שתף קטע נבחר

שלטים ופאנלים: תלמידים יפגינו נגד חוק טל

במסגרת המחאה נגד הארכת תוקף חוק טל הוחלט בכמה בתי ספר תיכון ברחבי הארץ לקיים דיונים בנושא. חלק מהתלמידים קוראים לעזוב את הכיתות למשך שעה וחצי

תלמידים בפעילות חינוכית במחאה על חוק טל: עשרות תלמידים יזמו פעילות חינוכית, שתתקיים היום (א') בכמה בתי ספר תיכון ברחבי הארץ, במחאה על נכונות הממשלה להאריך את חוק טל.

 

חוק טל - כתבות אחרונות ב-ynet:

אהרונוביץ' נגד נתניהו וחוק טל: חול בעיני הציבור

דגן באוהל: נזכור את מי שיצביע בעד חוק טל

סערת חוק טל: "נתניהו בורח מאחריות"

 

מדובר ביוזמה שנולדה בפייסבוק. בתחילה קראו יוזמי המחאה לחבריהם להשבית את הלימודים למשך כשעתיים וזכו לתגובות אוהדות של מאות תיכוניסטים. עם זאת, בהידברות שקיימו התלמידים עם כמה מנהלי בתי ספר הוחלט לקיים את המחאה במסגרת של פעילות חינוכית, שבה ידונו התלמידים והצוותים החינוכיים בהתנגדות לחוק טל ובדרישה לביטולו.

 

חותמים על עצומה נגד הארכת תוקף חוק טל (צילום: נטעלי גרייבר) (צילום: נטעלי גרייבר)
חותמים על עצומה נגד הארכת תוקף חוק טל(צילום: נטעלי גרייבר)

 

בתיכון "ליד"ה" בירושלים יקיימו התלמידים פאנל בהשתתפות חבר הכנסת משה (מוץ) מטלון ונציגי מועצת העיר. "חוק טל הוא אנטי ציוני ונוגד את השוויוניות. לכן החלטנו לקיים מחאה בבית הספר, כדי שישמעו את קולם של התלמידים וכדי להעלות את המודעות של הנושא בקרב בני הנוער", אמר יותם ברגר, תלמיד כיתה י"ב בבית הספר וממארגני המחאה.

 

לדבריו, המחאה זוכה לתמיכה גם בקרב תלמידי בתי ספר תיכון בתל-אביב, בטבריה, ברמת השרון וגם באשקלון. במסגרת המחאה צפויים התלמידים לעזוב את הכיתות למשך כשעה וחצי ובחלק מהמקרים לקיים דיונים חינוכיים בנושא. עם זאת, ישנם עדיין כמה בתי ספר שבהם התלמידים מאיימים בהשבתה, אך לא ברור אם היא אכן תצא אל הפועל.

 

אליאב אליהו, תלמיד כיתה י"ב מטבריה, טוען כי מדובר בצעד ראשון. בהמשך, הוא אמר, מתכוונים התלמידים לצאת גם לרחובות ולהפגין בדרישה לביטולו של חוק טל. "בהתחלה חשבנו להשבית את הלימודים, אבל ידענו שזה יהיה מהלך חד פעמי שההשפעה הציבורית שלו תהיה קטנה. לכן החלטנו לקיים בבית הספר פעילות הסברה, במטרה להעלות את המודעות ולצבור תמיכה וכוח בקרב התלמידים", הוא אמר. "אנחנו אמורים להתגייס בשנה הבאה וברור לנו שאם לא נפעל עכשיו, בשנים הבאות הבעיה של חוסר השוויוניות רק תלך ותחריף".

 

ערן, תלמיד באחד התיכונים ברמת-גן, הוסיף: "אני וכמה מחבריי הכנו שלטים ועליהם כתוב 'שירות שווה לכולם ושוויון בנטל'. אני מקווה שתלמידים בבית הספר יצטרפו למחאה, כדי שנוכל להשמיע את קול הזעקה שלנו. אנחנו אוטוטו מתגייסים ואנחנו חייבים לדאוג לעתיד שלנו ולעתיד של המדינה".

 

מועצת התלמידים מתנגדת לצעד

גם במועצת התלמידים והנוער הארצית התנגדו למהלך חד צדדי של שביתה וקראו לתלמידים לקדם שיח ציבורי בנושא. ״מועצת התלמידים והנוער הארצית תומכת בשינוי חוק טל ומציאת איזון חדש, כדי להגדיל את השוויון בנטל, אך שביתה איננה הפתרון", אמרה אופק הרניק, יושבת ראש מועצת התלמידים והנוער הארצית. "עלינו לדאוג לקדם את תהליך ההידברות ולמצוא אפיקים אחרים כדי להגיע לפתרון, שכן שביתה היא האופציה האחרונה והקשה ביותר והנפגע העיקרי שלה הוא אנחנו, תלמידי ישראל. עלינו להתנהג כבוגרים, לקדם את השיח הציבורי והשיח מול מקבלי ההחלטות כדי להשיג את היעד העיקרי של כולנו,שוויון, ללא פגיעה בתלמידים".

 

ממשרד החינוך נמסר בתגובה ליוזמת התלמידים: "משטר דמוקרטי מאפשר דרכים לגיטימיות רבות להבעת עמדה ולמחאה, שכל אחד יכול לנקוט אותן. השבתת לימודים על ידי תלמידי תיכון אינה דרך לגיטימית ומהווה תקדים בעייתי לנושאים נוספים".

 

במקביל, שר הביטחון אהוד ברק קרא לגבש חוק חדש שיחליף

 את חוק טל. לדבריו, על החוק החדש להבטיח כי משרתים בצה"ל יזכו לתגמול המאפשר רכישת השכלה גבוהה.

 

לפי הצעת ברק, תיקבע מכסה של 2,000 עד 3,000 "עילויים בתורה", שיוכלו להמשיך בלימודיהם. כל יתר תלמידי הישיבות ישולבו בשירות הצבאי ובהמשך גם במשק. לפי הצעת ברק, יש להאריך את חוק טל רק בשנה, ובמהלכה לגבש את החוק המעודכן. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים