שתף קטע נבחר

 

תלמידי י"ב בבתי הספר: איפה השוויון בגיוס?

עשרות מוסדות חינוך מקיימים דיונים על חוק טל, במטרה "לחזק את ההבנה של בני הנוער בנושא", ובעקבות המחאה שהתעוררה בניסיון לבטל את החוק. עשרות מפגינים בירושלים: "על הממשלה לדאוג גם לנו"

שלב נוסף במחאה נגד חוק טל : עשרות תלמידים יזמו פעילות חינוכית בנושא בכמה בתי ספר תיכון ברחבי הארץ, במקביל לפירוק מאהל המחאה שהקימו הארגונים המתנגדים להארכת החוק, המסדיר הענקת פטור מגיוס לתלמידי ישיבה. יושביו עלו לירושלים כדי לקדם את מאבקם מול הכנסת. עשרות מהם מפגינים מול ישיבת הממשלה ונושאים שלטים: "יבוטל חוק טל", "חוק טל מפלה בין דם לדם", וחלקם קראו "ביבי, ביבי בוקר טוב, לחמור נמאס לסחוב".

 

חוק טל - כתבות אחרונות ב-ynet: 

אהרונוביץ' נגד נתניהו וחוק טל: חול בעיני הציבור  

דגן באוהל: נזכור את מי שיצביע בעד חוק טל  

סערת חוק טל: "נתניהו בורח מאחריות"  

 

היוזמה החינוכית החלה בפייסבוק, ובראשיתה קראו יוזמי המחאה לחבריהם להשבית את הלימודים למשך כשעתיים. בסופו של דבר תתבטא המחאה בפעילויות חינוכיות ובהעלאת המודעות של בני הנוער לחוק. חלק מהתלמידים הגיעו לבתי הספר כשהם נושאים שלטים עליהם נכתב "שירות שווה לכולם" ו"שיווין בנטל".

 

מפגינים בתיכון בליך ברמת גן (צילום: לי עמרם-אילת) (צילום: לי עמרם-אילת)
מפגינים בתיכון בליך ברמת גן(צילום: לי עמרם-אילת)
 

יותם דמתי מתיכון "גינזבורג-אורן" ביבנה, סיפר: "התכנסנו יחד עם המורים ברחבת בית הספר כדי לדבר על החוק ועל השלכותיו על החברה הישראלית. אין לנו שום דבר נגד המיעוט החרדי, אבל אנחנו נגד אפליה בשירות הצבאי. אנחנו דורשים גיוס שווה לכולם, ללא הבדלי דת ומגזר".

 

על אף ההסכמות אליהן הגיעו המוחים עם מנהלי בתי הספר, יש עדיין תלמידים שקוראים לשביתה. רן חורש, שמיניסט מעמק חפר, אמר: "אני קורא לכל השמיניסטים לשבות היום במחאה על חוק טל ולא להשתתף בלימודים". השמיניסטים אמרו שהשביתה תתקיים בעשרה בתי ספר ברחבי הארץ לפחות.

 

מוחים בתיכון ליד"ה בירושלים (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
מוחים בתיכון ליד"ה בירושלים(צילום: גיל יוחנן)
 

מייקל, תלמיד י"ב מאשקלון סיפר שבבית הספר שלו התכנסו התלמידים לדון עם המורים על הצדדים החיוביים והשליליים של החוק במטרה לחזק את ההבנה של בני הנוער בנושא.

 

אליאב, תלמיד י"ב מטבריה, הוסיף כי הפעילות מהווה הכנה לקראת הפגנה שבני נוער בטבריה מתכננים לקיים ביום שלישי, בצמתים מרכזיים בעיר. "חוק טל נכשל ואנו מבקשים להחליפו בחוק שוויוני שלא פוגע בשום מגזר בחברה".

 

ירושלים: שחברי הממשלה ידאגו גם לנו

רן חורש הגיע לתחנת רכבת מרכז לפני העלייה לכנסת עם מארגני מאהל המחאה שהתארגן בשבוע שעבר בתל אביב. "אני נמצא פה להפגין, כי נמאס לשאת בנטל. אני עדיין לא חייל, אבל בכל זאת זה מעצבן - קבוצה אחת משרתת בצבא וקבוצה שנייה לא". הוא הסביר מה הביא אותו להשתתף בצעדי המחאה: "באנו כדי שיידעו שאנחנו לא יושבים על הגדר ולא עושים כלום".  

 

עשרות פעילים ביניהם חברי "מתפקדים", "הפורום לשוויון בנטל", "התעוררות" וחותמי מכתב השמיניסטים, הפגינו מול ישיבת הממשלה בירושלים במחאה על כוונת הממשלה להאריך את תוקפו של חוק טל. המפגינים נשאו שלטים: "יבוטל חוק טל", "חוק טל מפלה בין דם לדם", וחלקם קראו: "ביבי ביבי בוקר טוב, לחמור נמאס לסחוב".



 

מאיה ספיר (31) הסבירה: "באנו להזכיר לחברי הממשלה שיש ציבור שלם שנושא לבד בנטל השירות ובנטל ההגנה על המדינה. למרות זאת משתינים עלינו כל פעם מחדש. אנחנו מייצגים כאן את כל החברים שלנו, שלא יוכלו להגיע כי הם עובדים, משרתים או לומדים. אנחנו דורשים שחברי הממשלה ידאגו גם לנו".

 

עידן מילר מהמחנה המשותף - גוף של יוצאי המחאה החברתית שהקימו אנשי תקשורת והיי טק, אמר ל-ynet: "אנחנו מעבירים את המאבק לשלב השני, לכנסת". לדבריו, "המטרה הייתה להביא את הנושא למודעות הציבורית, ואני חושב שהצלחנו. יש כרגע 58 חברי כנסת שהבטיחו כי יתנגדו להארכת החוק. בשבועות הקרובים נפעיל לחץ ונריץ קמפיין כדי לוודא שהם יעמדו במילה שלהם". הוא הוסיף, כי "אין לנתניהו כרגע רוב לדעתנו. זו תחילתו של מאבק שאנחנו מתכוונים להמשיך בו בחודשים הקרובים".  

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפגינים בבית הספר ביבנה
צילום: עמרם כהן
"מחנה הפראיירים" בתל אביב
צילום: מוטי קמחי
מפגינים בירושלים (ארכיון)
מומלצים