו, טוויטר תפעל לצנזור תכנים אלו. עם זאת, החברה אינה מתכננת להסיר ציוצים באופן יזום אלא רק היא תתבקש לעשות כך, ותאפשר לגולש לדעת מדוע התוכן הוסתר.

  

כשטוויטר מכריזה על גבול בין תוכן לגיטימי לתוכן פוגעני או אסור, אך כמו תמיד בסוגיות אלו, לא ברור איך אפשר להגדיר מה מותר ומה לא. טוויטר היא זירת דיון פתוחה שהשפיעה במהלך השנה האחרונה באופן מהותי על הפוליטיקה העולמית, בעיקר בכל הקשור בהפיכה במצרים. לכן, קיים חשש טבעי שהמדיניות החדשה, המקלה על צנזור תוכן, תצמצם את תפקידה של טוויטר כפלטפורמה להתארגנות אזרחית.

 

אם כך, מדוע טוויטר הולכת בכיוון הזה? התשובות לכל השאלות היות קשורות איכשהו לכסף. טוויטר רוצה להגדיל את מספר המשתמשים בה ואת רווחיה. כדי להגיע לעוד מדינות, אין לה ברירה אלא להיכנע - או לפחות להשתלב בחוק המקומי.

  

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים